Ha konyhai eszköz, akkor fontos a minőség

doszerk - 2023. szeptember 12. 14:05

A konyhában a hatékony sütés-főzéshez biztosítani kell a megfelelő körülményeket is. Itt nemcsak arra gondolunk, hogy a konyha kialakítása is meghatározó tud lenni, de az sem mindegy, hogy milyen eszközöket használunk. (X)

Szerencsére ma már igazán minőségi termékek közül is tudunk válogatni.

Konyhai eszközből szinte sosem elég

Mindig jól jön egy újabb sütőforma vagy más eszköz. Azonban az sem mindegy, hogy pontosan milyet választunk. Szerencsére a PaleoCentrum Ibili kínálatában minden megtalálható, amire szükségünk lehet a konyhában. Ilyen például a bambusz pároló, amivel gyorsan lehet egészséges és egyben ízletes ételeket elkészíteni. Ez azért is előnyös, mert a legtöbb étel akár 10-15 perc alatt is elkészül benne. Konkrétan a párolás egy új dimenzióját fogjuk megkapni a segítségével, és nem kell többé amiatt aggódni, hogy vízben agyonfőzött, íztelen és színtelen párolt ételt fogunk kapni végeredményként.

De ugyanúgy a konyhai eszközök közé tartoznak a csokiformák és sütőformák. Találhatunk olyan speciális termékeket is, amelyeket kifejezetten madeleine elkészítéséhez lehet használni. Ez az aprósütemény többféle változatban is elkészíthető és egyszerűen megunhatatlan. Nyáron kerülhet bele ribizli, áfonya, eper, málna is, vagy télen különböző aszalt gyümölcsöt is használhatunk hozzá.

Ha már különleges sütemények, akkor nem szabad megfeledkezni a panettone karácsonyi édességről, amihez szintén találhatunk speciális sütőformát. Ez azonban nem jelenti azt, hogy csak az ünnepi időszakban lehet elkészíteni, hisz kuglófot is lehet bármikor enni. Rakhatunk bele kandírozott gyümölcsöt, de akár mazsolát is, mindenkinek a saját ízlésére és étvágyára van bízva, hogy mivel "bolondítja meg" az elkészült ételt.

A paleo ételek is könnyebben elkészíthetőek

Ha minőségi konyhai eszközöket használunk, azzal tulajdonképpen minden ételt egyszerűbben el lehet készíteni. Igaz ez a paleo ételekre is, amelyekre különösen oda kell figyelni, hogy mi kerülhet bele és mi nem. Ez egy igazán egészséges étrendnek, sőt, inkább életmódnak számít, aminek a segítségével minden olyan káros alapanyagot és élelmiszert kizárhatunk, ami a mai modern hétköznapjainkra jellemző lehet.

Rohanó világunkban egyre kevesebb figyelmet fordítunk az étkezésre. Csak gyorsan “bedobunk valamit” és már megyünk is tovább, pedig nem szabad félvállról venni.

Érdemes elkerülni pár alapanyagot

Ilyen például a hozzáadott cukor, ami számtalan betegség kialakulását segíti elő, és az elhízás egyik fő okozója is. Cukorbetegség, szív- és érrendszeri problémák: ezek mind visszavezethetőek a túlzott cukorbevitelre. Szinte ugyanez igaz a gabonafélékre is, amelyeket szintén ajánlott elkerülni, hogy egészségesebben étkezzünk. 

A "tiltólistán" szerepelnek még a tejtermékek, a hüvelyesek és a növényi olajok egy része is. Az egészséges étkezés elsőre ijesztőnek tűnhet, de egyáltalán nem lehetetlen.
 

A rovat további hírei: Mozaik

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

Parázs-Varázs idén is: sülve, főve együtt!

2024. máj. 20.

Folytatja az elmúlt évek szép hagyományát, a gyereknapra időzítve szervezi meg a Parázs-Varázs közösségi kavalkádját a város önkormányzata. Sütögetés, gazdag programkínálat, nagy buli csalogat a Szalki-szigetre!

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

Gomolyos napok – nyárias meleggel, de sok csapadékkal

2024. máj. 20.

Meteorológiai szempontból mozgalmas hét elé nézünk a DO időjárási szakértőjének friss prognózisa szerint – és sajnos egyelőre a hét vége sem ígér felhőtlen szórakozást.

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

Hogyan birkózz meg a geometriai feladatokkal?

2024. máj. 20.

Érthető, ha elfog a kétség, amikor ránézel a matekkönyvre, különösen, ha geometriai feladatok várnak rád. Ne aggódj, jól ismerjük az érzést és van is néhány tippünk, ami megkönnyíti, hogy megoldd őket. (X)

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

DSTV: bringásreggeli a Városháza téren

2024. máj. 20.

Városunk is csatlakozott a kétkerekűsök országos közösségi akciójához, derül ki a DSTV összegzéséből. A Bringásreggeli fantázianevű esemény finomságokkal és szervizponttal csalogatta a kerékpárosokat a Városháza térre a napokban. Hangkép.
 

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

Szép és nemes célért futott a város (galériával)

2024. máj. 19.

Több mint ezren vágtak neki a szombaton megrendezett Jót fut a Város – Dunaújváros elnevezésű jótékonysági rendezvénynek; a nemes közösségi kezdeményezés révén a Móra iskolának segíthetett minden résztvevő.

A kullancs eltávolításának menete

A kullancs eltávolításának menete

2024. máj. 19.

Kullancsot talált a kis kedvencében? Semmi pánik! Megmutatjuk, hogyan lehet gyorsan és szakszerűen eltávolítani. Nem kell egyből az állatorvoshoz rohanni, bárki el tudja végezni ezt az egyszerű műveletet otthon. (X)

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

Csomagtartóvásár – újra a piacon!

2024. máj. 18.

Az első kísérlet átütő sikere után evidens, hogy újra a Béke téri piac ad otthont a Csomagtartóvásár sokadalmának – vasárnap lelhetnek kincsekre a bolhapiac forgatagában.