Miért érdemes fehérjét fogyasztani, ha diétázunk?

doszerk - 2023. november 22. 8:30

Sajnos időnként mindannyiunkkal előfordulhat, hogy többet eszünk és kevesebbet mozgunk, aminek egyértelmű következménye lesz a súlygyarapodás. Ha pedig ez megtörténik, akkor szükségét érezhetjük annak, hogy diétára fogjuk magunkat. (X)

Ha nagyon elkötelezettek vagyunk a fogyás mellett, akkor hajlamosak lehetünk arra, hogy egy szigorúbb diétát válasszunk, ami általában egyet jelent azzal, hogy a testünk nem fogja megkapni a szükséges mennyiségű tápanyagot. Különösen fehérjéből szokott hiány kialakulni.

Magas minőség, ellenőrzött forrás

Éppen ezért a diétás időszakokra érdemes betárazni néhányat a Sunpure Magyarország termékei közül, amik magas minőségű, ellenőrzött forrásból származó fehérjét tartalmaznak. Ráadásul finomak is, így nem nehéz beillesztenünk őket a mindennapjainkba.

Nézzük, miért érdemes rendszeresen fogyasztani őket, különösen ha épp szigorú diétán vagyunk!

Pótoljuk vele a hiányzó fehérjemennyiséget

Mindenekelőtt azért érdemes fehérjét fogyasztanunk, amikor diétázunk, mert így pótolhatjuk azt a tápanyaghiányt, ami fellép. A fehérje az egyik legfontosabb fehérje, ami nélkülözhetetlen ahhoz, hogy egészségesek maradjunk.

És bár fogyáskor minden figyelmünk azon van, hogy eltüntessük magunkról a felesleges kilókat, az egészségünket is jó, ha megőrizzük. Ehhez pedig szükség van arra, hogy megszüntessük az ételmegvonás okozta fehérjehiányt. Erre remek megoldást kínálnak a hozzáadott cukrot nem tartalmazó fehérjék. 

Desszertnek is kiváló lehet

Az, hogy diétázunk, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem ehetünk desszertet. Sőt, nem is tesszük jól, ha teljes mértékben száműzni akarjuk az étrendünkből a finomságokat, hiszen ha megpróbáljuk, egy biztos: előbb vagy utóbb fel fogjuk adni, és akkor teleesszük magunkat kalóriadús nasikkal. 

Ehelyett sokkal jobb megoldás, ha kalóriaszegény alternatívákkal próbálkozunk, amik ráadásul egészségesek is. Ha a megfelelő fehérjeporok közül választunk, amik finomak, akkor akár desszertként is tökéletesen funkcionálhatnak. 

Csökkenti az éhségérzetet

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor a fehérjék azért is passzolnak a diétánkhoz, mert eltelítenek. Vagyis, miután megittunk egy fehérjeshaket, úgy fogjuk érezni, mintha ettünk volna egy nagy tál ételt, és még pár órán keresztül biztosan nem leszünk éhesek.

A főfogásokat nem ajánlott kiváltani vele, de a tízóraink vagy az uzsonnánk helyett bátran beiktathatjuk az étrendünkbe, és persze akkor is jól jöhet, ha épp sűrű az időbeosztásunk, és a rohanás miatt nincs időnk egy rendes ebédre.

Mindannyiunkkal megtörténik időnként, hogy kicsit "felszedünk" magunkra pár kilót, és elkezd gyarapodni a súlyunk. Ha azonban ez megtörténik, csak rajtunk múlik, teszünk-e ellene vagy sem.

Amennyiben viszont a tettek mezejére lépünk, akkor több szempontból is érdemes magas minőségű fehérjeporokat fogyasztanunk, amik ízletesek is. Ne legyünk restek beszerezni belőlük néhányat, például a Sunpure Magyarország webshopjából!
 

A rovat további hírei: Mozaik

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

Tikkasztó napok után szerdától komoly lehűlés jöhet

2024. júl. 22.

A periódus elején folytatódik a kánikula, de a hét közepén felfrissülhetünk végre a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. A hét végén ismét támad a meleg – igaz, már csak nappal.

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

Nyár végéig tart az élménytábor a DESE parkjában

2024. júl. 21.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, ismét gyerekektől hangos az alsó Duna-parti pihenőpark. Már javában tartanak a tematikus hetek a Dunaújvárosi Elektromos Sportkör Egyesület (DESE) szabadidőparkjában – ráadásul egészen augusztus végéig várják a táborozókat.

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

Mosogatógépekhez válasszunk minőségi vegyi árut!

2024. júl. 21.

Nem telik el úgy nap, hogy ne hallanánk a háziasszonyok vitatkozását a gépi és a kézi mosogatás kapcsán, sokszor ez a nap híre. Vajon kinek van igaza? Természetesen mind a kettő módszert alkalmazzák, de egy biztos, minőségi tisztítószerekre minden esetben szükségünk lesz. (X)

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

Hasznos tudnivalók a szemvédelemről

2024. júl. 20.

Annak érdekében, hogy a cégek megfelelően tudjanak működni, több mindenre is oda kell figyelniük. Ezek közé tartozik többek között a munkavédelem is, aminek különösen azokon a helyszíneken van kiemelt jelentősége, ahol a dolgozók a munkavégzés jellegéből adódóan az átlagosnál nagyobb veszélyeknek vannak kitéve.(X)

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

2024. júl. 20.

Az eseményről már beszámoltunk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy különleges esemény, esküvő is színezte a Rockamaraton kínálatát – a zúzdán kívül, de még bőven hallótávolságon belül esküdött örök hűséget egymásnak Horváth Magdolna és Hevesi Barnabás.  Boldogságos hangkép.

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

2024. júl. 19.

A miópiát más néven rövidlátásnak, de köznyelvben "mínuszos" dioptriának is hívják, jellemzően gyermekkorban kezdődik. Ez egy olyan látászavar, amikor a távoli tárgyak képe nem éles, hanem homályos, elmosódott. (X)

DSTV: álomvilágban a táborlakók

DSTV: álomvilágban a táborlakók

2024. júl. 19.

Folytatódott Polgár Lilla játékos foglalkozásainak sora az MMK tábora keretében, derül ki a DSTV összegzéséből. A Társasjátéktábor résztvevőit igazi varázsvilágba kalauzolta el – az élménydús foglalkozás az Álmodjuk meg együtt címet kapta. Hangkép.