Érmet vettek le a nyakukból

doszerk - 2020. június 14. 14:21

Nagyon rosszul érintette a DUE DSE ifjú kosárlabdázóit a 2019/2020-as bajnoki szezon idő előtti lezárása.

Ahogy az összes többi dunaújvárosi csapat, úgy a DUE DSE kosárlabdázóinak idei szezonját is alaposan átírta a koronavírus-járvány. Az "egyetemisták" három csapattal vettek részt az idei bajnokságokban, ám sem női együttesük, sem a Fejér megyei felnőtt női, sem az országos U18-as, sem a Pest megyei U18-as bajnokságban nem tudták befejezni a szezont, árulta el érdeklődésünkre Nagy Roland szakosztályvezető.

"Mi március 15-ével hagytuk abba a bajnokságot úgy, hogy 16-án mérkőzésünk lett volna, s pár órával előtte jelezték, hogy már el se induljunk Bajára, mert a szezonnak vége, méghozzá annyira, hogy a Magyar Kosárlabda Szövetség volt az első szakszövetség, mely teljes egészében lezárta a különböző bajnokságokat. Ez természetesen óriási fájdalommal járt a számunkra, különösen úgy, hogy az országos bajnokságban olyan sikert értünk el, olyan csoportot nyertünk meg, amit eddig még soha, így magasabb szinten játszhattunk volna tovább. S bár ott nem lehettek volna már komoly reményeink, maga az, hogy jobb és magasabb szintű csapatok ellen játszhattunk volna, óriási lehetőséget jelenthetett volna a fejlődésre, tapasztalatszerzésre.

Kép forrása: DUE DSE

A másik bajnokságban, a Pest megyei pontvadászatban az U18-as csapatunkkal vettünk részt, s itt a tabella harmadik helyén álltunk, mikor befejezetté nyilvánították a szezont, ezért nagyon sajnálom szegény gyerekeket, mert egy bajnoki bronzérmet vettek le a nyakukból azzal, hogy végeredmény nélkül lett lezárva a szezon. A női bajnokságot igazából nem lehetett értékelni, az elmúlt három hónapban lettek volna a mérkőzéseink a hatcsapatos mezőnyben, de mindössze egyetlen meccset tudtunk lejátszani, így szinte a kezdés pillanatában véget is ért a lányok számára a szezon."

A DUE DSE kosárlabdázói ennek ellenére sem maradtak munka nélkül, egyénileg próbálták formában tartani magukat, s mint azt Nagy Roland elárulta, a korlátozások enyhítésének köszönhetően még egy tornával tudják lezárni idei szezonjukat.

"Az utolsó héten kiosztottunk különböző egyéni képességfejlesztő terveket, amelyeket a gyerekek el tudtak végezni. Ezt ugyan felügyelni nem tudtuk, de kitaláltuk azt, hogy mindenkinek videót kellett készítenie az elvégzett munkáról, s ezt kellett feltöltenie egy közös platformra, így valami visszajelzést kaptunk arról, milyen munkát végeztek. Most kedden kezdhettük újra az edzéseket a Széchenyi iskola tornatermében, s mivel saját pályánk, az egyetem még 20-áig zárva tart, ezért egyelőre csak itt tudunk készülni még pár napig, majd egy kis pihenő után augusztusban nekiállunk a felkészülésnek a 2020/2021-es szezonra is."

A rovat további hírei: Sport

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.