Bartók Kamaraszínház és Művészetek háza

Függönyt fel! – színes családi délutánt szervez a Wesley-Da Capo iskola

Öcaline - 2023. november 29. 10:30

Aukcióval egybekötött adománygyűjtő művészeti délutánra várják az intézmény kínálata és programja iránt érdeklődőket – az eseménysorozat helyszíne az Arany János iskola "B" épülete lesz pénteken.

A Wesley-Da Capo Alapfokú Művészeti Iskola gördülékeny működése érdekében szervezik meg a Függönyt fel! című eseményt december 1-jén, pénteken, tudatta a DO-val Kurina Laura igazgató. Mint a kínálat részleteiről elmondta, izgalmas művészeti kalandozásra várják az érdeklődőket – a zene-, a tánc- és a képzőművészet terében barangolva a családi délután vendégei betekintést nyerhetnek a kulisszák mögé a Wesley-Da Capo tanárai segítségével.
A kötetlenül, szabad program helyszíne az Arany János Általános Iskola "B" épülete lesz, a függöny 15.30-kor gördül föl. A program szervezői interaktív foglalkozásokkal, beszélgetésekkel szeretnék bemutatni a művészeti iskola működését, múltját, jelenét. A zeneszobában zenész tanárokkal beszélgethetnek a vendégek, emellett kipróbálhatják a hangszereket. A közös muzsikával, énekléssel körített programra 16 és 16.30 órakor várják az érdeklődőket a 38-as teremben.

Tánctörténeti barangolásra a 21-es teremben lesz lehetőség – szintén 16 és 16.30 órai kezdettel, míg a képzőművész szak tanárai kreatív kézműves foglalkozást tartanak az ebédlőben 16 órától.
Ezzel még nincs vége: az aulában 17 órakor kezdődik a festészet tanszakos növendékek kiállítása – az esemény kínálatát a Wesley-Da Capo történetének rövid bemutatása, valamint több alkotás árverezése is színesíti. A nyílt nap záróeseményként – a tervek szerint 17.30-tól – a tornacsarnokban moderntáncos produkciókat láthat a közönség, majd a néptáncosoké lesz a porond; a táncház keretében több néprajzi tájegység alaplépéseit is megtanulhatják a vendégek!

A program nyitott – szeretettel várják a Wesley tanulóit, hozzátartozóikat és minden érdeklődőt!

(Címlap és belső oldali kép: Végh Zoltán; nyitó illusztráció: Wesley-Da Capo – facebook)
 

A rovat további hírei: Kultúra

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

Vegyeskari évadzáró koncert a múzeumban

2024. jún. 13.

Mind a helyszínt, mind a repertoárt illetően egyszerre lesz hagyományos és különleges a Dunaújvárosi Vegyeskar hangversenye az Intercisa Múzeumban szombaton délután. A koncert ingyenes, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: pompás gálán a Violin

DSTV: pompás gálán a Violin

2024. jún. 13.

Színes és gazdag repertoárral mutatkozott be a Bartók színháztermében a Violin Alapfokú Művészeti Iskola közössége, derül ki a DSTV összeállításából. A műsor gerincét az intézmény táncosainak bemutatói adták volt, de színre léptek a többi tagozat növendékei is. Hangkép.

Könyvheti dedikálás a Lírában

Könyvheti dedikálás a Lírában

2024. jún. 12.

Folytatja a könyvünnepekhez kapcsolódó programjainak sorát a Líra Könyvesbolt Vasmű úti egysége: két szerző, Fábián Janka és Szilágyi Kiszler Adrienn dedikál pénteken, mindenkit várnak!

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

ICA-D: Másik Magyarország – töredékek egy falu hétköznapjaiból

2024. jún. 09.

Filmvetítéssel folytatja társművészeti sorozatát a Kortárs Művészeti Intézet: Nagy Dénes filmje Bukta Imre művészetéről és falujáról szól, a kedd délutáni vetítést műhelybeszélgetés követi, mindenkit szeretettel várnak!

DSTV: a Betyár és a Kisasszony

2024. jún. 08.

Deák István fazekas remekeinek bemutatásával folytatódott az Intercisa Múzeum sorozata. A Hónap műtárgya kollekciójában most a néprajzi gyűjtemény kincsei, a Betyár és a Kisasszony történetével ismerkedhetünk meg. Hangkép.

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

Egyre népszerűbb a MIKRO Fesztivál kínálata

2024. jún. 06.

Szakmai berkekben is komoly rangot vívott ki a Bartók Kamaraszínház idén immár harmadszorra futó nyárköszöntő seregszemléje, a dunaújvárosi közönség is gyorsan szívébe zárta a MIKRO Fesztivált. A héten még tart a program, mérleget vonni korai volna – de a trend egyértelmű!

Pentelei Molnár János öröksége – képbemutatóval

Pentelei Molnár János öröksége – képbemutatóval

2024. jún. 06.

Különleges meglepetéssel várja a művészet szerelmeseit a Pentele Baráti Kör a Mondbach-kúriában ma délután: Pentelei Molnár János képeinek gyűjtője itt mutatja be kollekciójának új darabját.