Vb-selejtezők - Elkészültek a kalapok

doszerk - 2020. november 27. 18:17

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistája alapján összeálltak a kalapok a 2022-es katari világbajnokság európai selejtezősorozatának sorsolására.

Főoldali és belső kép forrása: MLSZ

Köszönhetően az Európa-bajnokságra való kijutásnak, illetve a Nemzetek Ligájában aratott csoportgyőzelemnek - amellyel az elitbe került -, a magyar válogatottat a december 7-én Zürichben sorra kerülő eseményen a harmadik kalapból húzzák. A jövő márciustól novemberig tartó kvalifikációból a csoportgyőztesek jutnak ki automatikusan a világbajnokságra. A csoportmásodikokhoz csatlakozik majd két olyan csapat, amely a Nemzetek Ligájában megnyerte csoportját, de a vb-selejtezők során nem végzett az első két helyen - ilyen lehet akár a magyar válogatott is. A playoffban ez a 12 válogatott játszik majd a fennmaradó három európai helyért, három ágon, két egymeccses párharcban.

A kalapok:
1. kalap: Belgium, Franciaország, Anglia, Portugália, Spanyolország, Olaszország, Horvátország, Dánia, Németország, Hollandia
2. kalap: Svájc, Wales, Lengyelország, Svédország, Ausztria, Ukrajna, Szerbia, Törökország, Szlovákia, Románia
3. kalap: MAGYARORSZÁG, Oroszország, Írország, Csehország, Norvégia, Észak-Írország, Izland, Skócia, Görögország, Finnország
4. kalap: Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Montenegró, Észak-Macedónia, Albánia, Bulgária, Izrael, Fehéroroszország, Georgia, Luxemburg
5. kalap: Örményország, Ciprus, Feröer-szigetek, Azerbajdzsán, Észtország, Koszovó, Kazahsztán, Litvánia, Lettország, Andorra
6. kalap: Málta, Moldova, Liechtenstein, Gibraltár, San Marino

(MTI)

A rovat további hírei: Sport

Fontos DFC-siker a rangadón

Fontos DFC-siker a rangadón

2024. okt. 20.

Négy gólt szerezve szakították meg a listavezető Sárbogárd hibátlan sorozatát a Dunaújváros FC labdarúgói a két gárda szombat délutáni bajnokiján.

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

2024. okt. 20.

Parádés támadójátékkal aratott kiütéses, tizennégy gólos sikert a Budaörs elleni hazai bajnokin a DKKA női kézilabda csapata szombaton este.

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

A kétgólos előny sem volt elég az Acélbikáknak

2024. okt. 19.

Hiába a vezetés és az első játékrészben nyújtott jó játék, a második harmadtól jobban, fegyelmezettebben játszó Újpest is elvitte a három pontot a jégcsarnokból.

A továbbjutás kapujában a DFVE

A továbbjutás kapujában a DFVE

2024. okt. 19.

Fél lábbal már a legjobb négy között van a DFVE női vízilabda csapata a Magyar Kupában, miután a negyeddöntő első meccsén négy góllal nyert Szentesen.

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

DSTV: győztest hirdettek az ÚDL-ben

2024. okt. 18.

Véget ért a Dunaújvárosi Darts Club saját szervezésű sorozatának az egyéni viadalsora. Az idei ÚDL egyéni nyertese Tömöri Tibor lett, míg a dobogó második fokára Kiss Péter, a harmadikra pedig Füzesi Zsolt állhatott fel. Hangkép.

Hazai meccs előtt az Acélbikák

Hazai meccs előtt az Acélbikák

2024. okt. 18.

Idén már másodszor lép pályára az Újpest ellen a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapata az Erste Ligában.