Dunaújváros Hetilap

A biztonság érdekében – felújítják az épületet

Fábos Zsolt - 2023. október 24. 10:10

A Béke városrészben, a Palme köz 2-4. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületben huszonnégy szociális bérlakás található, amelyek külső felújítása kezdődött el az ősz folyamán. A lépcsőház acél tartószerkezete olyan mértékben korrodálódott, hogy elengedhetetlenné vált a felújítás.

A Palme köz 2-4. szám alatti önkormányzati tulajdonú épületben huszonnégy bérlakás található.

Már nem lehet halasztani

Bár az épület a város tulajdona, a lakások bérlőkijelölési joga a Pálhalmai Országos Büntetés-végrehajtási Intézetet illeti meg. Maga az épület viszont mára olyan állapotba került, hogy elengedhetetlenné vált a felújítása. A jelenleg is zajló munkálatokról Tóth Kálmán önkormányzati képviselő számolt be:
– Az 1980-as években épült társasház lépcsőházát acél tartószerkezet támasztja alá, azonban az évek és a nem megfelelő vízelvezetési megoldások miatt az acélszerkezet erősen rozsdásodott, korrodálódott. A statikai szakvélemény alapján az épület ugyan biztonságos és lakhatásra alkalmas volt, azonban a tartószerkezetek felújítása szükségessé vált, hogy a lakások megközelítése biztonságos legyen hosszú távon is.

Marad még megoldandó feladat bőven

És valóban, a helyszínen járva azt tapasztaltuk, hogy az épület vasszerkezete láthatóan elrozsdásodott, sok helyen gyakorlatilag mállik szét a fém. Ezeket a munkálatokat kell most elvégezni, de ezt követően is marad még feladat. Tóth Kálmán szerint az épületre ráfér a külső szigetelés is.
Jelenleg nem csak a tartószerkezeteket, hanem a vízelvezetést is javítják, ezáltal lakók életkörülményei javulhatnak és további hosszú évekre garantálva lesznek a biztonságos lakhatás feltételei.

(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

Lélekápoló foglalkozások a Fészek bázisán

Lélekápoló foglalkozások a Fészek bázisán

2024. okt. 05.

Ingyenes programhéttel várja fennállása egy éves évfordulója, valamint a lelki egészség világnapja alkalmából az érdeklődőket a Fészek Mentálhigiénés Központ. Jövő héten minden napra jutnak foglalkozások – mindenkit szeretettel várnak!

Tükörképünk, ahogy az időseinkkel bánunk

Tükörképünk, ahogy az időseinkkel bánunk

2024. okt. 05.

Az elmúlt időszakban számos intézménybe látogatott már el Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester, hogy – amint ő fogalmaz – belelásson a számok mögötti emberi történetekbe is. Szerdán az ESZI-ben tett látogatást.

A Római városrészben folytatódik a lomtalanítás

A Római városrészben folytatódik a lomtalanítás

2024. okt. 04.

Az önkormányzat őszi sorozatának következő állomásán négy helyszínen várják a fölösleges holmitól és elektronikus hulladéktól megszabadulni vágyókat szombaton  7-14 óra között – leadópontok és menetrend itt!

Velünk kezdődik az Élhető Települések Országos Szövetségének munkája

Velünk kezdődik az Élhető Települések Országos Szövetségének munkája

2024. okt. 03.

Az Élhető Települések Országos Szövetsége tagjai közé lépett Dunaújváros önkormányzata. A tagságról szóló megállapodást ma írta alá Szabó Zsolt gazdasági és koordinációs alpolgármester, valamint dr. Bartuszek Lilla, a szövetség alapítója a Városházán. 

Koncerttel köszönti a szépkorúakat az önkormányzat

Koncerttel köszönti a szépkorúakat az önkormányzat

2024. okt. 02.

Folytatja az elmúlt esztendők szép hagyományát, a Bartók színháztermébe várja a szépkorú vendégeket az idősek világnapja alkalmából Dunaújváros önkormányzata. Az ünnepi koncert szombaton délután lesz, mindenkit szeretettel látnak! Meghívó.

Nyitott templomok napja – Dunaújvárosban is

Nyitott templomok napja – Dunaújvárosban is

2024. okt. 02.

Színes kínálattal csalogatta az érdeklődőket a "Nyitott Templomok Napja" országos esemény dunaújvárosi helyszínére a katolikus karitász közössége: a programnak a Krisztus Király Templom adott otthont a közelmúltban. 

DSTV: szüreti mulatság

DSTV: szüreti mulatság

2024. okt. 02.

Szüreti mulatságot szervezett az Dunaújvárosi Epilepsziások EPI Egyesülete a Római városrészi Civilházban pénteken délután. Rövid műsorral kezdődött a rendezvény, amit a városrész lakói is láthattak, majd igazi szüreti vigadalom kerekedett az intézményben. Hangkép.