Dunaújváros Hetilap

Kutyatulajdonosok, figyelem: elkezdődött az ebösszeírás!

doszerk - 2023. szeptember 16. 9:45

Dunaújváros kormányzata szeptember 15. és december 31. között ebösszeírást tart, amelyben minden kutyatartónak kötelező részt venni. Tudnivalók itt!

Az ebtulajdonosoknak nincs más dolguk, mint kitölteni az ebösszeíró adatlapot, és eljuttatni az önkormányzathoz. Az ebösszeírás három évente kötelező önkormányzati feladat, amely ezúttal szeptember 15. és december 31. között zajlik. Ebben az időszakban minden kutyatulajdonosnak kötelessége az ebösszeírásban részt venni. 
Orosz Csaba önkormányzati képviselő maga is kutyatulajdonos, kis kedvencét annak idején örökbefogadta. Úgy véli, állampolgári kötelességünk gondoskodni négylábú kedvenceinkről:
– Városunkban három évente van ebösszeírás, amely egy kötelező önkormányzati feladat, de nekünk, gazdiknak is kötelező a részvétel, ugyanis közös érdekünk, hogy kedvenceink, és mi, kutyatulajdonosok, városlakók is biztonságban legyünk. 
Emellett az eböszeírás további célja a városban tartott kutyák adatainak, valamint tulajdonosaik elérhetőségének nyilvántartása, hiszen, ha bármi baj történik, a gazdi ez alapján könnyebben felkereshető. 
Az ebösszeíró adatlapot a lakosságnak e-mailen (ebosszeiras@dunaujvaros.hu) vagy személyesen az önkormányzat portáján van lehetősége benyújtani. Az adatlap az önkormányzat portáján is átvehet, de a www.dunaujvaros.hu oldalon is megtalálható a Nyomtatványok Városüzemeltetési Osztály fül alatt.

Fontos tudni, hogy az adatszolgáltatási kötelezettség  fennáll azon állatoknál is, akiket a korábbi összeírások során már bejelentettek, és abban az esetben is, ha az adatokban nem történt változás. Az adatlapokat kutyánként külön-külön kell beadni 2023. december 31-ig.

DMJV Önkormányzata
(A kép illusztráció)

A rovat további hírei: Közélet

Türelmet kér a DVG a dunasori munkálatok miatt

Türelmet kér a DVG a dunasori munkálatok miatt

2024. aug. 11.

Felhívással fordult a szolgáltató a nyilvánossághoz – a dokumentumot betűhíven közöljük!

Felkészítő előadássorozat rendeztek a kutyák felelős gazdái számára

Felkészítő előadássorozat rendeztek a kutyák felelős gazdái számára

2024. aug. 10.

Mit tudnak kezdeni a gazdák rendkívüli helyzetben, hogyan tudnak segíteni kedvenceiknek? Többek között ezekre a kérdésekre válaszolt a LEAF Kutyás Kutató-Mentő Sportegyesület előadás sorozata, amelynek legutóbbi előadását a Városháza közgyűlési termében tartották a közelmúltban.

Gondozni kell a növényeket, locsolni és karbantartani a kánikula idején

Gondozni kell a növényeket, locsolni és karbantartani a kánikula idején

2024. aug. 10.

Nem esik az eső és nem nő a fű, de ezzel párhuzamosan ki is szárad nagyon sok növény. Ez pedig azt jelenti, hogy nem kell annyi füvet vágni, viszont locsolni igen. A vízelvezető csatornák tisztítása és karbantartása is most időszerű.

DSTV: nagy kihívás a véradás nyáron

DSTV: nagy kihívás a véradás nyáron

2024. aug. 08.

A donorok száma csökken, a vérigény cseppet sem a nyári időszakban, derül ki a DSTV összegzéséből. Ez az időszak több szempontból is különleges kihívásokat tartogat mind az önkéntesek, mind az alkalmak szervezői számára. Hangkép.

Igencsak aktív életet élő 90 éves szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat

Igencsak aktív életet élő 90 éves szépkorú polgárt köszöntött az önkormányzat

2024. aug. 07.

Folytatódott a szépkorúak köszöntése városunkban. Molnár Géza bácsit 90. születésnapja alkalmából Barta Endre alpolgármester és Szántó Péter önkormányzati képviselő otthonában látogatta meg a jeles napon, és tolmácsolta a város jó kívánságait.

DSTV: bontják az emlékművet a Pentele városrészben

DSTV: bontják az emlékművet a Pentele városrészben

2024. aug. 06.

A hírről beszámoltunk már, most itt a DSTV összegzése: a felújított Mondbach-kúria előtt megkezdődött a szovjet emlékmű bontása. A Hadtörténeti Intézet szakemberei a napokban megkezdik a világháborús kegyhely sírjainak feltárását – a halottak a temetőben találnak méltó nyughelyet, Pentele visszakapja régi szép főterét. Hangkép.

5 millió kiló adomány az Élelmiszerbanknak

5 millió kiló adomány az Élelmiszerbanknak

2024. aug. 04.

Szolidaritás fenntartható módon: öt évvel ezelőtt sikerült utoljára annyi lejáratközeli és csomagolási hibás élelmiszert megmentenie és nélkülözőknek adományoznia a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek, mint az idei első félévben.