Dunaújváros Hetilap

Új víziközmű-szolgáltató Dunaújvárosban

Öcaline - 2022. augusztus 1. 18:38

A Mezőföldvíz Kft. május elejétől végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást városunkban. Közleményükből kiderül, fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetése terén.

A Mezőföldvíz a területen nagy tapasztalattal bíró társaságként eleget tett a Magyar Energetikai és Közmű-szolgáltatási Hivatal (MEKH) határozatainak, és közérdekű üzemeltetőként folytatólagosan átvette Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást. Ezzel együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében, tartalmazza a társaság friss összegzése.

Közérdekű üzemeltető

A Mezőföldvíz Kft. kiemelt figyelemmel, valamint fokozott humán- és anyagi erőforrás hozzárendelésével készült a szolgáltatások átvételére. A váltás közvetlen előzménye, hogy a város mint közműtulajdonos felmondta a DVCSH Kft. víziközmű-szolgáltatóval kötött szerződését. A 2021. december 31-ei hatállyal megszüntetett kontraktus nyomán a MEKH határozattal jelölte ki a Mezőföldvíz Kft.-t, hogy május 1-jétől Dunaújvárosban a szennyvízelvezetést és -tisztítást, valamint a közműves ivóvízellátást közérdekű üzemeltetőként ellássa. 
A társaság megkezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát. A Mezőföldvíz Kft. valamennyi, a szolgáltatás működtetésében résztvevő munkavállalót jogfolytonosan átvett a DVCSH Kft.-től – ők immár a társaság munkatársaiként végzik munkájukat, hangsúlyozza a közlemény.

Új számlázási rend

A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal jár, hogy a számlákat a Mezőföldvíz Kft. állítja majd ki, és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere. A legfontosabb változás, amire felhívták a figyelmet, hogy a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság TAKARÉKBANK 50438596-10002670-00000000 számú bankszámlájára utalással fizethetik azok a fogyasztók, akik eddig is átutalással fizették számlájukat. 
Az ügyfeleknek tehát érdemes a bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait, figyelmeztet a szolgáltató.

A társaság ügyfélszolgálata az alábbi rendben és elérhetőségekkel működik

Cím: 2400 Dunaújváros, Építők útja 7. 

Nyitvatartási idő

hétfő, csütörtök    7.30-15 óra között
kedd, péntek        7.30-13.30 óra között
szerda                  7.30-19.30 óra között

Telefon

25/510-141, 25/510-149

Az ügyfelek információkat találnak a társaság honlapján a www.mezofoldviz.hu címen.

Folyamatos fejlődés – már csaknem félszáz településen

A Mezőföldvíz Kft. hangsúlyozza, hogy felkészült a szolgáltatóváltás átmeneti időszakára is; az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatják a jövőben a leolvasás, a diktálás módjáról, illetve a változásokkal kapcsolatos információkról.
A társaság stratégiája, hogy a jövőben a modernizációt elősegítő további költséghatékony megoldásokkal növelje a szolgáltatás színvonalát, ezzel is elősegítve a rezsicsökkentett árszínvonal fenntartását.  
A társaság több mint tíz éves múltja során folyamatosan fejlődött, és a felelős gazdálkodásból fakadó pénzügyi stabilitás megtartása mellett mára csaknem 300 ezres fogyasztói értékkel rendelkezik. A Mezőföldvíz Kft. három megyében, Dunaújvárossal együtt immár összesen 48 településen látja el a víz- és csatornaszolgáltatást – a vállalatot tulajdonló önkormányzatok megelégedésére.

(A címlap- és belső oldali kép illusztráció, a nyitóképet a Mezőföldvíz Kft. bocsátotta rendelkezésünkre, köszönjük!)

A rovat további hírei: Közélet

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

Minden dunaújvárosi kedvezményesen buszozhat

2024. máj. 04.

Sokat hallottunk már róla, volt is néhány állomása, mostantól viszont elérkeztünk oda, hogy minden dunaújvárosi lakos kedvezményes buszbérletet vásárolhat. A dunaújvárosiak többsége 1800 forintért válthat éves bérletet, a nyugdíjasok és a diákok továbbra is 1200 forintért buszozhatnak.

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

Fontos hely és fontos épület: az első lakóházra és a városépítőkre emlékeztek

2024. máj. 04.

A város első épülete a Május 1. utcában épült 1950-ben, és május 2. az a dátum, amikor elkezdték építeni az első lakóházat. Gyakorlatilag e ház alapjainak lerakásával kezdődött a városépítés. Hetvennégy éve.

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

Immár 52. alkalommal rendezték meg az elsősegély versenyt (galériával)

2024. máj. 03.

A "Közbiztonsági Hónap" programsorozatának fontos állomása volt a felmenő rendszerű elsősegély verseny a Kultik Moziban és környékén. Komoly erőpróba várt az indulókra a közelmúltban rendezett rangos viadalon.

DSTV: jótékonysági sportbál

DSTV: jótékonysági sportbál

2024. máj. 01.

Szerencsére vannak olyan rendezvények a városban amelyek sikerrel újjászülettek a koronavírus-járvány után. Ilyen volt a Vasvári iskola jótékony célú sportbálja múlt pénteken – a remélt bevételek az iskola fejlesztését, s ezzel együtt a gyerekek fejlődését szolgálták. Hangkép.

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

A sugárúttól a kitelepülésekig tart a sor!

2024. ápr. 30.

A majálisra időzített véradással kezdődik a véradások sora, és sok-sok vidéki helyszínen számít az önkéntesek aktivitására a Magyar Vöröskereszt Dunaújvárosi Területi Szervezete. Nem csökken a vérigény – minden cseppje kincs! 

Vidámság a szerető család körében

Vidámság a szerető család körében

2024. ápr. 29.

Mészáros Istvánné, Mária néni április 23-án ünnepelte a 90. születésnapját. Az önkormányzati köszöntésre pedig hetek óta készült: gondosan kiválogatta a ruháját, és még a fotózáshoz is instrukciókat adott, hiszen fontos volt számára, hogy előnyös képek szülessenek a jeles alkalomról. 

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

Új járda, felújított parkolók, újjá varázsolt szabadidős teniszpálya

2024. ápr. 28.

Tavaly elkezdődött, idén pedig folytatták a Mátyás király utca járdafelújítását, sőt parkolókat is újítottak fel, két hete pedig egy régi teniszpálya születhetett újjá. Tóth Kálmán, a terület önkormányzati képviselője Pintér Tamás polgármesterrel találkozott a rekonstrukciók helyszínein.