Nagy rohanás és gólzáporos győzelem

spigott - 2023. augusztus 2. 12:30

Végig vezetve aratott nyolcgólos sikert a Békéscsaba elleni hazai edzőmeccsen a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, kedden délután.

Hazai környezetben, a Békéscsaba elleni találkozóval folytatta felkészülési mérkőzéseinek sorozatát a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttese, kedden délután fél öttől.

Rapatyi Tamás gárdája nagy elánnal vágott neki az összecsapásnak, öt perc elteltével kettő, míg a 10. percben már 6-3-ra vezetett. A folytatásban is nagy iramot diktáltak a csapatok, s bár akadtak hibák mindkét oldalon, állandósult a mieink három-négygólos vezetése (12-9). Rapatyi Tamás és Rác Sándor is sokat cserélt, s ez a hajrában a mieink számára alakult jobban, mert a támadásban és védekezésben is feljavuló Kohász egyre inkább ellépett vetélytársától, s a félidei szünethez érve már 18-13-as hazai vezetést mutatott az eredményjelző.

Végh Zoltán felvételei

A fordulást követően sem változott a játék képe, akadémistáink minden kapott gól után igyekeztek gyors középkezdésből rohanni ellenfelükre, s ezt rendre sikerrel is tették. A csereként beállt Oguntoye védéseinek és gyors indításainak köszönhetően sorozatban szerezte góljait együttesünk, s hiába kért időt kétszer is a békéscsabai szakvezető, a 47. percben már 31-22-re vezetett a Kohász. A véghajrá túl sok izgalmat már nem tartogatott, gólokat azonban még bőséggel, s bár az utolsó percekben valamelyest pontosított játékán a vendégcsapat, a mérkőzés végül így is nagyon sima, 37-29-es dunaújvárosi sikerrel ért véget.

DKKA – Békéscsaba 37-29 (18-13)

DKKA: Wéninger – Agócs 2, Trawczynska 1, Nick 3, Borgyos 4, Moreno 2, Sallai 2. Csere: Bartók 1, Oguntoye (kapusok), Szalai 4, Horváth A. 3, Paróczy 6, Csáki 2, Bouti 1, Krupják-Molnár 5, Lakatos 1, Kovács, Gajdos. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

Ifjú hosszabbítók az Acélbikáknál

2024. máj. 19.

Négy fiatal játékosa is szerződést hosszabbított a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatával.

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

Elhozta a két pontot Kisvárdáról a Kohász

2024. máj. 19.

Kiváló védekezéssel, valamint Wéninger Alexa parádés kapusteljesítményével aratott 23-18-as győzelmet a DKKA felnőtt együttese a Kisvárda ellen szombaton este.

DSTV: sportágat választottak

DSTV: sportágat választottak

2024. máj. 18.

A dunaújvárosi oktatási intézmények igyekeznek nagy hangsúlyt fektetni arra, hogy a fiatalok lehetőség szerint sportoljanak, vagy legyen valami sportos hobbijuk. Nagy hagyománya van a BIROK Szabó Magda Tagintézményében a sportágválasztó napnak is – a közelmúltban kilenc különböző mozgásformával ismerkedhettek meg az alsósok. Hangkép.

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.