Maradhat az edzőpáros

doszerk - 2020. június 11. 8:32

A Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) Danyi Gábort és Elek Gábort kéri fel a női válogatott szövetségi kapitányának.

Kép forrása: MKSZ

Az MKSZ sajtóközleménye szerint az elnökség határozatban fejezte ki szándékát, hogy társ szövetségi kapitányként továbbra is a Győr és a Ferencváros vezetőedzője irányítja a szakmai munkát a női válogatottnál. A duót Kim Rasmussen januári menesztését követően nevezte ki a szövetség, megbízatásuk a márciusi, győri olimpiai selejtezőtornára, valamint az azt követő, Montenegró elleni Európa-bajnoki selejtezőkre szólt, ám a koronavírus-járvány miatt mindkettő elmaradt. Az MKSZ elnöksége a szerdai határozatában felkérte Pálinger Katalin női szakágért felelős alelnököt és Kirsner Erika női szakágért felelős elnökségi megbízottat, hogy a társ szövetségi kapitány-jelöltekkel a szükséges egyeztetéseket jövő hétfőig folytassa le. "Hamarosan tárgyalunk a két jelölttel, illetve klubjaikkal. Úgy véljük, a jelenlegi helyzetben Danyi Gábor és Elek Gábor a legalkalmasabbak a válogatott vezetésére, klubmunkájuk mellett" - nyilatkozta Pálinger. Hozzátette, a tervek szerint a jövő tavasszal sorra kerülő olimpiai selejtezőig, illetve annak sikere esetén a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia végéig kötnének szerződést a két edzővel.

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Döntetlennel folytatta a DFC

Döntetlennel folytatta a DFC

2024. szep. 23.

Gólokban gazdag mérkőzésen, az utolsó percben egyenlítve ért el 3-3-as döntetlent Lajoskomáromban a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a vármegyei első osztályban.

Gyorsan eldöntötte a DEAC

Gyorsan eldöntötte a DEAC

2024. szep. 23.

A remekül kezdő DEAC 5-3-as győzelmet aratva vitte el a pontokat a Dunaújvárosi Jégcsarnokból vasárnap este.

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

Mayer Gréta triplázott a szerbajnokságon

2024. szep. 22.

Két aranyéremmel és egy ezüsttel zárták a Központi Tornacsarnokban megrendezett szerbajnokság mai napját a DKSE tornászai.

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

Felemás szezonkezdés az U20-asoknál

2024. szep. 22.

A házigazda Kecskeméttől kikapott, a Kaposvárt viszont legyőzte a DSE Röplabda Akadémia U20-as csapata a korosztályos bajnokság első fordulójában.

Itthon is bemutatkozik a DAB

Itthon is bemutatkozik a DAB

2024. szep. 22.

A DEAC elleni hazai összecsapással folytatja az Erste Liga küzdelmeit a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata ma délután öt órától.

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

Kettős dunaújvárosi siker a szerbajnokságon

2024. szep. 21.

Ugráson Mayer Gréta, míg felemáskorláton Makai Lilla bizonyult legjobbnak a Waberer's Szerbajnokság szombati döntőiben.

Végül sima győzelem

Végül sima győzelem

2024. szep. 21.

Rengeteg helyzetet kihagyott, de így is négygólos győzelmet aratott a Tihany elleni bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese Rácalmáson pénteken este.