Dunaújváros Hetilap

Az átállás után kezdődik a vízmérők leolvasása

Öcaline - 2022. szeptember 9. 17:36

Hamarosan a családi házaknál is elkezdődik az éves vízmérőleolvasás Dunaújvárosban, tudatta a Mezőföldvíz Kft. közleménye. Összegzés és link a menetrendre máris itt!  

Amint arról már beszámoltunk, májustól a Mezőföldvíz Kft. végzi a teljes víziközmű-szolgáltatási és -üzemeltetési szolgáltatást városunkban. A szolgáltatóváltással együtt fontos változás lépett életbe a víziközmű-díjak fizetésében is.

Kéthavi számla érkezik

A szolgáltató összegzése szerint augusztus végére lezárult a víziközmű-szolgáltatás fizikai és technikai átvétele. A nyár folyamán az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúra, eszközök, gépek, berendezések átadása megtörtént a korábbi szolgáltató részéről. Ezután következett a számlázáshoz nélkülözhetetlen informatikai átállás, ami csak az után kezdődhetett el, hogy a korábbi szolgáltató lezárta az április 30-ig tartó számlázási időszakot. Ezt követően augusztusban a Mezőföldvíz Kft. megkezdte a számlázást az ügyfelek felé. 
Elsőként az átvétel napjától, azaz a május 1-től június 30-ig tartó két hónapról szóló részszámlát küldte meg az üzleti illetve a családi házas fogyasztóknak, most pedig a társasházi ügyfelek számíthatnak erre a kéthavi számlára. 

Kezdődik a leolvasás

Ezzel párhuzamosan megkezdődik a szeptemberben szokásos éves elszámoláshoz szükséges mérőleolvasás a családi házas övezetekben. A szolgáltató szeptember 12-től a családi házas ügyfeleknél folytatja a mérőleolvasásokat. A Mezőföldvíz Kft. felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a leolvasás az ügyfelek akadályoztatása miatt nem lehetséges, úgy a szolgáltató munkatársai mérőállásközlő nyomtatványokat hagynak az ingatlanokban, amit az ügyfélszolgálatra juttathatnak el a fogyasztók. 

A mérőóraleolvasás szeptember 12-én, hétfőn kezdődik és három héten át, egészen a hónap végéig tart – a részletes menetrendet a társaság hivatalos oldalán, az alábbi címen találják a fogyasztók!

Mezőföldvíz – ügyféltájékoztató közlemény (katt) >>

Módosítsák az utalást

A társaság május 1-ével kezdte működését a városban, miután átvette a szolgáltatás végzéséhez és az üzemeltetéshez szükséges infrastruktúrát a korábbi szolgáltatótól, a DVCSH Kft.-től. 
A szolgáltatóváltás az ügyfelekre nézve elsősorban azzal járt, hogy a számlákat immár a Mezőföldvíz Kft. állítja ki és küldi a fogyasztóknak a szerződés szerinti címre, vagyis a társaság lett a fogyasztók szerződéses partnere. Fontos változás, hogy a víz- és csatornadíjat mostantól a társaság TAKARÉKBANK 50438596-10002670 számú bankszámlájára utalással fizethetik azok a fogyasztók, akik eddig is átutalással fizették számlájukat. Az ügyfeleknek tehát érdemes a bankjuknál módosítani az előre beállított utalás adatait.

A Mezőföldvíz Kft. hangsúlyozza, hogy az ügyfeleket folyamatosan tájékoztatják a jövőben a leolvasás, a diktálás módjáról, illetve a változásokkal kapcsolatos információkról.

(A fotó illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.