Dunaújváros Hetilap

Elkészültek az új parkolóhelyek a Batsányi János utcában

Terdik Péter - 2022. június 21. 15:08

Ismét a település életének egyik legfontosabb problémájára talált megoldást a városvezetés. A Batsányi János utcában nagyjából 15 új parkolót alakítottak ki. 

Az elkészült helyeket már birtokba is vették az autósok, Novák Istvánné Katica és Mezei Zsolt is ellenőrizte az elvégzett munkát.  A murvaborítású parkolóhelyek jelentősen csökkentik a városrész parkolással kapcsolatos terheit.

Okos megoldások

Az elkészült parkolóhelyekkel kapcsolatban Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester osztotta meg a gondolatait:
 –  Nagyon örülök annak, amikor a lakossági megkeresések találkoznak a városvezetés elképzeléseivel. Erre tökéletes példa a Batsányi János utcában kialakított parkolóhelyek létrehozása. Az út mellett található egykori füves részt már kikoptatták az itt parkolók, és a fű helyén sokszor már csak saras-koszos területet lehetett látni. Ennek azonban vége: Novák Istvánné Katica kereste fel a városvezetést azzal az ötlettel, hogy az eddig párhuzamosan álló autóknak kis átalakítással adjuk meg a lehetőséget, hogy a kopott részen, parkolókat kialakítva ideállhassanak az úttal merőlegesen. Ez a mindösszesen 5 millió forintos beruházás mintegy 100 méteren alakította át a térség parkolását. Ez azért is fontos, mert köztudott, hogy véges költségvetéssel tudunk dolgozni. Az ehhez hasonló olcsó, okos megoldások sokat segítenek a település problémáin.

A városlakók érdekében

Az elkészült beruházás apropóján Novák Istvánné Katica azt mondta, rendkívül örül annak, hogy ilyen hatékony együttműködés valósult meg közte, és az önkormányzat képviselői között. Hozzátette, éppen azért indult a 2-es körzetben esedékes időközi önkormányzati választásokon a „Rajta, Újváros!” Egyesület színeiben, hogy még eredményesebb képviseletet biztosítson a városlakóknak. 
A lakossági megkeresés kapcsán pedig Mezei Zsolt általános hatáskörű alpolgármester azt mondta, a szűkös anyagi lehetőségeikhez mérten továbbra is rendkívül fontosnak tartják a körzetben élők visszajelzéseit. A Batsányi János utcában létrehozott parkolók tökéletes példái annak, amikor a városlakók életét közösen, összefogva tudják jobbá tenni.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

Európa nekünk lehetőséget és barátokat jelent

2024. máj. 21.

Az Európai Unió Régiók Bizottsága azzal a kéréssel fordult az önkormányzatokhoz, hogy az Európa napon világítsák ki központi épületeiket és ezzel emlékeztessenek arra, hogy egy hónap van vissza az európai választásokig. Dunaújváros is csatlakozott a felhíváshoz.

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

Rendvédelmi nap és felvonulás idén is!

2024. máj. 19.

Évek óta nagy siker a résztvevők körében, és egyúttal a Közbiztonsági rendezvénysorozat eseményeinek egyik meghatározó programja a Rendvédelmi nap: a seregszemlének ezúttal a Városháza tér ad otthont, méghozzá május 24-én, pénteken.

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

Kutyamérgezés: háromszázezer forint a nyomravezetői díj

2024. máj. 18.

Már több hete borzolja a kedélyeket, hogy valaki a felső Duna-parton mérgezett állateledelt szór el, és ezzel veszélyezteti az arra sétáltatott kutyák életét.

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.