Véradás: ments meg három életet!

doszerk - 2019. december 2. 12:03

Megérkezett műhelyünkbe a Magyar Vöröskereszt területi szervezetének decemberi tervezete a véradások helyszínéről: mivel az év utolsó hónapja kritikusnak számít a donortoborzás terén, így mindenkit arra biztatunk, használja ki a kínálkozó véradási lehetőségek valamelyikét!

Befutott a DO műhelyébe a Magyar Vöröskereszt helyi szervezetének szokásos donortoborzási terve: a decemberi véradási lehetőségeket összegző tervezetből a dunaújvárosi lehetőségeket közöljük az alábbiakban.

A tervezet kapcsán Feth Katalin, a Vöröskereszt területi szervezetének vezetője kérdésünkre kiemelte: az év utolsó hónapja az ünnepi időszak miatt többnyire kritikus periódus váradási szempontból, így mindenkit arra biztat, hogy ha teheti, éljen a kínálkozó lehetőségek valamelyikével.

Érdekesség, hogy bár december derekától a vérellátás terén is "üzemszünet" várható, az esztendő utolsó napján még lesz egy utolsó esély a "csapolásra"!Lássuk a listát napi bontásban, helyszínekkel és időpontokkal!

december 3., kedd – Vasvári Iskola, Petőfi liget 1-2.; 14-17 óra között
december 5., csütörtök – Dunaferr Isk, Vasmű tér1/2.; 8-12 óra között
december 10., kedd – Triumph, Neumann J. u. 1.; 12-15 óra között
december 12., csütörtök – ISD Dunaferr Hengermű, Vasmű tér 1.;  6.30-12 óra között
december 17., kedd – Vérellátó, Vasmű út 10.; 8-10 óra között
december 19., csütörtök – Vérellátó, Vasmű út 10.; 8-10 óra között
december 31., kedd – Vérellátó, Vasmű út 10.; 8-10 óra között

A jelszó a régi: légy hős, adj vért és ments meg vele három életet!

A rovat további hírei: Mozaik

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

Gázkazánok karbantartása, avagy a hosszú élet titka

2024. jún. 26.

Legyen szó családi házakról, lakásokról vagy irodákról, a fűtésről nagyon sok esetben gázkazán gondoskodik, amely hatékonyan és takarékosan képes ellátni a feladatát. Különösen igaz ez a modern készülékekre. (X)

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

Mindent a villanybojler vízkövesedéséről

2024. jún. 25.

A villanybojler fűtőszála több okból is vízkövesedhet, főként a víz keménységének következtében, mely területenként változik, viszont előbb vagy utóbb mindenhol tüneteket produkálhat. (X)

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

Semmi különleges, csak zseniális képek jelentek meg utcáinkon

2024. jún. 25.

A város több pontján is találkozhatunk villamos trafóházakkal, amik nem szépek, sőt inkább kissé csúnyák. Voltak. Ezidáig. 

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

A rakomány rögzítése a biztonság egyik alappillére

2024. jún. 25.

A rakomány rögzítésének célja, hogy stabilan tartsa a szállítás során a rakományt azért, hogy ne sérüljön meg, és ne is okozzon kárt másban. Ehhez különböző eszközöket és anyagokat használnak. (X)

DSTV: mozgalmas időszak

DSTV: mozgalmas időszak

2024. jún. 25.

Élményekkel kezdődött a nyár a BIROK Szabó Magda Tagintézményében, derül ki a DSTV összegzéséből. Izgalmas programok sora, köztük a közösségi összefogással megvalósult játszótér átadása színesítette a kínálatot. Hangkép.

Hőség és égiháborúk – egész héten

Hőség és égiháborúk – egész héten

2024. jún. 24.

Sok-sok napsütés, záporokkal, heves zivatarokkal tarkítva – nyárias, de meteorológiai szempontból igencsak mozgalmas időszakot ígér a DO szakértője. A legdurvább égiháború szerdán lehet – felhőszakadással, jégesővel.

Hideghívással az értékesítési célokért

Hideghívással az értékesítési célokért

2024. jún. 24.

Könnyebb olyan cégvezetőt találni, aki csalódott a hideghívásban, mint olyat, akit meggyőzött. Utóbbiak minden bizonnyal ki is aknázták a lehetőségeket, új piacokat nyitottak és bővítették ügyfélkörüket. Utánajártunk, miért lehetnek eltérőek a tapasztalatok. (X)