Kovács-Seres Hunor Európa-bajnok!

spigott - 2021. július 23. 11:39

Hatalmas fölénnyel nyerte meg a párizsi junior nyíltvízi Európa-bajnokság 5000 méteres versenyszámát a DKSE kiválósága, Kovács-Seres Hunor.

Kovács-Seres Hunor és Szabó Gergő is maximálisan elégedett lehet! (Kép: DO-archív)

Párizsban rendezik meg a nyíltvízi úszók junior Európa-bajnokságát, melyen a DKSE rendkívül tehetséges fiatal versenyzője, Kovács-Seres Hunor is megmérette magát. Hunor, és edzője, Szabó Gergő optimistán várta az 5000 méteres táv ma délelőtti versenyét, s mint az kiderült, volt is okuk a bizakodásra, ugyanis a dunaújvárosiak kiválósága óriási fölénnyel, a második helyezettet közel egy perccel megelőzve szerezte meg a táv Európa-bajnoki címét.

Érthetően boldog is volt a versenyt követően Szabó Gergő, Hunor edzője, aki érdeklődésünkre elárulta, a fiatal dunaújvárosi versenyző gyakorlatilag tökéletes úszással iskolázta le ellenfeleit a francia fővárosban.

– Ennél nem is lehetnénk már elégedettebbek, amit a verseny előtt megbeszéltünk, azt gyönyörűen meg tudta csinálni Hunor a vízben, mert szépen beépítette az úszásába a taktikai elemeket. Nagyon erősen kezdte a távot, már a rajt után nagyon jól helyezkedett, gyorsan élre állt, s gyakorlatilag rajt-cél győzelmet aratott. Három kört kellett teljesíteni a pályán, az első körben még ment mögötte egy ötös boly, de a második körben már lerázta üldözőit, s a táv kétharmadánál már volt egy negyven másodperces előnye, amivel remekül gazdálkodott. A végül második helyezett lengyel Jerzy Larys igyekezett vele ugyan tartani a lépést, ám Hunor őt is lerázta, s végül 58 másodperces előnnyel csapott célba elsőként, teljesen megérdemelten szerezve meg ezzel az Európa-bajnoki címet, ráadásul nagyon erős idővel, igaz nyíltvízi úszásnál ez nem annyira mérvadó. Két éve dolgozunk a hosszútávúszáson, célirányosan készültünk erre a versenyre is, mert van érzéke hozzá, kiváló az állóképessége, remekül tájékozódik, nem fél a kontakttól sem, s az a rengeteg munka, mit ebbe belefektettünk, most meg is hozta az eredményét.
Szabó Gergőtől megtudtuk, hogy Hunor számára még nem ért véget a kontinensviadal, ugyanis vasárnap tagja lesz a 4x1250 méteres mix váltónak is, s az Eb után sem lesz sok idő az ünneplésre, mert jövő héten már medencében, az országos serdülő bajnokságon lesz jelenése a DKSE Európa-bajnokának!

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.