Küzdelmes iksz hazai pályán

spigott - 2022. szeptember 11. 18:45

Ugyan megtartotta veretlenségét, ám nem sikerült győznie a forduló rangadóján a Dunaújváros FC labdarúgóinak a Hódmezővásárhely ellen.

Főoldali és belső kép: DO-archív

A tabellán éppen előtte, a harmadik helyen álló Hódmezővásárhely elleni hazai összecsapással folytatta az NB III Közép Csoportjának küzdelmeit a Dunaújváros FC labdarúgó csapata ma délután négy órától. Horváth Ferenc alakulatára igen nehéz találkozó várt a rendkívül szervezett vendégekkel szemben, s ezt bizonyította az is, hogy a vásárhelyi gárda az eddig lejátszott hét meccséből hat alkalommal hagyhatta el győztesen a pályát.

Itthon azonban egyértelműen a három pont megszerzése volt a célja együttesünknek, mely igyekezett erősen is kezdeni, ám a Hódmezővásárhely is jól állt bele a meccsbe, így nem sikerült kiépíteni azt a fölényt, amiben reménykedtünk. Akadt ugyan egy-egy lehetősége a Horváth-csapatnak, ám a nagyon rendezetten védekező vendégek nem igazán hagytak helyet a DFC labdarúgóinak, ráadásul a támadásaikban is volt veszély, s bizony két-három alkalommal okoztak is zavart a hazai kapu előtt. Ahogy azonban a mieink, úgy a vásárhelyi játékosok sem tudták eredményesen lezárni helyzeteiket, így a szünetre gól nélküli állással vonultak a felek.

A második felvonásban már sikerült átvennie az irányítást csapatunknak, ám továbbra sem sikerült fogást találni az vásárhelyieken, így egyszer sem tudták megtornáztatni az ellenfél kapusát labdarúgóink. A túloldalon Hegedűsnek sem volt védeni valója, az pár távoli lövés, amivel a vendégek próbálkoztak, nem vitte feljebb senki pulzusát, így az inkább küzdelmes, mint látványos mérkőzés végül igazságosnak mondható 0-0-s döntetlennel ért véget.

DFC - Hódmezővásárhelyi FC 0-0

DFC: Hegedűs L. - Ferenczy (Szunyog, 46.), Hesz, Papp, Galambos - Irimiás (Barna, 63.), Kesztyűs, Jakab (Szepessy, 84.) - Varga (Csiki, 46.), Novák (Székely, 63.), Gosztonyi. Vezetőedző: Horváth Ferenc.

A rovat további hírei: Sport

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.

Az éllovas nyerte a rangadót

Az éllovas nyerte a rangadót

2024. máj. 15.

Az utolsó tíz percben szerzett három góllal húzta be a városi kispályás labdarúgó bajnokság Campus osztályának rangadóját a Fejó-Therm gárdája a sorozat újabb fordulójában.

Többen is távoztak az Acélbikáktól

Többen is távoztak az Acélbikáktól

2024. máj. 15.

A külföldi játékosok mellett összesen nyolc magyar hokis hagyta el a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatát a "holtszezonban".

Jótékony gumiégetés a betonkockán

Jótékony gumiégetés a betonkockán

2024. máj. 14.

Közel félmillió forintot gyűjtöttek össze Napraforgó bölcsőde számára a Bimmer Parádé hagyományos májusi rendezvényének résztvevői a mögöttünk hagyott hétvégén.

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

Öt dunaújvárosi az olimpiára készülő bő keretben

2024. máj. 14.

Mihók Attila és Cseh Sándor kihirdette a női vízilabda válogatott bő olimpiai felkészülési keretét. Huszonhárman, köztük öt dunaújvárosi játékos kezdi meg a munkát május 27-én.