Átgázolt a BL-második a Kohászon

spigott - 2023. szeptember 3. 7:30

Még a szoros meccsre sem volt esélye a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének a bajnoki nyitányon a Ferencváros vendégeként.

Főoldali és belső kép forrása: DO-archív

Rendkívül nehéz mérkőzéssel, a Ferencváros elleni fővárosi csatával vágott neki a 2023/2024-es bajnoki szezonnak a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt csapata, szombaton este fél hattól. Az összecsapásnak egyértelműen a zöld-fehérek voltak az esélyesei, ám a mieink abban bíztak, sikerül jó meccset játszani vetélytársukkal, igaz, ebben mindössze bő tíz percig reménykedhettek a DKKA drukkerei.

A Fradi ugyanis villámrajtot vett, már másfél perc elteltével 3-0-ra vezetett, s ugyan Trawczynska hetesből megtörte a mieink gólcsendjét, a fővárosiak egy 4-0-s sorozatnak köszönhetően már a 9. percben 7-1-re vezettek. A Kohászból egyedül Szalai igyekezett tartani a lépést a házigazdákkal, ám hiába szerzett három gólt is a 11. percig, a félidő derekához érve sajnos megvolt a tíz közte, s innentől már csak az lehetett a célja a mieinknek, hogy elkerüljék a kiütést (14-4). Nem sikerült sajnos, mert a Fradi kézilabdázói szinte minden támadásukból bevették az akadémisták kapuját, s mivel együttesünk a játék rész második felében is csak négy lőtt gólig jutottak, a félidei szünethez érve már 25-8-as hazai előnyt mutatott az eredményjelző.

A fordulás után a játék minden elemében hatalmas javulásra lett volna szükség a mieinktől, s bár a második felvonásban valamivel pontosabbá vált a mieink támadójátéka, így is növelte fórját a Fradi, mely a 38. percben már 32-12-re vezetett. Ez a különbség az utolsó tíz percig nem változott annak ellenére sem, hogy sorozatban kapta a kiállításokat is együttesünk, mely összesen 24 percet játszott emberhátrányban, ám a véghajrára újra kinyílt az olló, így a Ferencváros végül 44-21-es sikerrel tartotta otthon a bajnoki pontokat, míg a mieink 9-én, az Alba FKC elleni megyei rangadón javíthatnak.

FTC-Rail Cargo Hungaria – DKKA 44-21 (25-8)

DKKA: Oguntoye (Wéninger) – Sallai, Moreno, Bouti 3, Nick 2, Trawczyńska 3, Agócs, Borgyos 4, Szalai 6, Krupják-Molnár, Horváth P., Horváth A. 1, Csáki 2, Paróczy, Gajdos. Vezetőedző: Rapatyi Tamás.

A rovat további hírei: Sport

Megkezdték a felkészülést az új szezonra

Megkezdték a felkészülést az új szezonra

2024. szep. 01.

Eredményes, sikeres edzőtáborokon vettek részt a DKSE birkózó szakosztályának ifjú versenyzői a közelmúltban.

DSTV: új szezon előtt

DSTV: új szezon előtt

2024. aug. 31.

Megkésve bár, de megkezdte a felkészülést a következő szezonra a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese. A remények ellenére Tóth Árpád tanítványai nem jutottak be az NB II felsőházi küzdelmeibe – idén újra megpróbálják. Hangkép.

A Karmacsié a Szuperkupa

A Karmacsié a Szuperkupa

2024. aug. 31.

Hiába hajrázott nagyot a Jóbarátok, a Karmacsi Autó FC gárdája hódította el a Szuperkupát a kispályás labdarúgók hagyományos szezonnyitóján.

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

Győzelem az utolsó edzőmeccsen

2024. aug. 31.

A második félidőre jelentősen feljavult a DKKA női kézilabdázóinak védekezése a NEKA elleni felkészülési találkozón.

Álom maradt a döntő 10 méteren

Álom maradt a döntő 10 méteren

2024. aug. 30.

Nem sikerült bejutnia a legjobb nyolc közé Gurisatti Gyulának a légpisztolyosok 10 méteres versenyszámában a párizsi paralimpián.

Új néven, nagy célokkal vágnak neki a szezonnak

Új néven, nagy célokkal vágnak neki a szezonnak

2024. aug. 30.

A korábbi egyetemi asztalitenisz csapatok és játékosok új név alatt folytatják szeptembertől a bajnoki szereplést a másod- és harmadosztályban.

DSTV: készül az új műfüves pálya

DSTV: készül az új műfüves pálya

2024. aug. 29.

Mint arról már korábban beszámoltunk, hatalmas fejlesztés célegyenesébe érkezett a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség, s vele együtt persze a város is. Már dolgoznak a munkagépek a Lorántffy iskola melletti területen, készül az új műfüves sportpálya! Hangkép.