Kisvárdára látogat a Kohász

spigott - 2018. április 28. 13:25

A hetedik helyezett, remek légiósokkal megerősített Kisvárda otthonában lép pályára vasárnap este hat órától a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese.

A mérkőzés első félidejében nem sikerült elfogadható teljesítményt nyújtania, így sima vereséget szenvedett a Ferencvárostól a DKKA női kézilabda csapata a K&H női kézilabda liga legutóbbi fordulójában. Sokat nem pihenhettek azonban a mieink a szerdai találkozó után, ugyanis vasárnap már újabb feladat vár György László tanítványaira, méghozzá a Kisvárda otthonában. Együttesünk hétvégi ellenfele a hetedik helyen áll a táblázaton úgy, hogy három pont lemaradással követi a negyedik dunaújvárosiakat, vagyis egy várhatóan igen kemény találkozó vár kézilabdázónkra. A két gárda őszi mérkőzésén, elsősorban a második felvonásban nyújtott jó teljesítményének köszönhetően a DKKA örülhetett a 25-21-es győzelemnek, s ezzel így most is nyugodtan kiegyezne együttesünk, ám a remélt sikerhez nagyon keményen meg kell majd küzdenie játékosainknak.

Kép: DO-archív

Tisztában van ezzel György László vezetőedző is, aki a játék minden elemében javulást vár együttesétől a Ferencváros elleni szerdai találkozóhoz képest.

- Nagyon kemény csata vár ránk vasárnap este hat órától, nagyon komolyan vesszük a mérkőzést, a felkészülésünket is, s a nagy távolság miatt már ma útra kelünk Kisvárdára. Hasonlóan nehéz mérkőzés vár ránk, mint volt a siófoki, vagy a debreceni fellépésünk. A védekezésünk szerkezetén, agresszivitásán változtatnunk kell mindenféleképpen, s a hozzáálláson is. A Fradi elleni második félidőben azért már közelítettünk az elmúlt időszakban mutatott játékunkhoz, felfogásunkhoz, míg támadásban sokkal gyorsabb játék kell, fontos lenne, hogy a gyors lerohanásokból jól jöjjünk ki, igaz ez összefügg a megfelelő védekezéssel is, s emellett sorsdöntő lesz mindkét csapatnál a megfelelő kapusteljesítmény. A Kisvárdától nagyon kemény védekezésre számítunk, jól játsszák meg a beállóikat is, szóval erre is oda kell figyelnünk, de igyekszünk a lehető legjobban felkészülni a vasárnapi mérkőzésre, s kihozni belőle a legtöbbet.

A rovat további hírei: Sport

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.