Remek hajrá a bajnokságon

spigott - 2019. július 29. 7:49

Összesen öt dobogós helyezésnek örülhettek a Dunaferr SE kajak-kenusai a szolnoki magyar bajnokság harmadik versenynapján.

A 200 és 5000 méteres versenyszámokkal folytatódott, s ért is véget egyben vasárnap Szolnokon a kajak-kenusok országos bajnoksága, s ahogy a viadal első két napján, úgy a harmadikon is szép eredményeknek örülhettek a Dunaferr SE versenyzői.

A dunaújvárosiak legeredményesebbje ezúttal is Hajdu Jonatán volt, aki a kenu egyesek 200 méteres számában bizonyult legyőzhetetlennek, ráadásul Slihoczki Ádámmal párban még a kenu kettesek sprintszámát is megnyerte, így összesen három aranyéremmel zárta a bajnoki küzdelmeket. A női kenusok kétszáz méteres számában döntőjében volt érdekelt Kulcsár Dorina, aki az ötödik helyen fejezte be a versenyt, míg a férfi kenu négyesek fináléjában a Hajdu, Slihoczki, Pető, Kovács összeállítású egység a negyedik helyen végzett.

Slihoczki Ádám és Hajdu Jonatán legyőzhetetlen volt! (Kép: MKKSZ)

Nemcsak a sprintszámokban szerepeltek azonban jól a mieink, hanem a gyorsasági viadal leghosszabb távján, 5000 méteren is. Ami nem jött össze Kulcsár Dorinának kétszázon, az összejött öt kilométeren, hiszen remek versenyzéssel a dobogó harmadik fokára állhatott. A férfiak kenu egyes döntőjében két érmes helyezésnek is örülhettünk, ugyanis Slihoczki Ádám a második, míg Bucsi Bence a harmadik helyen végzett.

A Dunaferr SE csapata végül három aranyéremmel, kettő ezüsttel és négy bronzzal, az éremtábla hatodik helyén zárta a szolnoki magyar bajnokságot.

Eredmények

C-1 férfi felnőtt 200 m döntő – Hajdu Jonatán 1. hely
C-1 női felnőtt 200 m döntő – Kulcsár Dorina 5. hely
C-2 férfi felnőtt 200 m döntő – Slihoczki Ádám-Hajdu Jonatán 1. hely, Bucsi Bence-Kovács Máté 8. hely
C-4 férfi felnőtt 200 m döntő – Hajdu Jonatán-Slihoczki Ádám-Pető Ákos-Kovács Máté 4. hely
C-1 férfi felnőtt 5000 m döntő – Slihoczki Ádám 2. hely, Bucsi Bence 3. hely
C-1 női felnőtt 5000 m döntő - Kulcsár Dorina 3. hely

A rovat további hírei: Sport

Újra egy jó ügyért futnak

Újra egy jó ügyért futnak

2024. máj. 08.

Idén a Móra iskolának segíthetnek azok, akik részt vesznek a DLSZ Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportjának május 18-i rendezvényén.

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

Visszahozná a bronzcsatát Dunaújvárosba a DFVE

2024. máj. 08.

Nyernie kell a DFVE női vízilabda csapatának Egerben ahhoz, hogy maradjon esélye a bajnokság bronzérmének megszerzésére.

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

Magyar bajnok a DFVE gyermek csapata

2024. máj. 07.

Remek teljesítményt nyújtva szerezett aranyérmet a DFVE leány gyermek vízilabda csapata a korosztályos bajnokság győri fináléjában.

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

Hajrávereséggel zártak a futsalosok

2024. máj. 07.

Az utolsó percben kapott góllal bukta el az alsóház első helyét a Dunaújváros Futsal csapata a Mad Dogs elleni szezonzárón hétfőn este.

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

Egy ponton múlt az akadémisták döntőbe jutása

2024. máj. 06.

Hiába hajrázott remekül, s aratott két szép győzelmet, lemaradt a korosztályos bajnokság országos döntőjéről a DSE Röplabda Akadémia U20-as együttese.

Szezonzáró előtt a futsalosok

Szezonzáró előtt a futsalosok

2024. máj. 06.

A Mad Dogs elleni biatorbágyi találkozóval zárja az NB II-es pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este nyolc órától.

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.