Dunaújváros Hetilap

Már megszületett, életképes babákat is abortálna a Cseh Katalin által támogatott szervezet

doszerk - 2019. június 29. 20:12

Születésnapja alkalmából egy abortuszpárti szervezetnek gyűjt pénzt Cseh Katalin, a Momentum liberális EP-képviselőnője - írja az Origo.

Mindezt az Alapjogokért Központ vette észre és tette közzé. Az Origo elérte az Alapjogokért Központ kutatási igazgatóját, Törcsi Pétert, aki részletesen beszámolt arról, hogy még a műfajában is milyen szélsőséges szervezet a Cseh Katalin által támogatott és propagált Planned Parenthood nevű szervezet. Ez az a szervezet, amely a terhesség 9 hónapjáig támogatja a terhességmegszakítást, sőt, egy kiszivárgott felvétel szerint akár a már megszületett, életképes babák „abortálását” is pártolnák.

Törcsi Péter emlékeztetett, hogy nem ez az első, hogy a Momentum most már hivatalban lévő EP-képviselője súlyos állítást, véleményt fogalmaz meg az abortusszal kapcsolatban,hiszen néhány éve volt egy rádiófelvétel, ahol a szintén szélsőliberális Papp Réka Kingával polemizáltak az abortuszon, ahol is a magzat meggyilkolását egyfajta botmixerhez hasonlították.

Budapest, 2019. május 26. Cseh Katalin, a Momentum EP-listavezetője a párt eredményváró rendezvényén a Dürer Rendezvényházban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án FORRÁS: MTI/ILLYÉS TIBOR

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója elmondta, hogy ez már a második alkalom volt, amikor Cseh Katalin a nyilvánosság előtt abortuszpárti megnyilvánulást tett.Most épp a saját születésnapján, a Planned Parenthood nevű abortuszpárti egyesületnek szervezett gyűjtést.

A Planned Parenthoodról azt kell tudni, hogy a legszélsőségesebb abortuszpárti szervezet, Egyesült Államokbeli székhellyel – mondta el Törcsi Péter.Ez a szervezet nemcsak az USA-ban, hanem szerte a világon máshol is propagálja az abortuszt. Ez az a szervezet, amely a terhesség utolsó pillanatáig hajt végre terhességmegszakítást a különböző klinikákon.

Illusztráció FORRÁS: MTI/BALÁZS ATTILA

Az Alapjogokért Központ kutatási igazgatója még sokkolóbbakat is mondott, hiszen beszámolt arról, hogy 2013-ban egy olyan kép- és hangfelvétel került nyilvánosságra, mely szerint a Planned Parenthood, azaz – a Cseh Katalin által propagált szervezet – a már megszületett csecsemők „abortálása” mellett foglalt állást.

Erről számol be a Lifenews.com sokkoló cikke is.

Makó, 2015. január 1. Az első vidéki újévi baba, a 0 óra 1 perckor született Rácz Péter Rikardó édesanyjával, Ráczné Nagy Szilviával a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátóközpont makói szülészetén 2015. január 1-jén FORRÁS: MTI/KELEMEN ZOLTÁN GERGELY

A sokkoló tevékenységről Törcsi Péter elmondta, hogy a saját maguk által finanszírozott klinikákon hagyják, hogy az életképes magzatok megszülessenek, majd tulajdonképpen hagyják őket meghalni.

Egy nagyon szélsőséges szervezetről van szó.

A Trump-kormányzat egyik első intézkedése volt, hogy bizonyos állami forrásokat ettől a szervezettől megvont – mondta el Törcsi Péter.

A szervezet egyik legnagyobb donorja a Soros György által gründolt Open Society Foundation, amely köztudottan Magyarországon is végzi az áldásos tevékenységét.

Soros GyörgyFORRÁS: ANADOLU AGENCY/2014 ANADOLU AGENCY/YUNUS KAYMAZ

A kutatási igazgató elmondta, hogy van egy erős összefonódás Soros György és a Planned Parenthood között.

A kutatási igazgató beszámolt arról is, hogy annak a felháborító döntésnek, miszerint New York Államban a születés pillanatáig el lehet vetetni a gyermeket, a fő szószólója szintén a Planned Parenthood volt. 

Végezetül pedig Törcsi Péter elmondta: 

Különösen felháborító kijelentés ez a momentumos politikustól 2 nappal a Családvédelmi Akcióterv életbelépése előtt. Míg a kormányzat minél több eszközzel igyekszik a családokat és a gyermekvállalást támogatni, addig a Momentum az abortuszt propagálja, és a magyar családok gyarapodása ellen dolgozik.

- origo.hu -

A rovat további hírei: Közélet

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

Petschnig Mária Zita szerint rossz irányba robogunk a zsákutcában

2024. ápr. 27.

Petschnig Mária Zita közgazdász tartott előadást a Dunaújvárosi Estek legutóbbi állomásán. A téma iránt érdeklődőket a Városháza „C” épületének emeleti dísztermében várta a szervező „Rajta, Újváros!” Egyesület.

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

Praktikus és hasznos felújítást végeztek a Technikum városrészben

2024. ápr. 27.

Eddig a füves területen kitaposott ösvények voltak, a lakók kérésének megfelelően most zúzott kővel alakítottak ki gyalogos utakat a Technikum városrészben, az Esze Tamás utca, Vörösmarty utca, Gábor Áron utca által határolt területen.

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

Rendszeres és kiemelt közbiztonsági ellenőrzések a város közterein

2024. ápr. 27.

Hajléktalan kérdésben tökéletes válasz valószínűleg nem létezik, megoldásra viszont szükség lenne. Amíg ez nem születik meg, addig a hajléktalanok problémát jelentenek a közterületeinken, és zavarják a mindennapjainkat. Szabó Zsolt alpolgármester a Technikum, és azon belül is a 6-os választókerület képviselője az egyenruhások segítségét kérte.

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

Gurisatti Gyula lett Dunaújváros díszpolgára

2024. ápr. 26.

A város 73. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen vehette át a kitüntető címet a többszörös búvárúszó világbajnok és paralimpikon Pintér Tamás polgármestertől a felújított Mondbach-kúriában pénteken délután.

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

Bővíteni kívánják a jogosultak körét és az osztópontok számát is

2024. ápr. 26.

Pontosan egy évvel ezelőtt kezdett működni városunkban a Szociális konyha szolgáltatás. Dunaújváros önkormányzata a nehéz helyzetben élőkön kívánt azzal segíteni, hogy minden 18. életévet betöltött városlakó egy tál meleg ételhez juthasson. A szolgáltatás sikeres, és a városvezetés a bővítésen dolgozik, Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester tájékoztatott a tervekről.

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

DSTV: sikerrel debütált Dunaújváros

2024. ápr. 26.

A rotterdami tanácskozásról már olvashattak, de most itt a DSTV összeállítása arról, hogy városunk is kapcsolódott az Új Városok Nemzetközi Hálózatának munkájához. Az uniós pályázat részleteiről, az új városokkal kapcsolatos kutatásokról és tervekről Zsinka Gabriella és Gyöngyössy Csaba számolt be. Hangkép.