Fát az óvodáknak, fát a bölcsődéknek

spigott - 2023. szeptember 7. 7:30

Több mint egymillió forintot gyűjtött össze városunk lakóinak segítségével a DLSZ Jót szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja.

Mint arról beszámoltunk már, remek közösségi akciót kezdeményezett még februárban a DLSZ Jót szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja, mely a "Fát a bölcsődéknek, fát az óvodáknak, fát a gyermekeknek!" elnevezésű közösségi kezdeményezéssel igyekezett segíteni a városi intézményeknek. Az akciócsoport ezért huszonhat adományládát helyezett el a Dunaújváros több helyszínén, hogy az így befolyt összegből vásároljon fákat és árnyékolókat az oviknak és bölcsiknek. A nemes kezdeményezés egyik szakasza szerdán zárult le, ugyanis a csoport tagjai összeszedték a városban elhelyezett ládákat, s a városháza dísztermében, dr. Eszenyi Zoltán közjegyző ellenőrzése mellett számolták össze azok tartalmát.

Mint azt Petrás Gábor, az akciócsoport vezetője elárulta, több mint egymillió forintot sikerült végül összegyűjteniük az adományládáknak és támogatóiknak köszönhetően, s ezekből tizenhét árnyékolóval, s még több fával tudják meglepni a városi intézményeket.
– A DLSZ Jót szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja még 2022 decemberében döntött úgy, hogy a "Fát a bölcsődéknek, fát az óvodáknak, fát a gyermekeknek!" elnevezésű jótékonysági akcióval szeretné segíteni az óvodákat és a bölcsődéket a 2023-as esztendőben. Támogatóink segítségével megvásároltuk az adomány dobozokat, ezeket huszonhat helyszínre helyeztük ki a városban, szeptember 6-án gyűjtöttük be őket, majd az így összegyűjtött összegből vásároljuk meg azokat az árnyékolókat, fákat és cserjéket, melyeket az óvoda és bölcsőde vezetőkkel és az erdészettel egyeztetve helyezünk el közösen az intézményekben.

Végh Zoltán felvételei

Az akciócsoport vezetőjétől megtudtuk még, a következő szakaszban újra felveszik a kapcsolatot az erdészettel, ugyanis a bejárások után ők tudják, hogy melyik területre, milyen cserjéket lehet ültetni, s ezeket várhatóan októberben helyezik el az intézmények udvarain. Mint az kiderült, az akciót támogató magánszemélyeknek és cégeknek köszönhetően 777 ezer forintot sikerült már korábban összegyűjteni, s ugyan az adományládákból származó bevétel csak pénteken lesz hivatalos, már most biztos, hogy jóval több mint egymillió forinttal járultak hozzá városunk lakói a jótékonysági akcióhoz.

A rovat további hírei: Mozaik

Így hozd magad formába hatékonyan!

Így hozd magad formába hatékonyan!

2024. aug. 28.

Bárkivel előfordulhat, hogy a mozgásszegény életmód vagy a helytelen táplálkozás miatt azt veszi észre, hogy elkezdtek rá felszaladni a plusz kilók. (X)

Hogyan vásároljunk teraszponyvát?

Hogyan vásároljunk teraszponyvát?

2024. aug. 28.

A teraszponyvák szinte minden esetben teljesen speciálisak, viszont általában a 630 g/m2-es típusú ponyva megfelelő szokott lenni erre a célra. (X)

DSTV: amit a hennáról tudni lehet

DSTV: amit a hennáról tudni lehet

2024. aug. 28.

Az emberi bőr díszítésének sajátos világába kalauzol a DSTV összeállítása. A végleges tetoválással szemben a henna egy olyan megoldás jelent, ami néhány nap, legfeljebb egy-két hét alatt lekopik a bőrről. Kováts Blanka a népszerű nyári mintákat is bemutatja. Hangkép.

Ezért fontos a reggeli torna

Ezért fontos a reggeli torna

2024. aug. 27.

Legyen szó akár egy könnyed nyújtásról, akár egy intenzívebb edzésről, a reggeli mozgás számos előnnyel jár, ami nemcsak a fizikai, hanem a mentális jólétünket is elősegíti. (X)

Bot helyett kötél, horog helyett mágnes

Bot helyett kötél, horog helyett mágnes

2024. aug. 26.

A mágneshorgászok legfontosabb eszköze nemcsak a vízben rejlő fém tárgyakat vonzza, hanem a fanatikus és kíváncsi rajongókat is. Településünkön is működik mágneshorgász-közösség, országos szinten már tízezrek kutatják a vizek kincseit.

Kánikulával búcsúzik a naptári nyár

Kánikulával búcsúzik a naptári nyár

2024. aug. 26.

Folytatódik a tikkasztó hőség, csak kedden várható némi csapadék a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint. Hivatalosan péntekig tart a hőségriasztás, de esélyes a hosszabbítás.

DSTV: éjszakai csobbanás – újra az élményfürdőben

DSTV: éjszakai csobbanás – újra az élményfürdőben

2024. aug. 25.

A képes beszámolóval már jelentkeztünk, most itt a DSTV összeállítása: a Strandok Éjszakája sikere után újra hosszabb nyitvatartással várták a kikapcsolódni vágyókat az élményfürdőben múlt szombaton. A "Holdfényfürdő" ismét sikert aratott! Hangkép.