Egy pont jutott a lilák ellen

spigott - 2024. január 20. 7:30

Nagyot küzdött, kétgólos hátrányból felállt, de végül büntetőlövések után szenvedett 3-2-es vereséget együttesünk az UTE elleni hazai találkozón az Erste Ligában pénteken este.

A tabellán hatodik UTE elleni hazai összecsapással folytatta együttesünk az Erste Liga küzdelmeit pénteken este hat órától. Mindkét gárda a siker reményében vágott neki a találkozónak, s a kezdés a lilák szája íze szerint alakult, mert az első hat-hét percben többször is tesztelték Kovács kapust, de Acélbikáink fiatal sorának jó cseréje után mintha a többiek is erőre kaptak volna, s innentől már játékban is felvettük a vendégek tempóját. Jött is egy emberelőny, s bár ebből ziccerig, majd kapuvasig jutottak a mieink, gól nem született, nem úgy a másik oldalon, ahol Savolainen könnyű síppal befújt kiállítása alatt Silfver lőtt takarásból a haza kapuba (0-1). A bekapott gól nem vetette vissza hokisainkat, daráltak, mentek előre becsülettel, de Hadzinikolic ziccerét is védte Rajna, így az szünetre minimális újpesti fórral vonultak a felek.

A második felvonás elején emberhátrányban voltak meleg pillanatai a Bikáknak, de ahogy kiegészültek, újra többet voltak ellenfelük kapuja előtt, de Hadzinikolic üres kapunál ütött luftot, majd Sillanpää szólóját fogta Rajna. Ahogy az ilyenkor lenni szokott, az ellentámadásból gólt kaptak a mieink, méghozzá egy igen balszerencséset, mert Kiss keresztpassza egy hazai bekk lábáról pattant be a kapuba (0-2). A folytatásban is nagy csatát vívtak játékosaink a vendégek válogatott hálóőrével, aki Lorraine és Ahonen ziccerét is bravúrral fogta, de Savolainen emberelőnyös lövése ellen már ő sem tehetett semmit a 39. percben. A lilák a középkezdés után gyorsan betaláltak, de miután visszanézték a találatot a játékvezetők, les miatt érvénytelenítették a gólt, így bőven maradt még izgalom a harmadik etapra.

Képek forrása: DAB/Anda Fábián

Melyben láthatóan visszább húzódtak a lilák, így jobbára a vendégek harmadában folyt a játék, de olyan nagy helyzeteket, mint korábban, már nem tudtak kialakítani hokisaink. Egészen az 57. percig, mikor egy korongszerzést követően Nemes passzolt a kapu mögül az érkező Savolainen elé, aki kapásból lőtt, s újból mattolta Rajnát (2-2). A hátralévő három percben mindkét gárda megnyerhette volna a meccset, de sem itt, sem a ráadásban nem született újabb találat, így jöhettek a büntetők.

Ezekben idén sajnos nagyon rosszul álltak eddig a mieink, s a mérleg csak tovább romlott, mert mind az öt rávezetést kihagyták hokisaink, míg a túloldalon Kiss Patrik betalált, így az UTE kettő, míg Acélbikáink megint csak egy ponttal gazdagodtak.

Edzői értékelések

Niko Eronen: – Az első hat-hét percben kerestük a játékunkat, de a negyedik sorunk bejött, volt egy nagyon jó cseréjük a támadó harmadban, amiből a többiek is merítettek egy kis önbizalmat, s nyugodtabban játszottak. Úgy éreztem, egy pontnál többet érdemeltünk ma, ilyen a jégkorong, de biztosnak kell lennünk abban, hogy ez az egy pont is számít számunkra az előttünk álló vasárnapi meccsen, ahol közelebb kerülhetünk legnagyobb vetélytársunkhoz.

Markus Juurikkala: – Természetesen minden mérkőzésen nyerni akarunk, s megtalálni az utat a győzelemhez, ugyanakkor nem örülök a mai teljesítményünknek, szoros meccs volt, ellenfelünk nagyon szorossá tette számunkra, keményen harcoltak, keményen dolgoztak, míg mi sokkal több dolgot jobban kellett volna csináljunk. Lehetett volna nulla pont, de három is, végül kettő lett belőle, a győzelem az győzelem, megyünk tovább.

DAB – UTE 2-3 (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1) – büntetőkkel

DAB: Kovács - Belicenka, Maarnela, Lorraine (1), Szalma, Dostalek - Svars, Sziszak, Sillanpää, Hadzinikolic, Koskinen - Ahonen, Léránt (1), Savolainen 2, Somogyi, Nemes (1) - Léhi, Zaharevics, Károly, Nagy B. Vezetőedző: Niko Eronen.

UTE: Rajna – Silfver 1, Nyquist, Laakkonen, Metsavainio, Saarelainen (1) - Tornyai, Kiss D., Tiala (1), Just, Kiss P. 2 - Erdőhelyi, Franyó, Kovács A., Benk, Lőczi - Szabó Rácz, Nagy A., Nádasy, Laskawy. Vezetőedző: Markus Juurikkala.

A rovat további hírei: Sport

Parádés dunaújvárosi szereplés

Parádés dunaújvárosi szereplés

2024. júl. 23.

Az országos gyermek bajnokság harmadik és negyedik napján is remekeltek a DKSE tehetséges úszói.

Tornászaink is elutaztak Párizsba

Tornászaink is elutaztak Párizsba

2024. júl. 23.

Elutaztak a magyar tornászok Párizsba! A delegációból először Mészáros Krisztofer mutatkozik be az olimpián a szerdai pódiumedzésen, rá egy napra a nők következnek.

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

2024. júl. 22.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint mindenre felkészült a magyar kajak-kenu válogatott, amely augusztus 6-tól száll harcba az érmekért a párizsi olimpián.

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.