Dunaújváros Hetilap

Közös segítséggel – ezúttal Livi lépteiért

doszerk - 2024. január 11. 17:30

A Dunaújváros Kenyere akció során összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelyeknek árából 50 forint került egy jótékonysági alapba – ez 419 ezer 550 forintot jelent Balog Líviának, a Móricz Zsigmond Általános Iskola kisdiákjának. Az összeget kivételesen magasra, 1 millió forintra kerekítette az önkormányzat.

A szerdai sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Pintér Tamás polgármester és Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetője közösen adták át.

50 forintok az ehető jóságból

Eltelt egy újabb negyedév: októbertől december végéig minden megvásárolt Dunaújváros kenyere után 50 forint került egy virtuális jótékonysági alapba. A negyedéves akció eredményéről szerdán  záró sajtótájékoztató részeként számolt be Pintér Tamás polgármester: 
– Ez az alkalom még különlegesebb, hiszen egy olyan ifjú hölgy, Balog Lívia kapta ezt a támogatást, akit sajnálatos módon a közelmúltban gerincvelő gyulladással diagnosztizáltak, és jelenleg is különféle kezelésekre jár, hogy mielőbb felépüljön, és ismét járni tudjon. A városlakók minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal ezúttal Livi lépteit támogatták, amit én mindenkinek nagyon köszönök. Összesen 8391 darab város kenyere fogyott, amelynek erejével az elmúlt negyedévben 419 ezer 550 forint gyűlt össze..
A szerdai sajtótájékoztatón az összeget jelképező csekket Róka Sándor, a pékség kereskedelmi vezetőjével közösen adták át, majd rendhagyó módon, és ezúttal kivételesen ezt az összeget 1 millió forintra egészítette ki az önkormányzat. A nemes gesztusért Balog Róbert, Livi édesapja mondott köszönetet:
– Nem nagyon találok szavakat a nemes gesztusra. Ebből az összegből nagyjából két hónapig tudok komplex terápiát biztosítani a kislányomnak, Líviának.  Nagyon sok gyógytorna és hidroterápia vár még rá a reménybeli első lépésekig, köszönöm szépen mindenkinek. a segítséget!

Újabb negyedév jön

Pintér Tamás a sajtótájékoztatón egyúttal bejelentette a következő negyedév kedvezményezettjét is: a városlakók március végéig minden megvásárolt kenyér árából 50 forinttal a Pentele Baráti Kör Egyesület munkáját támogatják. A közösség idén Pentelei Molnár János és Rosti Pál emlékévvel, és egy eseménysorozattal tisztelegnek az elismert alkotók emléke előtt, hangsúlyozta Pálinkás Bertalan egyesületi elnök:
– 1984-ben alakult az egyesületünk és büszkén tekinthetünk az elmúlt évtizedekre. Az idei évben nagy tervekkel készülünk: a teljes összeget egy emlékévre fordítjuk majd, tekintettel ara, hogy Pentelei Molnár János 100 éve, Barkóczi Rosti Pál pedig 150 éve hunyt el. Ez alkalomból egyebek mellett két kiállítást, és egy színházi darab felújítását is tervezzük.

DMJV Önkormányzata
(Fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Közélet

DSTV: autóválasztás – kezdő vezetőknek

DSTV: autóválasztás – kezdő vezetőknek

2024. aug. 19.

Érdekes témát boncolgat – ezúttal a közlekedésre fókuszálva – a DSTV összeállítása. Arra a kérdésre keresik a választ, helytálló-e az az álláspont, hogy különleges figyelemmel kell lenniük az autóválasztásra mindazoknak, akik friss jogosítvánnyal ülnek a volán mögé. Hangkép.

DSTV: az aszállyal küzd a mezőgazdaság

DSTV: az aszállyal küzd a mezőgazdaság

2024. aug. 17.

Visszatérő téma a DSTV anyagaiban a kánikulai forróság, ami már hetek óta megnehezíti, időnként próbára is teszi az életünket, megterheli a szervezetünket. Ezúttal újabb területre kerül a fókusz: az egész mezőgazdaság az aszállyal küzd. Hangkép.

DSTV: a hőség tűréshatárán járunk

DSTV: a hőség tűréshatárán járunk

2024. aug. 16.

Az elmúlt hetekben többször is volt olyan kánikula, amelyet talán már azok sem bírtak, akik kifejezetten szeretik a meleget, derül ki a DSTV összeállításából. Egy ponton mindenki eléri a tűréshatárát, és a hőség rávilágíthat olyan betegségekre is, amelyekről az ember talán nem is szerzett még tudomást. Hangkép.

A zöld Dunaújváros a cél, ami hidegben és melegben is segíti a mindennapokat

A zöld Dunaújváros a cél, ami hidegben és melegben is segíti a mindennapokat

2024. aug. 15.

Ezekben az extrém meleg napokban talán kevesen kételkednek abban, hogy benne vagyunk a klímaváltozásban, egyre melegebbek a nyaraink, és ráadásul most azt tapasztaljuk, hogy a csapadék is egyre kevesebb. De hogy élhetjük ezt meg Dunaújvárosban? 

Javában tart már a szovjet emlékmű sírjainak feltárása Pentelén

Javában tart már a szovjet emlékmű sírjainak feltárása Pentelén

2024. aug. 15.

A szovjet emlékmű elbontása sikeresen befejeződött, a közelmúltban pedig megérkeztek a Hadtörténeti Intézet munkatársai, és rendőrségi segítséggel megkezdték az itt nyugvó katonák maradványainak feltárását. A munkaterületet kegyeleti okokból elkerítették, csak az itt dolgozó szakemberek lehetnek jelen.

Friss virágágyás, padok, szemetesek, működő könyvszekrény a Békében

Friss virágágyás, padok, szemetesek, működő könyvszekrény a Békében

2024. aug. 14.

A tavasz folyamán már látszott, hogy jó irányba haladnak a fejlesztések a Március 15. téren, és igazi közösségi tere lesz a Béke városrésznek. A helyszínen járva most is ezt láttuk: friss és üde a virágágyás, padokat és szemeteseket helyeztek ki. Azt mondják, és látszik is, hogy keresett a könyvszekrény. 

ÁSZ-ellenőrzés: stabil pénzügyi helyzet, csökkenő működési költségek

ÁSZ-ellenőrzés: stabil pénzügyi helyzet, csökkenő működési költségek

2024. aug. 13.

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) közel egy esztendőn keresztül zajló átfogó ellenőrzést hajtott végre városunk önkormányzatánál. Az elkészült jelentés pozitív eredménnyel zárult. Az ellenőrzés legfontosabb megállapításairól Szabó Zsolt gazdasági alpolgármester számolt be.