A jó alap már megvan!

spigott - 2021. augusztus 24. 17:41

Bár örülnek a bajnokság első helyének, a Dunaújváros PASE labdarúgói azt is látják, miben kell még előrébb lépniük ahhoz, hogy tovább fejlődjenek.

Negyedik bajnoki találkozóján harmadik győzelmét aratta a Dunaújváros PASE labdarúgó csapata a mögöttünk hagyott hétvégén, s a Mohácson aratott 1-0-s siker egyben azt is jelentette, hogy együttesünk felugrott az NB III Közép Csoportjának első helyére. Érthetően elégedetten is értékelte csapata teljesítményét a gárda ma délelőtti edzésén Varga Balázs vezetőedző, aki azért azt is látja, hogy miben kell még előrébb lépnie tanítványainak:

– Nagyon örülünk a győzelemnek, hiszen ezzel át tudtuk venni a vezetést a tabellán, ami óriási erőt adhat a folytatásra, s bár az első négy fordulóban mi szerepeltünk a legjobban, nyilván nem állhatunk meg, de ez egy jó alapot teremthet arra, hogy ezt a harmincnyolc mérkőzést jól tudjuk megvívni.

Képek: DO-archív

A mohácsi meccsről annyit el kell mondani, hogy újonchoz látogattunk, s ez mindig veszélyes, de nagyon jól kezeltük a meccset, jól álltunk bele, s egy nagyon nehéz pályán sikerült jó teljesítményt nyújtanunk, egyetlen problémánk volt újra, az pedig a helyzetkihasználás. Ezt a mérkőzést nem 1-0-ra kellett volna megnyernünk, sajnos tizenegyest és számtalan lehetőséget kihagytunk, három-négy, de akár ötgólos győzelmet is arathattunk volna, s bár természetesen örülünk a három pontnak, emiatt azért volt bennem egy kis hiányérzet is. Ezzel együtt jól állunk jelenleg, megvan az az alapjátékunk, amit én szerettem volna felépíteni, ez működik, de tudunk még rajta fejleszteni is. Látok azért még lehetőségeket az előre játékban, sok variációt gyakorlunk a támadásainkra, ezek egész jó százalékban be is jönnek, szóval összességében jó úton vagyunk.

A rovat további hírei: Sport

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.