Ezúttal második helyen zártak a DSE fiataljai

Szárszó Lajos - 2018. március 28. 10:00

A DSE Röplabda Akadémia U13-as fiú csapata Székesfehérváron lépett pályára, ahol nagy csatában az ezüstérmet szerezték meg Kövessy Balázs tanítványai.

A Dunaújvárosi Dózsa György Általános Iskolában megrendezett Diákolimpiai küzdelem után, melyen a fiúk az első helyet szerezték meg, újabb tornán vett részt a DSE Röplabda Akadémia. Az U13-as korosztályban szereplő Mini Fiú csapat ezúttal Székesfehérváron, igen rangos tornán vett részt. A mieinket a csoportkör során a RÖAK Sárga, Dabronc-Marcalvölgye és a MAFC csapataival sorsolták össze. Az eddigi tornán mutatott erőviszonyok alapján Kövessy Balázs edző elvárása a csoportelsőség megszerzése volt, mely reális célnak tűnt. Ennek megfelelően kezdtek a fiúk, akik az első mérkőzésen nagyon magabiztos 3:0-ás győzelemmel indítottak a MAFC ellen. Mivel a másik meccsen a RÖAK Sárga csapata legyőzte a dabronciakat, így ellenük vívtuk a csoport rangadóját, melyen ezúttal sajnos 2:1 arányban alul maradtunk.

Kép: DSE Röplabda Akadémia

A csoport záró meccsén a Dabronc-Marcalvölgye ellen ismét jól játszott a DSE, mely győzelmet jelentett, ezzel megszerezve a csoportban a második helyet. Mivel a másik ágon a Székesfehérvár csapata megnyerte saját csoportját, így velük játszhatunk a döntőbe jutásért. Fiataljaink ezúttal megint elkapták a játék ritmusát, folytatták a győzelmi sorozatot. A győzelemhez ezúttal nagyszerű küzdeni tudásról tettek bizonyságot, így sikerült 2.1 arányban legyőzni a megyei riválist, ezzel kivívva a döntőbe jutást, ahol ismét a RÖAK Sárga csapatával játszottak a mieink. A döntőben nagyon jól kezdtek a srácok, akik hozták is az első szettet, de ezt követően elfogyott a lendület. Fordított a RÖAK, majd megnyerte a találkozót, így végül a második helyen zártuk a tornát.

Kövessy Balázs: - Egyértelműen hatalmas sikert könyvelhettünk el ezen a tornán. A srácok bebizonyították küzdeni akarásukat és a röplabda iránti alázatukat. Egyáltalán nem vagyok csalódott, mivel az elvárásaimat többszörösen túlszárnyalták a legények. Büszke vagyok rájuk, egyúttal gratulálok mindenkinek! Külön gratulálok Matyiák Zsoltnak, aki ezúttal csapatunk legjobbja volt.

A DSE Röplabda Akadémia U13-as csapatának tagjai: Béres Mátyás, Matyiák Zsolt, Kulik Noel, Sipos Erik, Bekker Kristóf, Peredi Zoltán, Szilágyi András, Zsolnai Kevin, Vízi Marcell, Jakab Roland, Szlinszki Marcell, Gyurcsó Gábor, Fábián Levente. Edző: Kövessy Balázs.

A rovat további hírei: Sport

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.