Könnyed siker Kína ellen

spigott - 2018. szeptember 27. 19:22

Tartalékosan is nagyon sima, 29-16-os győzelmet aratott a kínai B válogatott ellen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

A válogatott edzőtáborozása alatti szünetben sem tétlenkedik a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, mely a hazánkban edzőtáborozó kínai B válogatott ellen lépett pályára ma délután öt órától a Dunaújvárosi Sportcsarnokban. György László ezúttal nélkülözte válogatott játékosait, Katarina Tomasevicset, Kazai Anitát, Szalai Babettet és Szekerczés Lucát, ugyanakkor a B-keretbe behívott játékosok ma már visszatértek együttesünkhöz, így ők szerepet is kaphattak az edzőmérkőzésen.

Melyen hamar kiderült, hogy még így is elég nagy a különbség a csapatok között, s ugyan az első percek rohanásába igen sok hiba csúszott, az első tíz perc után azért elkezdett nőni a két gárda közti különbség (4-3). A vendégek láthatóan nem tudtak mit kezdeni a mieink védekezésével, Vártok Ramóna is jól védett, míg az ellenfél kapuja előtt a Kohász fiatal jobbszélsője, Mihály Petra ficánkolt leginkább, ezt az első felvonásban szerzett hét gólja is jelezte. A kínaiak a félidő utolsó percében szerezték meg negyedik góljukat, ám erre is volt még válasza a mieinknek, így a szünetre 13-4-es hazai előnnyel vonultak a felek.

A térfélcserét követően is folyamatosan cserélgette játékosait György László vezetőedző, s a nagy előny tudatában már kissé könnyedebben védekeztek ugyan a mieink, ám ennek ellenére is növelni tudták vezetésüket (22-8). Az utolsó húsz percben már csak az volt a kérdés, hogy milyen arányban nyeri a meccset együttesünk, s bár a védekezésbe több hiba is becsúszott ebben az időszakban, a Kohász végül simán, 29-16-ra nyerte a találkozót.

György László: - Gyakorlásnak jó volt a mai mérkőzés, az első félidőben jól működött a védekezésünk. Meg tudtuk egy kicsit törni az edzések monotonitását, lehetőséget kapott mindenki a játékra, erre is jó volt ez a találkozó.

DKKA – Kína B 29-16 (13-4)

DKKA: Vártok – Mihály 7, Ferenczy, Dombi 1, Bouti 1, Nick 3, Molnár 2. Csere: Csapó (kapus), Klujber 5, Cifra, Sirián 6, Fodor 1, Grosch 3, Jovovic. Vezetőedző: György László.

A rovat további hírei: Sport

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Hajduék első lépése az olimpia felé

Hajduék első lépése az olimpia felé

2024. máj. 02.

Óriási fölénnyel nyerte meg Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a kenu kettesek 500 méteres futamát a szolnoki válogató szerdai versenynapján.

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

Fényes maratoni érmek az évadnyitóról

2024. máj. 01.

Összesen hét dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla ötödik helyével zárták kaposvári versenyüket a DKSE kajak-kenu szakosztályának ifjú versenyzői.

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.