Átrobogott a Kohászon a Fradi

spigott - 2018. április 25. 19:31

Támadásban és védekezésben is gyengén teljesített, így nagyon sima vereséget szenvedett a Ferencváros elleni mérkőzésen a DKKA női kézilabda csapata. A fővárosiak már a 7. percben hat góllal vezettek, végig irányították a játékot, s végül 35-25-re győzték le kézilabdázóinkat a Dunaújvárosi Sportcsarnokban.

A bajnoki címre hajtó Ferencváros elleni hazai mérkőzéssel folytatta ma este hat órától a K&H női kézilabda liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese. A mérkőzésnek ugyan a fővárosiak voltak az esélyesei, ám György László vezetőedző abban bízott, hogy ennek ellenére is képesek lesznek megnehezíteni ellenfelük dolgát, igaz ehhez a csapat minden egyes tagjától a maximumra volt szükség. Együttesünkből továbbra is hiányzott Bouti Fruzsina és a közelmúltban megműtött Monori Orsolya, s ezúttal Kovács Annára sem számított a hazai szakvezetés.

A mérkőzést ezzel együtt a Ferencváros kezdte lényegesen jobban, Jovanovic duplája után Lukács lőtt két könnyű gólt, így a negyedik percben már időt kellett kérnie György Lászlónak, hiszen alaposan meglógott a Fradi (0-4). A rövid pauzát követően sem akart összeállni a mieink támadójátéka és védekezése sem, s ezt Jovanovic büntette újabb találattal, s ekkor félő volt, hogy egy nagy zakóba is beleszaladhatnak a mieink (0-6).

A hosszú hazai gólcsendet Dombi Luca törte meg a 7. percben, s bár Oguntoye egymás után hármat is védett, a következő öt percben csak Micijevic tudott betalálni, így nem sikerült jelentősen csökkenteni a hátrányt sőt, a játékrész derekához érve a Fradi kétszer volt eredményes emberhátrányból is, visszaállítva ezzel a hatgólos előnyt (2-8). Sajnos a játékrész második fele sem alakult szépen hazai szempontból, mert együttesünk rettenetesen gyámoltalanul támadott, védekezésben sem működött gyakorlatilag semmi, így a 22. percben már tíz góllal vezetett a fővárosi alakulat (5-15). A félidő hajrája sem alakult szépen, a DKKA továbbra sem tudott feljavulni, így szezon legrosszabb első harminc perce után a Fradi 19-8-as vezetéssel vonulhatott a szünetre.

A második felvonásra óriási változásnak kellett volna beállni ahhoz, hogy legalább az amúgy is komoly hátrány ne nőjön tovább. Érezték ezt kézilabdázóink is, akik védekezésben és támadásban is összeszedték magukat, hét perc alatt öt gólt lőttek úgy, hogy mindössze egyet kaptak, így már Elek Gábornak kellett magához hívnia tanítványait (13-20).

Az időkérés alatt rendezte sorait a Fradi is, s bár a Micijevic és Szalai is bevette a fővárosi kaput, a túloldalon Pena vette kezébe a karmesteri pálcát, s mikor Van Der Heiden is beszállt a gólgyártásba, ismét kilenccel vezetett a vendégcsapat (16-25). Kézilabdázóink ekkor több ziccert, lövést is hibáztak, így ismét megvolt a tíz közte sőt, az 53. percben visszaállította a két gárda közti félidei különbséget a Fradi (19-30). A hajrában nem sokat törődtek a védekezéssel a csapatok, s bár ebben az időszakban valamivel a mieink voltak pontosabbak, a fővárosiak így is simán, 35-25-re nyerték az összecsapást, a látottak alapján sajnos teljesen megérdemelten.

György László: - Az első félidőben támadásban és védekezésben is rosszul teljesítettünk, így a Ferencváros ebben az időszakban eldöntötte a pontok sorsát. A második félidőben valamelyest azért feljavultunk, de egy ilyen szintű csapat ellen csak akkor lehet esély a jó eredményre, ha hatvan percen keresztül teljesítünk magas színvonalon. Átbeszéljük a mérkőzés legfontosabb tanulságait, próbáljuk kijavítani a hibáinkat, mert vasárnap nagyon fontos találkozó vár ránk Kisvárdán.

DKKA – FTC 25-35 (8-19)

DKKA: Oguntoye – Klujber 5, Szekerczés 2, Cifra, Micijevic 6, Szalai 4, Kazai 1. Csere: Tomasevics (kapus), Dombi 1, Bulath 2, Nick 1, Grosch 2, Molnár, Takács D. 1, Mihály P.. Vezetőedző: György László.

FTC: Bíró – Schatzl , Jovanovic 5, Snelder 3, Szucsánszki 3, Hornyák 2, Lukács 2. Csere: Hadfi (kapus), Szekeres, Mészáros 3, Van Der Heijden 5, Háfra 4, Pena 3, Márton 2, Faluvégi 2, Tóth N. 1. Vezetőedző: Elek Gábor.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.