DKKA-siker az emléktornán

spigott - 2019. január 27. 18:52

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttese nyerte a Dunaújvárosi Sportcsarnokban megrendezett tornát, melyen volt játékosa és edzője emléke előtt tisztelgett a Dunaújvárosi AC felnőtt női kézilabda csapata.

Háromcsapatos tornával tisztelgett volt játékosa, a 2009 decemberében tragikusan fiatalon elhunyt Gutenkunst Anna, valamint volt edzője, Árva Csaba emléke előtt a Dunaújvárosi AC megyei felnőtt női kézilabda csapata. A Dunaújvárosi Sportcsarnok nagytermében megrendezett viadalon a házigazdákon kívül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia, illetve a Martonvásár Fejér megyei felnőtt bajnokságban szereplő együttesei vettek részt, ám a szervezők egy utánpótlás találkozót is beiktattak a programba: déli tizenkét órától a DAC ifjúsági együttese a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia serdülői ellen mérették meg magukat versenyen kívül.

A nap első meccsén viszonylag szoros első félidőt követően a DKKA 35-25-re legyőzte a hazaiakat, majd egy gólokban gazdag találkozón 39-27-re a Martonvásárt is, s ezzel megnyerte a torna küzdelmeit. A DAC és a Martonvásár mérkőzése a második helyről döntött, s itt a vendégek örülhettek a 30-23-as sikernek, míg az utánpótlás együttesek összecsapásán a DKKA serdülői átrohantak ellenfelükön, s végül 30-9-es sikert arattak a DAC ifjúsági gárdája ellen.

Chikhi Lilla főszervező az eredményhirdetés után elmondta, örül, hogy ismét szeretett sportágukkal tudtak megemlékezni Gutenkunst Annáról és Árva Csabáról, s reméli, hogy minden csapat számára hasznos volt a ma megrendezett torna, mely a DAC-nál több hibára is felhívta a figyelmet, s ezeket igyekeznek a bajnokság februári folytatásáig kijavítani.

Eredmények

DAC – DKKA 25-35 (11-14)
DKKA – Martonvásári KSE 39-27 (22-17)
DAC ifi – DKKA serdülő 9-30 (5-13) - versenyen kívül
DAC – Martonvásári KSE 23-30 (13-17)

Végeredmény: 1. DKKA, 2. Martonvásári KSE, 3. DAC

Különdíjak

Legtechnikásabb játékos: Veres Barbara (DKKA)
Legjobb kapus: Maár Alexandra (DAC)
Gólkirálynő: Papp Kitti (DKKA)

Az utánpótlás mérkőzés legjobb játékosa: Szabó Aida (DKKA)

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.