A hajrában döntött a Budaörs

spigott - 2024. január 20. 18:36

A mérkőzés nagyobbik részében vezetett a DKKA csapata a Budaörs otthonában, de a jobban hajrázó házigazdák végül 28-26-ra legyőzték kézilabdázóinkat.

Kép: DO-archív

Nagyon nehéz hatvan perc várt a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesére, mely a tabellán éppen mögötte álló, de több volt, vagy jelenlegi válogatottat felvonultató Budaörs otthonában folytatta a bajnokságot ma délután öt órától.

Kézilabdázóink igyekeztek jól felkészülni vendéglátójukból, mely hamar megszerezte a vezetést, de a mieink három lőtt góllal ragadták magukhoz mégis az irányítást (1-3). A folytatásban többször is egyenlíteni tudott a Budaörs, de rendre Buday Dániel alakulatának kellett futnia az eredmény után (5-6). Szalai találata után újra kettővel vezettek kézilabdázóink, s bár sorozatban három gólt szerezve fordítottak a házigazdák, Agócs duplájával, valamint Borgyos és Kopecz találataival ismét magához ragadta az előnyt együttesünk (10-11). A félidő hajrájához közeledve Bouti, majd Oguntoye (!) lőtt fontos gólt, de a hazaiak sem akartak lemaradni, így bőven ígért még izgalmakat a második felvonás, melynek 15-13-as előnyből vágtak neki az akadémisták.

Bár a térfélcsere után a mieink szerezték az első találatot, nem sokáig örülhettek háromgólos előnyüknek, mert a vendéglátók a 38. perchez érve utolérték Szalai Babettéket, s 18-18-nál kezdődhetett minden elölről. Kézilabdázóink kettős emberhátrányban is visszavették a vezetést Borgyos révén, majd egészen a 48. percig tartották minimális előnyüket, ám ekkor Debreczeni-Klivinyi és Szekerczés találataival fordítani tudott a Budaörs (22-21). Innentől a mieinknek kellett futniuk ellenfelük után, s bár 24-24-is rendre sikerült egyenlíteni, egy 3-0-s sorozattal meglépett együttesünktől a hazai gárda az 56. perchez érve (27-24). Ugyan Kopecz megtörte a mieink gólcsendjét, a véghajrában sajnos nem tudott már feljebb zárkózni együttesünk, így a Budaörs örülhetett a 28-26-os győzelemnek, s ezzel együtt annak is, hogy megelőzte kézilabdázóinkat a bajnoki táblázaton.

Budaörs – DKKA 28-26 (13-15)
Gólszerzőink: Agócs 7, Kopecz 4, Trawczynska 4, Szalai 2, Sallai 2, Borgyos 2, Horváth 1, Paróczy 1, Bouti 1, Nick 1.

A rovat további hírei: Sport

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

Nehéz hatvan perc előtt a DKKA

2024. máj. 18.

A kiesés elkerüléséért küzdő Kisvárda otthonában lép pályára a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapata szombaton este.

Tóth Gergely a DAB első érkezője

Tóth Gergely a DAB első érkezője

2024. máj. 17.

Az előző Erste Liga szezonban még a Budapest Jégkorong Akadémia színeiben játszó, dunaújvárosi születésű Tóth Gergely a DAB jégkorongozóinak idei első szerzeménye.

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

Kovács-Seres Hunor újra nemzetközi mezőnyben bizonyíthat

2024. máj. 17.

Olaszországban, Piombinoban ugrik tengerbe a DKSE úszója, Kovács-Seres Hunor az Európa Kupa első fordulójában.

Tapadnak az éllovasra

Tapadnak az éllovasra

2024. máj. 17.

Háromgólos hátrányból fordítva aratott sikert a Hangover gárdája a városi kispályás labdarúgó bajnokság ST Solar osztályának csütörtöki fordulójában.

DSTV: jótékonysági futás szombaton

DSTV: jótékonysági futás szombaton

2024. máj. 16.

Népes támogatócsapat segítségével szervez jótékonysági futást a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség Jót, Szívből – Dunaújvárosért! akciócsoportja. A Jót Fut a Város - Dunaújváros! elnevezésű rendezvényt május 18-án tartják meg, s az esedékes programot egy sajtótájékoztató részeként harangozta be a szervezőcsapat – az esemény bevételét a Móra Ferenc Általános Iskolának ajánlják. Hangkép.

Kiütéses siker az ifik között

Kiütéses siker az ifik között

2024. máj. 16.

A DKKA U17-es csapata szoros meccsen kikapott, az U19-esek viszont simán nyertek a Budaörs ellen a korosztályos bajnokságok szerdai fordulójában.

DSTV: egykori legendát fogadtak

DSTV: egykori legendát fogadtak

2024. máj. 15.

Továbbra is aktív Dunaújvárosban a Senior Klub. A közösség a legutóbbi találkozójára is egy egészen különleges vendéget hívott meg: Csepecz Ferenc Dunaújváros Sportjáért-díjas labdarúgó, a Sztálinvárosi Vasas egykori játékosa mesélt a pályafutásáról, élményeiről. Hangkép.