Hajrávereség a fővárosban

spigott - 2023. február 26. 7:30

Sorozatban hetedik bajnokiján maradt pont nélkül a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata.

Kép: DKKA-archív

Idegenben, a mieinkkel azonos pontszámmal álló MTK vendégeként folytatta a bajnoki küzdelmeket a DKKA felnőtt együttese, mely kissé tartalékosan, de így is bizakodva vágott neki a fővárosi összecsapásnak szombaton este.

Az elszántság látszott is játékosainkon, motiváltan, fegyelmezetten és hatékonyan kezdték a meccset kézilabdázóink, akik Szalai, Horváth, Kazai és Farkas találataival már az 5. percben 4-1-re vezettek. A folytatásban valamelyest megakadt a mieink lendülete, így elkezdett felzárkózni a házigazda, s a 13. perchez érve ki is egyenlítette az állást (7-7). Ez sem törte meg azonban együttesünk lendületét, s Farkas duplájával, valamint Kazai újabb találatával visszaállította a két gárda közti korábbi különbséget (7-10). Ekkor jött sajnos egy hullámvölgy a mieink játékában, a hazaiak egy 4-0-s sorozattal bő három perc alatt fordítottak, s innentől rendre az akadémistáknak kellett futniuk az eredmény után. A Rapatyi-gárda azonban továbbra is nagyot küzdött, s bár többször is egalizált, a félidő utolsó gólját az MTK szerezte, így a fővárosiak vonulhattak 18-17-es fórral a félidei pihenőre.

A második etap elején Pál hétméteresével már kettővel vezetett a kék-fehér alakulat, de Szalai és Horváth góljai után ismét egált mutatott az eredményjelző a 35. perc elején (19-19). A folytatásban a védelmek és a kapusok brillíroztak, így közel tíz percig nem tudtak kapuba találni a felek, így a játékrész derekáig nem változott az eredmény. A hosszú gólcsendet sajnos az MTK törte meg, de erre is volt válasza kézilabdázóinknak, akik Farkas és Nick találataival kapaszkodtak vissza, így még az 54. percben sem lehetett megjósolni, ki örülhet majd a végén (24-24). A kiélezett véghajrát azonban a házigazdák bírták jobban idegekkel, három perc alatt megléptek 28-25-re, majd a lefújásig megőrizték minimális fórjukat, s végül 31-28-as győzelemmel tartották otthon a bajnoki pontokat.

MTK - DKKA 31-28 (18-17)
A DKKA gólszerzői: Farkas 6, Horváth 4, Szalai 4, Arany 4, Poczetnyik 3, Kazai 3, Nick 2, Fodor 1, Gajdos 1.

A rovat további hírei: Sport

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

Élni tudott emberelőnyével a Kaposvár

2024. máj. 06.

Korai kiállítás után egy balszerencsés öngól okozta a Dunaújváros FC labdarúgóinak vesztét a tabellán ötödik Kaposvár vendégeként.

Egri előny a bronzcsatában

Egri előny a bronzcsatában

2024. máj. 05.

Támadásban nem ment a DFVE női vízilabdázóinak a bronzpárharc első felvonásán, így a vendég egriek megérdemelt győzelemmel vették el a mieink pályaelőnyét.

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.