Bűnszövetségben elkövetett lopás a vád a stiklis tolvaj ellen

Öcaline - 2021. december 11. 7:33

Előbb több betöréses lopás szereplője volt, aztán az elfogásakor egy ismerőse adatait diktálta be. Mint kiderült, ismerőseit is meglopta. Jeles jelen, ragyogó jövő, még csak 17 éves.

Bűnszövetségben elkövetett, minősített lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat a Székesfehérvári Járási Ügyészség azzal a fiatalkorúval szemben, aki társaival betöréses lopásokat követett el Dunaújvárosban és környékén, erősítette meg a megyei főügyészség közleménye. Palkovitsné dr. Kész Anikó helyettes sajtószóvivő összegzéséből kiderül: a vádirat szerint a 17 éves fiú ismeretlen társaival elhatározta, hogy lopásokat követnek el. Elhatározásukat tett követte, nem is egy: 2020 decemberében egy baracsi és egy dunaújvárosi házba, 2021 januárjában két nagyvenyimi és két újabb dunaújvárosi, végül egy rácalmási lakásba mentek be. 2021 februárjában egy dunaújvárosi vendéglátóhelyre és további két ingatlanba hatoltak be.
Az elkövető társaival általában a lakóházak terasz- illetve bejárati ajtajainak kifeszítését követően, vagy az ablakok benyomása útján jutott be a helyiségekbe, ahonnan többnyire ékszereket vittek el.

Két alkalommal 3-3 millió forintot meghaladó, egy esetben pedig közel 2 millió forint összegű értékkel távoztak. A fiatal a bűncselekmények egy részében társtettesként, míg hét alkalommal bűnsegédként vett részt – figyelte a környéket, miközben társai a házban kutattak. A fiatal elkövető két alkalommal ismerősei lakásából is lopott, amikor náluk tartózkodott: egyikőjük édesapjától egy mobiltelefont és egy autókulcsot, míg a másik helyről 55 ezer forint készpénzt vitt el. 

Amikor a dunaújvárosi rendőrök az egyik bűncselekmény miatt elfogták, nem volt nála személyigazolvány, így a hatóság előtt adatai bemondásával igazolta magát. Ekkor a fiatal egy ismerőse adatait diktálta be – és az előállítását követő gyanúsítotti kihallgatásáról készült jegyzőkönyvbe is ezek az adatok kerültek. 
Az ügyészség a büntetlen előéletű, jelenleg bűnügyi felügyelet alatt álló fiatal elkövetővel szemben fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás mellett a bűnügyi felügyelet fenntartását indítványozta – az ügyben a Dunaújvárosi Járásbíróság hoz döntést.

(Illusztráció: FMRFK)

A rovat további hírei: Sziréna

Teljesen kiégett, lakhatatlanná vált egy családi ház Perkátán

Teljesen kiégett, lakhatatlanná vált egy családi ház Perkátán

2024. okt. 08.

A dunaújvárosi hivatásos tűzoltókat vezényelték a lángot fogott építmény helyszínére – az épület három helyisége teljesen kiégett, négy felnőtt és négy gyermek lakhatásártól kellett gondoskodni, értesült a DO.

Kevesebb a lakástűz, de még mindig nagy pusztítást okoz

Kevesebb a lakástűz, de még mindig nagy pusztítást okoz

2024. okt. 08.

Riasztó statisztikai adatokkal szolgált a Fejér vármegyei helyzetről a katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője: idén már 171 lakás gyulladt ki, egy ember életét vesztette a lángokban – mintegy 1700 négyzetméternyi terület lett a tűz martaléka.

Elkezdődött a tanév, közlekedjünk figyelmesebben!

Elkezdődött a tanév, közlekedjünk figyelmesebben!

2024. szep. 28.

A tanévkezdéssel jelentősen megnövekedett a forgalom az utakon. Idén a Dózsa iskola diákjai csatlakoztak a közterület-felügyelet és a rendőrség munkatársaihoz figyelemfelhívó akció keretében. 

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla! (FRISSÍTVE)

Eltűnt, nagyon keresik Jázmint – segítsen, ha tud róla! (FRISSÍTVE)

2024. szep. 25.

A 15 éves fiatal engedély nélkül távozott dunaújvárosi otthonából, nem ment iskolába, és aztán haza se. A rendőrség felhívást tett közzé a kamaszlány eltűnése ügyében – jelentkezzen, ha tud róla, de már egy megosztás is sokat segíthet! (FRISSÍTVE)

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

Vádat emeltek a bolti szarka ellen

2024. szep. 24.

Ruhaneműket lopott egy dunaújvárosi áruházból még február elején – az egység vagyonőre buktatta le, pedig az áruvédelmi tikettektől már sikeresen megszabadította zsákmányát. 

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

Eltűnés miatt keresik Bencét – jelezze, ha tud róla!

2024. szep. 13.

A dunaújvárosi rendőrség kezdett eljárást a fiatal eltűnése miatt, a 16 éves kamasz még augusztus 19-én távozott mezőfalvi otthonából. Jelentkezzen, ha látta vagy tud a hollétéről – de már egy megosztás is sokat segíthet!

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

Tésztakészítő gépből lábas, márkás pulóverből olcsó pólók

2024. szep. 09.

Nem tétlenkednek az online csalások elkövetői – és mindig vannak áldozatai a fondorlatos lehúzásoknak. Az alábbi történet során is akadt, aki 1 millió forintot utalt előre, és persze rajta is vesztett.