Remek dunaújvárosi eredmények a Világkupán

spigott - 2022. június 19. 18:09

Kovács Zsófia újabb aranyéremmel, míg Mayer Gréta két szép bronzzal zárta a koperi torna Világkupa vasárnapi fináléit.

A szerenkénti döntők második napjával folytatódott Szlovéniában a tornászok Világkupa sorozatának újabb állomása ma délután. A koperi megméretésen előbb gerendán léptek szerhez a legjobbak, köztük a DKSE torna szakosztályának két versenyzője is, mivel Kovács Zsófia az első, míg Mayer Gréta az ötödik helyen kvalifikálta magát a fináléba.

Kétszeres Európa-bajnokunk ezúttal is kiválóan versenyzett, selejtezős pontszámát közel négy tizeddel megjavítva (13.650) végzett az első helyen, így minden számban, amiben a hétvégén elindult, nyerni tudott. A gerenda döntő második helyén a horvát Ana Derek végzett (13.250), míg a selejtezős eredményén szintén javítani tudó Mayer Gréta (12.450) a rendkívül előkelő harmadik helyet szerezte meg.

A női mezőny talajon fejezte be a koperi Világkupa küzdelmeit, s itt is volt kiért szorítanunk, ugyanis Mayer Gréta a harmadik legjobb eredménnyel jutott be a fináléba. A DKSE tehetsége ezúttal is szép gyakorlatot mutatott be, s bár a szlovén Ana Derek és a brit Poppy-Grace Stickler is megelőzte, 12.650 pontjával megtartotta harmadik helyét, így két bronzéremmel zárta a Világkupa koperi állomását.

Kép: MATSZ-archív

Érthetően elégedetten értékelte a dunaújvárosi versenyzők teljesítményét Trenka János, a DKSE tornászainak vezetőedzője.
– Összességében jól alakult a mai nap is, Gréti gyönyörű gyakorlatot mutatott be gerendán, de a végén letette a kezét, s bár emiatt egy pontot levontak tőle, így is sikerült megszereznie a harmadik helyet. Zsófinál volt egy-két kisebb hiba, de ezzel együtt is szépen versenyzett, nagy öröm, hogy mind a három szeren győzni tudott a hétvégén. Talajon szintén sikerült megcsinálni azt a gyakorlatot, amit elterveztünk, Gréti harmadik helye ezért megérdemelt volt.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: az utolsó fordulóban bizonyíthattak

DSTV: az utolsó fordulóban bizonyíthattak

2024. szep. 20.

Dunaújvárosban továbbra is az egyik legnépszerűbb hobbik közé tartozik a darts. Hétvégén a Szöglet Sport Bárban jártunk, ahol az utolsó fordulójához érkezett az itteni csapat egyéni amatőr sorozata. Hangkép.

Itthon is a győzelemre törnek

Itthon is a győzelemre törnek

2024. szep. 20.

A Tihany elleni rácalmási összecsapással folytatja az NB II pontvadászat küzdelmeit a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese ma este hét órától.

Újpestre látogatnak az Acélbikák

Újpestre látogatnak az Acélbikák

2024. szep. 20.

A nyáron jelentősen megerősített UTE vendégeként korcsolyáznak jégre Acélbikáink az Erste Liga újabb játéknapján ma este hat órától.

Kiütéses sikerekkel javítottak

Kiütéses sikerekkel javítottak

2024. szep. 19.

Új-Zéland és Ausztrália ellen is nagyon sima győzelmet aratott a két DFVE-játékossal felálló magyar U18-as női vízilabda válogatott a kínai korosztályos világbajnokságon.

Biztos továbbjutás a vármegyei kupában

Biztos továbbjutás a vármegyei kupában

2024. szep. 19.

A meccs elején egy, a végén három gólt szerezve aratott magabiztos, 4-0-s győzelmet a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Beloiannisz ellen a Fejér vármegyei Kupa harmadik fordulójában.

DSTV: új edzői stábbal készülnek a szezonra

DSTV: új edzői stábbal készülnek a szezonra

2024. szep. 18.

Több jeles eseménynek is helyszíne volt a Fabó Éva Sportuszoda a mögöttünk hagyott hétvégén. A klub és városunk vezetése is köszöntötte a DFVE női vízilabdázóinak olimpikonjait pénteken, majd az egyesület bemutatta a felnőtt együttes új edzői stábját is. Hangkép.

Sorsoltak a Magyar Kupában

Sorsoltak a Magyar Kupában

2024. szep. 18.

A Kecskeméti RC ellen vág neki a Magyar Kupa 2024/2025-ös kiírásának a DKSE felnőtt röplabda csapata.