Messze a pontszerzéstől

spigott - 2023. szeptember 3. 13:44

Az első félidőben tudták csak megnehezíteni a Ferencváros második csapatának dolgát a Dunaújváros FC labdarúgói a két gárda ma délelőtti bajnokiján.

Kép: DO-archív

Nem várt könnyű feladat a Dunaújváros FC labdarúgó csapatára az NB III-as pontvadászat Dél-Nyugati Csoportjának hatodik fordulójában, ugyanis Dobos barna alakulata idegenben, a jó erőkből álló, s a tabellán ötödik Ferencváros II. otthonában folytatta a bajnoki küzdelmeket. A fővárosiak ugyan legutóbb sima vereséget szenvedtek Iváncsán, ám ezúttal jobban kezdtek a dunaújvárosi focistáknál, s már a 14. percben megszerezték a vezetést Varga Zétény találatával. Együttesünk igyekezett ugyan, de nem tudta feltörni a zöld-fehérek védelmét, így hiába oldotta meg jól a félidő hátralévő részében védekező feladatait, a szünetre egygólos hátránnyal vonulhatott.

A térfélcsere után igyekezett nagyobb nyomást helyezni ellenfelére együttesünk, ám bő tíz perc elteltével így is megduplázta előnyét a házigazda Takács Ádám révén, még nehezebb helyzetbe hozva ezzel labdarúgóinkat (2-0). A második ferencvárosi gól után cserékkel igyekezett frissíteni csapatán Dobos Barna vezetőedző, ám ez sem sült el jól, mert a vendéglátók a 67. percben akcióból, míg a 82. percben büntetőből is bevették a mieink kapuját, kialakítva ezzel a 4-0-s fővárosi sikert jelentő végeredményt.

Ez egyben sajnos azt is jelentette, hogy együttesünk maradt a bajnoki tabella utolsó előtti helyén, s jövő hét szombaton, a Bonyhád-Majos elleni hazai összecsapáson próbálhat javítani helyzetén.

Ferencváros II – Dunaújváros FC 4-0 (1-0)
Gólszerzők: Varga, Takács, Bagi, Gágyor

Dunaújváros FC: Molnár – Ferenczy, Zsákovics (Hompót, 74.), Szepessy, Horváth, Stampfel (Patkós, 90.), Puskás, Vajda, Tapiska (Hegedűs, 74.), Bata, Marlen (Gál, 59.). Vezetőedző: dr. Dobos Barna.

A rovat további hírei: Sport

A címvédő nyerte a rangadón

A címvédő nyerte a rangadón

2024. máj. 24.

Szoros csatában elért 3-2-es győzelemmel őrizte meg első helyét az ST Solar osztály tabelláján a címvédő Karmacsi Autó FC együttese.

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

Tizenkét vármegyei érem a diákolimpiáról

2024. máj. 24.

Remekül szerepeltek a dunaújvárosi lábtoll-labdázók a Lakitelken megrendezett országos diákolimpiai fináléban.

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

Három nagydöntő az Outrigger Sárkányhajó Magyar Bajnokságon

2024. máj. 23.

Bár a dobogóra ezúttal nem fértek fel, így is jól szerepeltek a Dragon Steel SE sárkányhajósai a Fadd-Domboriban megrendezett Outrigger Magyar Bajnokságon.

Testvérpárral erősített a DAB

Testvérpárral erősített a DAB

2024. máj. 23.

Sági Martin a Budapest Jégkorong Akadémiától, míg testvére, Sági Máté az Újpest csapatától érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongozóihoz.

Maratoni érmek Győrből

Maratoni érmek Győrből

2024. máj. 22.

Négy dobogós helyezéssel, az összesített éremtábla tizenharmadik helyén fejezték be a Maraton Magyar Bajnokság küzdelmeit a DKSE ifjú kajak-kenusai.

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

Megvédte címét Nyikos Veronika az U20-asok között

2024. máj. 22.

Kiválóan szerepeltek, két éremnek is örülhettek a DKSE birkózói az U20-as kötöttfogású és női országos bajnokságon.

DSTV: teljes siker

DSTV: teljes siker

2024. máj. 21.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő. A segítség pedig számokban is mérhető: 2.221.900 forintot gyűjtöttek össze az intézménynek. Hangkép.