Szép ünnepségek és csúcsdöntő licit a Jószolgálati Otthonban

Öcaline - 2023. december 24. 8:30

Gazdag, szép karácsonyi ünnepségeket rendeztek a Jószolgálati Otthon Közalapítvány intézményeiben. És sikerrel zárult a jótét célú licit is – bevételi csúcsot döntöttek az adományozók révén! 

Mind a Bercsényi utcai bázison, mind a Liget közi intézményben karácsonyi ünnepségekre várta a gondozottakat és a meghívott vendégeket a Jószolgálati Otthon Közalapítvány. 

Az ünnep fénye itt is, ott is

A tartalmas évet tartalmas karácsonyi rendezvénnyel koronázta a közalapítvány ápoló-gondozó otthona – a Bercsényi utcai intézmény falai közé hétfőn varázsolt ünnepi hangulatot a Dunaújvárosi Vegyeskar. Az otthon lakóinak előadása az adventi hagyományokat elevenítette fel Tükör Balázs hangszeres kíséretével, az ünnepi eseményt az évben kiemelkedő önkéntesek, támogatók díjazásával zárták.
Karácsonyi hangulat várta a résztvevőket a Liget közi gondozóházban is – itt kedden délelőtt ünnepeltek. A közönség az Írisz Versszínpad összeállítását hallhatta, mesét mondott a József Attila Könyvtár és a Cimbora Klub képviseletében Marcsi néni, azaz Törökné Antal Mária, majd a Széchenyi gimnázium kórusa adott hangulatos koncertet. Az ünnepi program fináléjaként az ellátottak készültek gyertyatánccal – a koreográfiát Kuminka Lászlóné tanította be.

Felemelő élmények

Meghívottként vett részt a Liget közi eseményen Barta Endre humán ügyekért felelős alpolgármester. Mint köszöntőjében hangsúlyozta, örömteli látni a boldog arcokat – de szeretné, ha nem csupán az ünnepi időszakban hárulna figyelem az intézményre és a gondozottakra:
– Csodás élmény minden ilyen ünnepi alkalom, karácsonyváró esemény, ugyanakkor többször tapasztaltam, hogy itt, a "Jószoliban" a hétköznapok is felemelő pillanatokkal ajándékoznak meg mindenkit – legyen szó gondozottról, lelkes munkatársakról, hozzátartozókról vagy éppen vendégről. Szeretném, ha mind az ünnepekkor, mind a mindennapokban tudnánk: az itt töltött idő feltölt bennünket – olyan energiákat kapunk, tapasztalunk, amelyeket másutt csak nagyon-nagyon ritkán. Ezért is vagyok teljesen biztos abban, hogy az otthon lakói és munkatársai az ünnepi időszak elmúltával is maximálisan megérdemlik, és tőlünk telhetően meg is kapják a figyelmet. Boldog, áldott, szép karácsonyt kívánok mindenkinek!

Csúcsot döntött a jótét licit!

Immár ötödszörre rendezte meg a Jótékonysági licit a Jószoliért! elnevezésű közösségi kezdeményezést a Liget közi intézmény művészettereápiás csoportja. A jótékonysági program léptékére jellemző, hogy a csoport húsz tagja közel negyven alkotással rukkolt ki – ezek többsége gazdára is talált napokban befejezett online aukció során. 
A november végén startolt akciót decemberben a Bartók Kamaraszínházban bemutatott kiállítás is színesítette – a végeredmény pedig minden túlzás nélkül káprázatos csúcsdöntés. A licit során ugyanis összesen 980 ezer forintért találtak gazdára a képek, ráadásul az is eldőlt, hogy az önkormányzat 100 ezer forintért megvásárol még egy, az aukció végéig el nem készült alkotást. A befolyó összeg az utolsó fillérig a "Jószolit" gyarapítja – többek között fejlesztő és konyhai eszközökre, játékokra, valamint a fejlesztő szobába egy új laptopot vásárlására fordítják. 

(Fotók: Jószolgálati Otthon)
 

A rovat további hírei: Mozaik

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

DSTV: boldogító igenek a Rockmaratonon

2024. júl. 20.

Az eseményről már beszámoltunk, most itt a DSTV összeállítása arról, hogy különleges esemény, esküvő is színezte a Rockamaraton kínálatát – a zúzdán kívül, de még bőven hallótávolságon belül esküdött örök hűséget egymásnak Horváth Magdolna és Hevesi Barnabás.  Boldogságos hangkép.

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

A gyermekkori miópia lassításának egyik eszköze

2024. júl. 19.

A miópiát más néven rövidlátásnak, de köznyelvben "mínuszos" dioptriának is hívják, jellemzően gyermekkorban kezdődik. Ez egy olyan látászavar, amikor a távoli tárgyak képe nem éles, hanem homályos, elmosódott. (X)

DSTV: álomvilágban a táborlakók

DSTV: álomvilágban a táborlakók

2024. júl. 19.

Folytatódott Polgár Lilla játékos foglalkozásainak sora az MMK tábora keretében, derül ki a DSTV összegzéséből. A Társasjátéktábor résztvevőit igazi varázsvilágba kalauzolta el – az élménydús foglalkozás az Álmodjuk meg együtt címet kapta. Hangkép.
 

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

"... a Rockmaraton szereti Dunaújvárost" (galériával)

2024. júl. 18.

Zúzda és jókedv négy napon át, még alig ért véget, de már hiányzik a Rockmaraton kavalkádja a Szalki-szigeten – a fesztivál félidejében volt egy fontos interjú, ezzel még adósak vagyunk. Ja igen,meg a zárónap képeivel!

Területalapú támogatás: mire kell fókuszálni?

Területalapú támogatás: mire kell fókuszálni?

2024. júl. 18.

A területalapú támogatás sokszor nem kis fejtörést okoz a gazdáknak. Rengeteg a dilemma, hogy mit, hogyan érdemes csinálni ahhoz, hogy időben megkapják a szubvenciót. Emellett még itt van a nyakunkon a globális felmelegedés, ami jelentős mértékben befolyásolja a növénytermesztést. (X)

Színes és gazdag a táborélet Dunaújvárosban

Színes és gazdag a táborélet Dunaújvárosban

2024. júl. 18.

Ha körbe nézünk városunkban, akkor azt látjuk, halljuk, hogy több, vagy akár fogalmazhatunk úgy is, hogy sokféle tábor közül választhatnak az általános iskolás korú gyerekek és persze szüleik. Sőt, még most sem késő beiratkozni valahová, egy hétre. Vagy kettőre. 

Gépi mosáshoz használjunk vízlágyítót!

Gépi mosáshoz használjunk vízlágyítót!

2024. júl. 18.

Nézzük meg, hogy milyen előnyökkel jár ennek a terméknek a használata. A vízlágyítók a vízminőség javítására szolgálnak, és segítségükkel eltávolítható a víz ásványianyag-tartalmának egy része. (X)