Haza szeretnék hozni a kupát!

Szárszó Lajos - 2018. november 9. 8:05

Az oroszországi Kirishiben, az európai Szuperkupa döntőjében ugrik medencébe szombaton délután a DUE-Maarsk Graphics női vízilabda csapata.

Hatalmas feladat előtt állnak Mihók Attila tanítványai, akik, mint a LEN Kupa győztesei mérkőznek meg az Euroliga-nyertes Kirishi csapatával. A találkozóra szombaton, helyi idő szerint 13 órakor kerül sor az oroszországi Kirishiben, s a mérkőzés előtt természetesen megkérdeztük Mihók Attila vezetőedzőt arról, hogy mit vár az összecsapástól.

- Az utóbbi időszakban Athéntól Szegedig, majd az egri válogatott meccs után a sárbogárdi uszodáig vezetett az utatok. Egy ilyen időszakban hogyan sikerült felkészülnötök a Szuperkupa döntőre?

- Csütörtökön este kezdtünk el igazából felkészülni az összecsapásra, hiszen játékosaink közül többen, akik a válogatottban szerepeltek, ekkor csatlakoztak hozzánk. Közben folyamatosan voltak feladataink, többek között a bajnokságban Szegeden volt mérkőzésünk. A görögországi felkészülésnek a célja az volt, hogy a Kirishihez hasonló erősségű, minőségű játékosokból álló csapat ellen tudtunk dolgozni. Az Olympiakos ellen keményen meg kellett küzdenünk minden méterért, labdáért, és erre számíthatunk Oroszországban is. Az elmúlt időszakban rengeteget utaztunk, Athén, Szeged, Eger, így gyakorlatilag táskából élünk és buszban, repülőben ülünk fél napokat, vagy napokat.

Kép: DO-archív

De most ezek voltak a lehetőségeink. Ami a felkészülést illeti szerdán Székesfehérváron a helyi csapat ellen, csütörtökön Sárbogárdon volt edzésünk, majd pénteken este Kirishiben van még lehetőségünk együtt készülni. A találkozó előtt szeretnénk a játékunkat pontosabbá tenni. Az összecsapást tekintve ugyanabban bízunk, mint a Kirishi, vagyis abban, hogy a saját játékunkkal szeretnénk győzni. Mivel a Kirishi totális vízilabdát játszik, ellenük nagyon nehéz felkészülni. Minden poszton sztárjátékosokkal rendelkeznek, akik ellen nagyon nagy újdonságokat nem tudunk kitalálni. Azt szeretnénk, hogy a saját játékrendszerünkkel hozzuk őket zavarba. Ha ezzel sikerülne őket elbizonytalanítani, vagy azt elérni, hogy kevésbé komfortosabban érezzék magukat a medencében, akkor akár számunkra kedvező eredmény születhet. Ha azonban a realitás talaján maradunk, akkor ez egy lehetetlennek tűnő vállalkozás. Ettől függetlenül a tavalyi évnek a sikerélményei alapján bizakodva megyünk, hiszen a célunk, hogy elhozzuk a kupát.  

Mint azt Mihók Attila elmondta, csapatát ezúttal elkerülték a sérülések, így várhatóan Vályi Vandára is számíthat, aki a válogatott mérkőzés során szenvedett könyöksérülést, hiszen rá nagy feladatok hárulnak.

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.