Kézilabda: kezdésnek remek

spigott - 2021. július 31. 8:06

Idegenben és itthon is magabiztos győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata.

Lejátszotta első edzőmérkőzéseit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata, mely pénteken délelőtt az Érd, míg délután az NB I/B-s Eszterházy SC ellen lépett pályára. A Telkiben lejátszott délelőtti mérkőzésen a csapat rutinosabb tagjai ragadtak labdát, s arattak sima, 31-23-as győzelmet az érdiek ellen, míg délután a fiatalabbak kaptak lehetőséget, s ezt kiütéses, 35-20-as győzelemmel hálálták meg.

Érthetően elégedett is volt a látottakkal Vágó Attila vezetőedző, aki örült a győzelmeknek, ám mint azt elmondta, ezúttal nem az eredmény volt a lényeg:

– A terhelésen volt a hangsúly a két találkozón, azért mentünk mindkét mérkőzésre tíz-tizenegy fővel, hogy mindenki megkapja a megfelelő időmennyiséget a játékra. Délelőtt a rutinosak játszottak, délután a fiataloké volt a főszerep, s mindenkinek szerettem volna minimum harminc perceket adni, hogy a pályán legyenek, s meg tudják mutatni, hogy ki mire képes. Nem az eredményen volt a hangsúly, de természetesen örülök a győzelmeknek. Két dolgot kértem, aminek meg kellett felelni, a védekezés és az abból való gyors lerohanás, s ezeket mind a két edzőmérkőzésen meg tudtuk valósítani, mert viszonylag kevés gólt kaptunk, viszont nagyon sok eredményes lerohanásunk volt, szóval örültem annak, hogy volt bennünk sebesség mindkét összecsapáson.

A DKKA eredményei és gólszerzői

Érd - DKKA 23-31 (9-16)
A DKKA góllövői: Bulath 5, Farkas 5, Kazai 5, Kukucska 4, Mrmolja 3, Polics 1, Szalai 5, Weisheitel 3.

DKKA - Eszterházy SC 35-20 (19-11)
A DKKA góllövői: Borgyos 6, Fodor 6, Kiss Cs. 6, Krupják-Molnár 1, Matucza 3, Nemes 3, Polics 1, Šustková 7, Vargyas 2.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.

Szép hazai siker az NB II-ben

Szép hazai siker az NB II-ben

2024. máj. 02.

Riasztó első tíz perc után remek játékkal aratott győzelmet a DKKA U21-es csapata a budaörsiek korosztályos gárdája ellen az NB II-es felnőtt bajnokságban.