Parádés kezdés az NB I-ben

spigott - 2023. március 16. 17:30

Kilenc találkozót követően kilenc győzelemmel áll az NB I Nyugati csoportjának élén a Dunaújvárosi Egyetem DSE első számú asztalitenisz csapata, mely első tavaszi bajnokiján a Budaörs ellen aratott magabiztos sikert.

Véget ért a "téli szünet" a dunaújvárosi asztaliteniszezők számára, így a Dunaújvárosi Egyetem DSE asztalitenisz szakosztályának NB I-es és NB II-es csapatának játékosai is ütőt ragadtak a mögöttünk hagyott hétvégén.

A másodosztály Dél-Nyugat csoportjának középmezőnyében álló dunaújvárosiak a Bonyhád gárdáját láttak vendégül szombaton tizenegy órától az egyetem tornatermében. Az ifj. Ármos József, Váczi Norbert, Makk Benedek, Németh Márton összeállításban asztal mögé álló DUE DSE esélyesként vágott neki első tavaszi meccsének, mely nem kezdődött biztatóan a mieink számára, ugyanis a vendégek rögtön behúzták a párosokat, így hamar 2-0-s előnyre tettek szert. A folytatás már valamivel szebben alakult, mert az egyesekben eredményesebben játszottak pingpongosaink, ám annyival nem voltak jobbak ellenfelüknél, hogy le is győzzék a jól küzdő bonyhádiakat. A kiélezett csata így végül 9-9-es döntetlennel ért véget, s bár az eredménnyel inkább a vendégek lehettek elégedettebbek, a mieink sem szomorkodhattak, mert megtartották helyüket a tabella ötödik pozíciójában.

Végh Zoltán felvételei

Az idei szezonban még hibátlan NB I-es alakulat a hatodik helyezett Budaörsöt látta vendégül szintén az egyetemen, vasárnap délután egy órától. A Jeszenszki Dániel, Nemes Vince, Éliás Attila, Bíró Bálint összeállításban felálló "egyetemisták" egyértelmű esélyesei voltak az összecsapásnak mg úgy is, hogy a párosok küzdelmei felemásan alakultak számukra, ugyanis egy győzelem mellett egy vereséggel zárták a párharc első két meccsét. Az egyeseknél viszont már nem adtak esélyt ellenfelüknek asztaliteniszezőink, akik közül Jeszenszki Dániel, Bíró Bálint és Éliás Attila is hibátlanul zárt, s bár a betegséggel küzdő Nemes Vince elveszítette utolsó találkozóját, ez már csak az eredmény kozmetikázásra volt elég a vendégeknek. Az összecsapást végül nagyon simán, 12-2-re nyerte a DUE DSE csapata, mely kilenc találkozót követően kilenc győzelemmel áll az NB I Nyugati csoportjának első helyén.

A rovat további hírei: Sport

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

Hiába hajrázott nagyot a Kohász

2024. máj. 05.

Fordulatos, gólokban gazdag mérkőzésen szenvedett kétgólos vereséget a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese az MTK ellen a sportcsarnokban szombaton este.

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

DSTV: új edzői stáb az Acélbikáknál

2024. máj. 04.

A következő szezonnak már új edzői stábbal vág neki a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A DAB vezetőedzője Somogyi Balázs lesz a 2024/2025-ös szezonban, s a fiatal szakembert stábunk is kifaggatta terveiről, reményeiről. Hangkép.

Bravúr kell a pontszerzéshez

Bravúr kell a pontszerzéshez

2024. máj. 04.

A tabellán ötödik Kaposvár elleni mérkőzéssel folytatja az NB III-as pontvadászatot a Dunaújváros FC labdarúgó csapata vasárnap délután öt órától.

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

Utolsó hazai meccsét játssza a Kohász

2024. máj. 04.

Az MTK elleni találkozóval köszön el hazai szurkolóitól ebben a szezonban a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese szombaton délután öt órától.

DSTV: gyerünk, boksz!

DSTV: gyerünk, boksz!

2024. máj. 03.

Egy nagyobb kihagyás után a napokban ismét a Dunaújvárosi Boksz Egyesület egy edzésén jártunk. Történtek újdonságok a csapat életében – megfiatalodott a gárda, és számos új eszköz segíti a sportolókat az edzésekben. Hangkép.

Ezer méteren is az élmezőnyben

Ezer méteren is az élmezőnyben

2024. máj. 03.

Nem sokkal maradt le a dobogóról Hajdu Jonatán a kenu egyesek ezer méteres számában a szolnoki válogató csütörtöki versenynapján.

Két döntős hely Riminiben

Két döntős hely Riminiben

2024. máj. 03.

Két egyéni számban is döntőbe jutottak a magyar női tornászok az Európa-bajnokságon, míg a két DKSE-versenyzővel felálló női válogatott a tizedik helyen fejezte be a csapatversenyt.