A címvédő otthonában folytatják a bajnokságot

spigott - 2023. január 25. 12:30

Az UVSE együttese vár a DFVE női vízilabda csapatára az OB I-es pontvadászat ma esti fordulójában.

Kép: DO-archív

Remekül sikerült a DFVE női vízilabdázóinak első bajnoki találkozója a 2023-as esztendőben, ugyanis Mihók Attila gárdája könnyed, 20-7-es győzelmet aratott a Tatabánya ellen, így hét találkozót követően is hibátlanul áll az OB I-es pontvadászat küzdelmeinek második helyén úgy, hogy csak a szintén száz százalékos Ferencváros előzi meg jobb gólkülönbségének köszönhetően. Túl sokáig azonban nem örülhetett újabb sikerének együttesünk, ugyanis ma már újabb, lényegesen nehezebb feladat vár Garda Krisztináékra, akik este hét órától az UVSE ellen ugranak medencébe a fővárosi Hajós uszodában.

A címvédőnél is voltak változások a nyáron, Keszthelyi Rita Spanyolországba szerződött, Ábel-Antal Dóra visszavonult, két legjobbjuk helyét a fiatalok igyekeznek átvenni, még váltakozó sikerrel. A fővárosiak szintén jól kezdték a bajnokságot, első hét meccsüket biztosan nyerték, többek közt idegenben győzték le az Egert is, ám az előző fordulóban megszakadt jó sorozatuk, ugyanis a Ferencváros simán, 13-6-ra legyőzte Benczur Márton alakulatát, mely a tabella harmadik helyéről, a mieinkkel azonos pontszámmal vág neki a ma esti rangadónak.

Abban biztosak lehetünk, hogy a házigazdák a javítás reményében ugranak medencébe, s egy rendkívül motivált UVSE lesz együttesünk mai ellenfele, ám Mihók Attila gárdája is nagyon keményen dolgozott azért az elmúlt hetekben, hogy tartsa remek bajnoki sorozatát, ezért egy várhatóan izgalmas, kemény összecsapást láthatnak majd azok, akik kilátogatnak a találkozóra.

A rovat további hírei: Sport

Eb-indulást ért a bajnoki arany

Eb-indulást ért a bajnoki arany

2024. ápr. 30.

Minden ellenfelét magabiztosan legyőzve szerzett aranyérmet az abonyi U17-es bajnokságon Pupp Viktória, a DKSE tehetséges birkózója.

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

Torna Eb: edzettek a lányok Riminiben

2024. ápr. 30.

Túl van első, átmozgató edzésén a Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett, Péter Sára összeállítású magyar tornász válogatott.

Értékes döntetlen a felnőttek között

Értékes döntetlen a felnőttek között

2024. ápr. 29.

Fordulatos csatában ért el 25-25-ös döntetlent a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es csapata a Tököl vendégeként az NB II-es felnőtt bajnokságban.

Nyolc között az ifik

Nyolc között az ifik

2024. ápr. 29.

A Polo SC ellen aratott magabiztos, tizenegy gólos győzelemmel jutott be a rájátszásba a DFVE ifjúsági leány vízilabda csapata.

Megérdemelt DFC-siker

Megérdemelt DFC-siker

2024. ápr. 29.

Két súlyos sérülés és egy kiállítás ellenére is kétgólos győzelemnek örülhetett a Mohács elleni hazai bajnokin a Dunaújváros FC labdarúgó csapata.

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

Óriásit hajráztak a DKKA fiataljai

2024. ápr. 28.

A második félidőben huszonkét gólt szerezve győzte le a Kozármisleny együttesét a DKKA U19-es csapata a korosztályos bajnokság legutóbbi fordulójában.

Bronzéremért játszhat a DFVE

Bronzéremért játszhat a DFVE

2024. ápr. 27.

Az első meccshez képest óriásit javult, hatalmasat küzdött, de ötméteresek után elveszítette a bajnoki elődöntő második mérkőzését a DFVE női vízilabda csapata a Fradi ellen.