Dunaújváros Hetilap

Ahogy városszerte, a Liget közben is a parkolási gondok enyhítése a cél

Öcaline - 2023. augusztus 12. 16:00

Örök téma, folyamatos feladat a „Rajta, Újváros!” Egyesület képviselőinek a parkolási gondok enyhítése, ezért is örömteli, hogy egy sikerrel megvalósított programról adhatott számot Szabó Zsolt alpolgármester, a 6. választókerület önkormányzati képviselője.

Helyszínünk a Liget köz, ahol a közelmúltban új parkolóhelyeket alakítottak ki a környéken lakók nagy örömére. (A városban jelenleg is folyó munkákról lásd keretes anyagunkat!)

A párbeszéd diadala

A munkálatok nyomán mintegy húsz autó számára elegendő hely jött létre a korábbi, parlagon hagyott térségen. A kivitelezés végeztével tartott tájékoztatót a helyszínen Szabó Zsolt, a körzet önkormányzati képviselője, aki szerint nemcsak a parkolók létesítése miatt volt fontos fejlemény a megvalósult fejlesztés:
– Különleges alkalom ez számomra, hiszen a 6. számú választókörzet képviselőjeként mindig öröm, amikor a választókörzetemet érintő kérdésekkel foglalkozva konkrét eredményeket tudunk felmutatni. A „Rajta, Újváros!” Egyesület képviselőinek fontos, hogy a lakókkal párbeszédet folytatva oldjanak meg régóta húzódó problémákat.
Mint Szabó Zsolt felidézte, az elmúlt időszakban sokat beszélgetett a környéken élőkkel arról, hogy a parkolás kapcsán segítségre van szükségük. A képviselő szerint is fontos, hogy a körzetben enyhüljenek a parkolási problémák:
– Egy hosszabb folyamat fontos, de nem az utolsó állomásánál tartunk most: a Görbe utca mögötti területen új parkolói részt alakítottak ki a munkálatokat végző szakemberek, így egy korábbi fejlesztést kibővítve immár harminc parkolóhely áll az itt lakók rendelkezésére. 

Az élhető városért, körzetért

A gazdasági alpolgármester a tájékoztatón felidézte: amikor 2019-ben megválasztották, elsőrendű képviselői feladatként tűzte ki, hogy folyamatos együttműködésben, párbeszédben fejlessze a körzetet a lakókkal:

– Az elmúlt időszakban a lakók folyamatosan tanácsokkal és kérésekkel fordultak felém, így közösen tudtunk azon dolgozni, hogy a választókörzetet élhetőbbé tegyük. Ennek az egyik állomása az, hogy itt, a Görbe utca környékén is bővítjük a parkolóhelyeket, mert több megkeresés is érkezett hozzám, hogy a szabálytalan parkolás is nagy probléma a környéken. Az új parkolóhelyek kialakítása mellett most új karók kihelyezésével gátoljuk a szabálytalan parkolást. A folytatás sem várat magára: a Görbe utcai bővítést reményeink szerint jövő tavaszig lezárjuk, s aztán az utca másik végében is szeretnénk legalább ennyi új parkolóhelyet kialakítani. Fontos az is, hogy nem ez az egyetlen parkolófejlesztés az idén a választókörzetben. A Semmelweis udvar környékén szeretnénk legalább tíz új betonos parkolóhelyet átadni a lakóknak. Ennek az előkészítése folyik, és reményeim szerint még augusztusban ott is elkezdődnek a munkálatok!

Városszerte alakítanak ki új parkolókat

A fentiekben említett Görbe utcai, valamint technikumi fejlesztésekkel párhuzamosan a város több részén is azon dolgoznak a szakemberek, hogy – a lakók igényeihez igazodva – új parkolóhelyeket hozzanak létre. Így jelenleg is tartanak a munkálatok a Dunasor 31. mellett és a Németh László utcában (bruttó 5 millió forint értékben); szintén parkolókat alakítanak ki a Fáy András utcában a Római körút 17. mögött (bruttó 1 millió forintért). Folyik a parkolók kialakítása a Martinovics utca 35. mellett is – itt bruttó 3,6 millió forint forrást szánnak a feladatra.

A cél egyértelmű: a városvezetés enyhíteni kíván a parkolási gondokon.

(Fotó: Végh Zoltán)
 

A rovat további hírei: Közélet

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

Újra megnyílt a Budai Nagy Antal úti hulladékudvar, várják a lomokat!

2024. máj. 17.

Már a városlakók rendelkezésére áll a hulladékudvar Dunaújvárosban, ahol a lomtalanításokon túl bármikor letehetik a felgyűlt lomokat, hulladékokat. A hulladékudvar a Budai Nagy Antal úton található a Dunanett telephelye mellett. 

Teljes útfelújítás a két körforgó között

Teljes útfelújítás a két körforgó között

2024. máj. 17.

Hamarosan munkagépek zajától lesz hangos a Béke városrészi körforgó és a Kandó Kálmán téri körforgó közötti autóút. Ezt a szakaszt ugyanis teljesen felújítják – erről a soron következő útfelújításról számolt be kedden Pintér Tamás polgármester. 

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

Közeleg a határidő – június 3-ig igényelhető a szünidei étkeztetés

2024. máj. 17.

Az önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés részeként idén nyáron is ingyenes déli meleg főétkezést biztosít rászoruló gyerekeknek – figyelem, az igényeket csak június 3-ig lehet benyújtani!

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

Parkolók és gyalogátkelők épülnek, körforgó lesz a Pince sornál a Rómain

2024. máj. 16.

Díjátadó ünnepséggel kezdődött az önkormányzat csütörtöki közgyűlése, ahol Pintér Tamás polgármester átadta az idei évi Dunaújváros Ifjúságáért díjat, majd nyílt ülésen több mint harminc témát tárgyalt meg a testület.

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

Neszvecskó Zorica érdemelte a Dunaújváros Ifjúságáért díjat

2024. máj. 16.

A Dunaújvárosi Óvoda Aprók Háza Tagóvoda tagintézmény-igazgatója a közgyűlés előtt vette át a szféra legrangosabb elismerését Pintér Tamás polgármestertől. Méltatás.

Tavaszi nagytakarítás  volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

Tavaszi nagytakarítás volt a Technikumban, a Táncsics Mihály utcában

2024. máj. 15.

A Technikum városrészben élők és arra közlekedők azt tapasztalhatták a napokban, hogy több helyen is takarították a parkolókat, gallyazták a fákat, bokrokat.

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

A fideszes kampány célpontja ezúttal a piac

2024. máj. 15.

Bár élő szerződése van, mások használják a helyét a piacon – állította a Dunaonline videójában Farkas József, dunavecsei vállalkozó. Pedig már a felvetés is értelmetlen.