Játékkal emlékeztek a focisták

spigott - 2020. november 2. 7:30

A férfiaknál a Barátok FC, míg a hölgyek mezőnyében a Sárkeresztes győzelmét hozta a sportcsarnokban megrendezett VIII. Héger Ádám, VII. Ádám Anita és III. Komáromi Ádám Emléktorna.

A Dunaújvárosi Sportcsarnokban adtak egymásnak randevút vasárnap a kispályás foci szerelmesei, ám a mozgás és versengés szeretete mellett a visszatekintésnek is komoly szerep jutott, ugyanis a VIII. Héger Ádám, VII. Ádám Anita és III. Komáromi Ádám Emléktornán egykori barátaik, sporttársaik emléke előtt hajtottak főt a labdarúgók. Az egész napos viadalon a hölgyek mezőnyében hat, míg a férfiaknál tíz együttes nevezését fogadta el a megméretést rendező Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, melynek vezetői nemcsak a helyi erőket köszönthették, hanem többek közt a Nagyvenyim, a Baracs, illetve az Újpest labdarúgóit is.

A viadal reggel nyolc órakor a férfiak csoportmeccseivel vette kezdetét, s a két ötösből egyaránt az első négy helyezett jutott tovább az egyenes kieséses szakaszba. Az "A" csoportot a Baracs U19-es gárdája nyerte meg Komáromi Ádám Barátai, a Nagyvenyim, illetve a Sad Heart csapatai előtt, míg a B-jelű ötös élén a Barátok FC végzett, megelőzve az Újpest, a Dunaújvárosi Futsal Utánpótlás, valamint a Héger Ádám Barátai elnevezésű formációt.

A viadal első körét megszakítva, a sportcsarnok aulájában gyűltek össze délelőtt fél tizenkettőkor a torna résztvevői, hogy megemlékezzenek Ádám Anitáról, Héger Ádámról, és Komáromi Ádámról. Városunk humán ügyekért felelős alpolgármestere, Barta Endre, valamint Szaplonczay Máté görögkatolikus diakónus is szeretteink emlékének ápolása köré építette beszédét, majd a résztvevők egy-egy szál virággal, mécsesek gyújtásával hajtott főt barátaik, egykori sporttársaik emléke előtt.

A megemlékezést követően újra a labdáé volt a főszerep, s a legjobb négy közé jutásért lejátszott mérkőzéseken az összes A-csoportos együttes búcsúzott a további küzdelmektől, míg a fináléban végül az Újpest és a Barátok FC csapatai mérhették össze egymással erejüket. A döntő előtt rendezték meg a bronzmeccset, melyen a Dunaújvárosi Futsal Utánpótlás szoros sikert aratva szerezte meg a torna harmadik helyét, míg a fináléban a Barátok FC a csoportkör után újra legyőzte a lila-fehéreket, s 3-1-es sikerével nyerte meg a VIII. Héger Ádám, VII. Ádám Anita és III. Komáromi Ádám Emléktorna küzdelmeit.

A hölgyek versengésén hat csapat mérte össze egymással erejét, méghozzá körmérkőzéses rendszerben. A Sárkeresztes gárdája mind az öt mérkőzését megnyerve, a látottak alapján teljesen megérdemelten szerezte meg az első helyet, megelőzve a Dunaújváros PASE, illetve a Kiskunhalas együtteseit.

Képek forrása: DLSZ

Ahogy azt már a DLSZ eddigi rendezvényein megszokhattuk, az eredményhirdetésen nemcsak a legjobb csapatokat, hanem a különböző egyéni kategóriákban kiemelkedően teljesítő játékosokat is díjazták a szervezők. A férfiak mezőnyében a legjobb játékosnak járó elismerést Freud Krisztián (Újpest FC) vehette át, a legjobb kapusnak járó díjat Pölöskei Tamás (Barátok FC) érdemelte ki, míg a gólkirályi címet a döntő legjobbjának is megválasztott Varga Milán (Barátok FC) szerezte meg.

A hölgyek mezőnyében a kiskunhalasi Krár Edinát választották a legjobb játékosnak, a kapusok közül a Baracs második csapatát erősítő Szabó Zsófia bizonyult a legjobbnak, míg a gólkirálynőnek járó díjat a Dunaújváros PASE játékosa, Kiss Gabriella vehette át az eredményhirdetésen.

VIII. Héger Ádám, VII. Ádám Anita és III. Komáromi Ádám Emléktorna dobogósai és különdíjasai

Férfiak: 1. Barátok FC, 2. Újpest FC, 3. Dunaújvárosi Futsal UP

Különdíjak
Legjobb játékos: Freud Krisztián (Újpest FC)
Legjobb kapus: Pölöskei Tamás (Barátok FC)
Gólkirály: Varga Milán (Barátok FC)
DLSZ+ díj: Modaresi Amireshan (Újpest FC)
A döntő legjobbja: Varga Milán (Barátok FC)
Komáromi Ádám díj: Mohácsi Norbert (Komáromi Ádám Barátai)
Miklós István díj: Facskó József (Dunaújvárosi Futsal UP)

Nők: 1. Sárkeresztes, 2. Dunaújváros PASE, 3. Kiskunhalas

Különdíjak
Legjobb játékos: Krár Edina (Kiskunhalas)
Legjobb kapus: Szabó Zsófia (Baracs II.)
Gólkirálynő: Kiss Gabriella (Dunaújváros PASE)
DLSZ+ díj: Lóderer Kitti (Sárkeresztes)
Carissa díj: Mihalkó Erika (Sárkeresztes)
Miklós István díj: Domján Boglárka (Dunaújváros PASE)

Részletes eredménysor a DLSZ honlapján

A rovat további hírei: Sport

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

Újabb kulcsfontosságú meccs vár a DFC-re

2024. ápr. 27.

A tabellán tizenkettedik Mohács elleni hazai mérkőzéssel folytatja a bajnoki küzdelmeket a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

Nem volt esélye a Kohásznak a Mosonmagyaróvár ellen

2024. ápr. 27.

Szűk negyed óráig tudta szorossá tenni a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese a Mosonmagyaróvár elleni bajnoki összecsapást.

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

Négy dunaújvárosi az Eb-csapatban

2024. ápr. 26.

A felnőtteknél és a junioroknál is két-két dunaújvárosi tornásznak szoríthatunk a Riminiban sorra kerülő női Európa-bajnokságon.

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

Elmarad a futsalosok mai bajnokija

2024. ápr. 26.

Nem tudnak elutazni Rácalmásra a sereghajtó érdiek, így elmarad a Dunaújváros Futsal csapatának ma este hét órára tervezett bajnoki találkozója.

Nehéz meccs vár a Kohászra

Nehéz meccs vár a Kohászra

2024. ápr. 26.

A dobogóra hajtó Mosonmagyaróvár otthonában folytatja a bajnokságot a Dunaújvárosi Kohász kézilabda Akadémia felnőtt csapata pénteken este hat órától.

DSTV: eredményes lövészek

DSTV: eredményes lövészek

2024. ápr. 25.

Nagyjából fél évvel ezelőtt forgattunk utoljára a Főnix Lövész SE alakulatánál – azóta is sikert sikerre halmoztak, és nagyon sok versenyen vettek részt a tagok. Ráadásul azóta újra birtokba vehették a lőteret is, amely jelentős segítség az egyesület számára – örömteli hírekről számolt be Vinczellér Imre. Hangkép.