Hiába a fölény

spigott - 2018. november 11. 19:32

Ezúttal sem sikerült gólt szereznie, így döntetlenre végzett a Budapest Honvéd II. elleni hazai bajnokin a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata.

A negyedik helyezett Budapest Honvéd II. elleni bajnokival búcsúzott el hazai pályájától az idei esztendőre a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata, melynek mindenképpen nyernie kellett volna a jó formában lévő fővárosiak ellen ahhoz, hogy megelőzze mai vetélytársát a tabellán.
Lőrincz Emil alakulata ennek megfelelő elánnal kezdte is a találkozót, komoly mezőnyfölényt alakított ki az első tíz percben, ám igazán komoly helyzetet nem sikerült kialakítania a házigazdáknak. A vendégek egyértelműen a kontrákra rendezkedtek be ebben az időszakban, s a 18. percben sikerült is egyet pontosan végigvinniük, ám Holdampf lövése szerencsére pár centivel eltévesztette a kaput. A visszatámadásból Tóth Tibor szerezhetett volna gólt, ám fordulásból leadott lövésébe sajnos nem volt erő, így könnyedén felszedte a labdát a vendégek Honvéd hálóőre.

A folytatásban is megmaradt a mieink fölénye a mezőnyben, ám nagyon sok volt a hiba a dunaújvárosiak játékában, s ha sikerült is a fővárosi védelem mögé kerülni, a beadások voltak pontatlanok. A félidő hajrájában azonban átvette a kezdeményezést a Honvéd, előbb Király tesztelte Pokorni kapust, majd Májer éles szögből elengedett lövése csattant a felső lécen, de az eredmény nem változott, így gól nélküli döntetlennel vonultak pihenőre a felek.

A térfélcserét követően ismét erősebben kezdett a DPASE, Kis Balázs közeli fejese után hatalmas bravúrral védett Tomori, nagyon közel volt ekkor a vezető gól megszerzéséhez együttesünk. A ziccerre ziccerrel válaszoltak a vendégek, ám a gólvonal felé csorgó labdát sikerült kivágnia Farkas Viktornak. A második felvonás derekán előbb Dorogi tesztelte a vendégek hálóőrét, majd Tóth Tibor elől szabadítottak fel a fővárosi védők.

A 74. percben Tóth fejelt éles szögből, de csak a kapufa külső élét találta el, majd tíz perccel később a mieink kontrázhattak, de Tóth nem passzolt a jobb helyzetben lévő Kiss Patriknak, így a vendégek ismét menteni tudtak. A véghajrában nagy erőket mozgósított a DPASE a győztes gól megszerzéséért, de Tóth a hosszabbítás utolsó perceiben sem tudott betalálni, így a találkozó 0-0-s döntetlennel ért véget, mellyel a DPASE maradt a tabella ötödik helyén.

DPASE – Budapest Honvéd II. 0-0

DPASE. Pokorni – Kis, Farkas, Zvara, Hompót (Tapiska, 74.), Puskás, Mundi (Szepessy, 67.), Dorogi (Kiss P. 81.), Horváth, Sándor, Tóth T. Vezetőedző: Lőrincz Emil.

Budapest Honvéd II.: Tomori, Kovács, Holdampf (Bence, 92.), Király, Lovric, Szendrei (Horváth, 86.), Májer, Pölöskei (Darabont, 71.), Temesvári, Pisont, Csaba. Vezetőedző: Pisont István.

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.