Hasznos tapasztalatok

doszerk - 2018. június 18. 18:05

Helyezetlenül zárt élete első Európa-bajnokságán a Dunaferr SE tehetséges birkózója, Nyikos Veronika, aki csak külön engedéllyel vehetett részt a kontinensviadalon.

Győrben rendezték meg július 15. és 17. között a serdülő korcsoport (13-14 évesek) szabadfogású, női és kötöttfogású birkózó Európa-bajnokságot. A Dunaferr SE a szombati napon volt érdekelt, hiszen a 66 kg-os súlycsoportban a lányok között Nyikos Veronika képviselte Magyarországot. Veronika első mérkőzésén azonnal a torna egyik legjobbja ellen lépett szőnyegre, s jóval erősebb és rutinosabb ukrán vetélytársa magabiztosan le is győzte versenyzőnket. Mivel az ukrán lány ezt követően is menetelt, s döntőbe jutott, így Vera a vigaszágon folytathatta a küzdelmeket. Sajnos itt olasz ellenfele is jobbnak bizonyult nála, így hiába küzdött becsülettel, végül helyezetlenül zárt.

Kép: DO-archív

A Dunaferr SE versenyzőjét ezzel együtt is dicséret illeti, ugyanis mindössze két éve kezdte a birkózást, már az is nagy eredmény volt, hogy kiharcolta a válogatottságot a mindössze tizenkét éves sportoló, aki fiatalkora miatt csak külön engedéllyel vehetett részt a versenyen. Sokat kell még fejlődnie, tanulnia, erősödnie, de az Európa-bajnokságon hasznos tapasztalatokat és rutint szerzett, melyeket a jövőben kamatoztathat. Két évig még ebben a korcsoportban fog versenyezni, s amennyiben elszántsága megmarad, jövőre komolyabb elvárásokkal vághat neki a felkészülésnek.

A rovat további hírei: Sport

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.