Továbbjutás a kupában

spigott - 2024. január 6. 12:00

Taktikus, jó játékkal aratott 4-1-es győzelmet az NB I-es Aramis elleni Magyar Kupa találkozón a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese pénteken este.

Németh Tamás újra fontos gólt szerzett! (Kép: DO-archív)

Az élvonalbeli Aramis SE elleni kupamérkőzéssel kezdte meg az 2024-es esztendőt a Dunaújváros Futsal felnőtt együttese, s bár a budaörsiek több rutinos játékosukat is pihentették, így is nagyon nehéz csata várt Tóth Árpád alakulatára.

Mely igyekezett bátran kezdeni, ám a vendégek is jól álltak bele a meccsbe, így az első tíz perc nagy iramot, oda-vissza játékot hozott, melyben az Aramisnak volt azért több lehetősége. A játékrész derekán előbb a mieink hibáztak nagy helyzetben, majd nem sokkal később üres kapus ziccert tékozoltak el a vendégek, akik a 14. percben így is megszerezték a vezetést Gellérfi találatával (0-1). Nem sokáig volt azonban hátrányban együttesünk, mert szűk három perc múlva egy remek labdaszerzés után kontrázhattak futsalosaink, akik Vincze révén egalizáltak, így a szünetre 1-1-es állással vonultak a felek.

A térfélcserét követően sokkal taktikusabb, összeszedettebb játékra váltott Tóth Árpád gárdája, mely védekezésben is jelentősen feljavult, míg támadásban igyekezett sokkal jobban megbecsülni a játékszert. A 23. percben Németh bombája után már dunaújvárosi fórt mutatott az eredményjelző, s hiába próbálkozott az Aramis, a mieink továbbra is jól őrizték kapujukat, s ha túl is jutott a mezőnyjátékoson a labda, még mindig ott volt Cseresnyés, aki több remek védést is bemutatott. A 37. percben újra tökéletesen kontrázta meg ellenfelét együttesünk, mely Szili góljával növelte tovább előnyét, majd pár másodperccel később Kiss lőtt a kapuba egy remek szabadrúgás kombinációból, végleg eldöntve ezzel a meccset, melyet 4-1-re nyertek futsalosaink, akik ezzel a sikerrel bejutottak a Magyar Kupa harmadik fordulójába.

Dunaújváros Futsal – Aramis SE 4-1 (1-1)
Gólszerzők: Vincze, Németh, Szili, Kiss, ill: Gellérfi

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Csányi, Szili, Németh, Kiss. Csere: Tóth Sz. (kapus), Váradi, Puskás, Varga, Kuti, Vincze. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

Mihók Attila: "Nekünk itt dominálni kellett volna"

2024. aug. 05.

A nagyobb vállalkozókedvet hiányolta az ausztrálok ellen elveszített mérkőzés után Mihók Attila, a női vízilabda válogatott szövetségi kapitánya.

Újra itthon Czifra Bettina Lili

Újra itthon Czifra Bettina Lili

2024. aug. 05.

A DKSE tornászai és városunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiáról hazatért Czifra Bettina Lilit, aki a 21. helyen végzett a tornászok egyéni összetett versenyében.

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

Vereséggel, harmadik helyen zárta a csoportkört a női válogatott

2024. aug. 04.

Óriási küzdelemben, ötméteresek után szenvedett vereséget az ausztráloktól, így csoportjának harmadik helyén végzett a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

Bravúros továbbjutás a kupában

Bravúros továbbjutás a kupában

2024. aug. 04.

Remek második félidei játékkal aratott 3-1-es győzelmet a volt válogatott játékosokkal felálló Unione FC ellen a Dunaújváros FC labdarúgó csapata a Magyar Kupa első fordulójában.

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

Vereséggel zárta a csoportkört a női kézilabda-válogatott

2024. aug. 03.

A már biztos negyeddöntős magyar női kézilabda-válogatott 30-26-ra kikapott Hollandiától a párizsi olimpia szombati versenynapján, a csoportkör utolsó fordulójában.

Nyolc között a női válogatott

Nyolc között a női válogatott

2024. aug. 03.

Ijesztő első tíz perc után sima győzelmet aratott Kína ellen, s ezzel tovább is jutott csoportjából a magyar női vízilabda válogatott a párizsi olimpián.

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

DSTV: táboroztak a vízilabdázók

2024. aug. 02.

Idén is nagy sikerrel tartották meg szokásos Nyári Úszó- és Sporttáborukat a DFVE vízilabdázói. Hangkép.