Remek főpróba a bajnoki rajt előtt

spigott - 2023. augusztus 28. 15:00

Siófokon tornát nyert, a fővárosban a második helyen végzett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es együttese.

Kép forrása: DKKA

Két utánpótlás tornán is részt vett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U17-es együttese a közelmúltban, ugyanis Virág Roland együttese augusztus 24-én és 25-én a Vasas SC Kupán lépett pályára, majd 26-án Siófokon, a XII. Instromet Siófok Kupán vendégszerepeltek a dunaújvárosi fiatalok. Az akadémisták U17-esei a Vasas I. elleni összecsapással vágtak neki a fővárosi viadalnak, s bár első meccsüket 26-21-re megnyerték, a Győr elleni másodikon szoros csatában, 32-27-es vereséget szenvedtek. A folytatásban a Praktiker-Vác ellen 26-20-ra győztek kézilabdázóink, akik a Vasas második csapatát nagyon simán, 30-17-re lépték le, így végül a második helyen zárták a remek hangulatú viadalt.

A siófoki tornán a mieinken kívül a Nemesvámos, a házigazda Siófok és a NEKA együttesei vettek részt, s itt újabb két összecsapás várt U17-eseinkre. Virág Roland csapata a Nemesvámos elleni elődöntővel kezdte a tornát, s 12-7-es első félidő után sima, 26-17-es sikerrel jutott be a fináléba, ahol a NEKA-t 21-20-ra legyőző hazaiak vártak kézilabdázóinkra. A döntő elsőharminc perce még viszonylag szoros csatát hozott, melyben együttesünk négygólos előnyt harcolt ki magának, ám a másodikban átgázoltak ellenfelükön fiataljaink, akik ezt a játékrészt 23-10-re, míg a meccset 35-18-ra nyerték meg, elhódítva ezzel a viadal első helyét.

A DKKA U17-es csapata számára ezzel véget ért a felkészülési időszak, szerdán délután négytől már korosztályos bajnoki vár az együttesre, mely éppen a Siófok vendégeként vág neki az U17-es pontvadászat Nyugati csoportjának.

A rovat további hírei: Sport

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

Hajdu Jonatánék döntősök a Világkupán

2024. máj. 10.

A középdöntős futamot megnyerve jutott be Hajdu Jonatán és Adolf Balázs párosa a szegedi Világkupa kenu ketteseinek ötszáz méteres fináléjába.

Szoros siker a felnőttek között

Szoros siker a felnőttek között

2024. máj. 10.

Végig vezetve, de nagy küzdelemben aratott 32-31-es győzelmet Budaörsön a DKKA U21-es együttese az NB II-es felnőtt bajnokság csütörtöki fordulójában.

Növelte előnyét a Karmacsi

Növelte előnyét a Karmacsi

2024. máj. 10.

Az éllovas hozta a kötelezőt, a második és harmadik helyezett rangadóját viszont biztosan nyerte a Hangover a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar Csoportjában.

DSTV: sokan versenyeztek

DSTV: sokan versenyeztek

2024. máj. 09.

Az MMK-ban rendezték meg az Újvárosi Darts Liga második fordulóját a mögöttünk hagyott hétvégén. A Dunaújvárosi Darts Club népszerű saját rendezésű bajnoksága most is sokakat vonzott, 32 férfi és 6 női versenyző állt táblához. Hangkép.

Felemás forduló az utánpótlásnál

Felemás forduló az utánpótlásnál

2024. máj. 09.

A DKKA U19-es csapata kikapott, az U17-es viszont nyerni tudott az Érd otthonában lejátszott korosztályos bajnokin.

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

Dunaújvárosban dől el a bronzérem sorsa

2024. máj. 09.

Remek védekezéssel aratott 7-6-os győzelmet a bajnoki bronzpárharc második, egri találkozóján a DFVE női vízilabda csapata, s ezzel egyenlíteni tudott a két nyert meccsig tartó sorozatban.

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

DSTV: izgalmas szezon előtt a kispályások

2024. máj. 08.

A közelmúltban készítettünk interjút Petrás Gáborral. A Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség főtitkára fontos és örömteli hírekről számolt be: szó volt többek között a kispályás labdarúgó bajnokságról, valamint arról, hogy nagyon várják már az első kapavágást az új pálya projektnél. Hangkép.