Veszprémi továbbjutás a kupában

spigott - 2024. február 19. 12:30

Nagy küzdelemre késztette az NB I harmadik helyezettjét a Dunaújváros Futsal csapata, de végül a veszprémiek jutottak tovább a Magyar Kupa negyedik fordulójába.

Kép: DO-archív

Nehéz feladat várt a Dunaújváros Futsal együttesére vasárnap este fél nyolctól, ugyanis Tóth Árpád alakulata az NB I-ben harmadik Veszprém gárdáját látta vendégül Rácalmáson a Magyar Kupa harmadik fordulójában.

A továbbjutásról ez az egyetlen találkozó döntött, s bár egyértelműen a több volt dunaújvárosi játékossal felálló vendégek voltak a favoritok, futsalosaink jól álltak bele a csatába. Ezzel együtt a meccs első gólját a veszprémiek szerezték Lux Bence révén, de Kiss Patrik három perccel később, a játékrész derekán egalizálni tudott a hazai szurkolók nagy örömére (1-1). A folytatás is kiegyenlített játékot hozott, de a kapuk előtt a vendégek voltak pontosabbak, s 16. percben Tatai József, majd a lefújás előtti pillanatokban Gerencsér Antal volt eredményes, így a szünetre 3-1-es Veszprém-fórral vonulhattak a felek.

A második felvonásból mindössze hat perc telt el, mikor tovább növelte vezetését az ellenfél, melyből Kiss Milán volt eredményes, s ezzel már eldőlni látszott a találkozó (1-4). Futsalosaink ekkor sem adták fel a küzdelmet, minden labdáért megküzdöttek, de hiába jutottak el többször is ellenfelük kapujához, nem tudták csökkenteni hátrányukat, így a Veszprém végül 4-1-es sikerrel jutott be a Magyar Kupa következő fordulójába.

A vereség ellenére sem volt azonban elégedetlen Tóth Árpád edző, aki érdeklődésünkre elárulta, hogy csak egy játékelemben nem tudtak mit kezdeni ellenfelükkel.
– Gratulálok. Veszprém csapatának, megérdemelten jutott tovább. Végig egyenlő partnerei tudtunk lenni a Veszprémnek, de a pontrúgásaikkal sajnos nem tudtunk mit kezdeni. Ezzel együtt dicséret illeti a srácokat, hogy egy profi klubbal fel tudták venni a versenyt.

Dunaújváros Futsal – 1. Futsal Club Veszprém 1-4 (1-3)
Gólszerzők: Kiss P., ill.: Lux, Tatai, Gerencsér, Kiss M.

Dunaújváros Futsal: Cseresnyés – Szili, Varga, Kuti, Kiss P. Csere: Tóth Sz. (kapus) Ivacs, Váradi, Fekete, Csányi, Puskás, Németh, Vincze. Edző: Tóth Árpád.

A rovat további hírei: Sport

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

Mindenre felkészült a magyar kajak-kenu csapat

2024. júl. 22.

Hüttner Csaba szövetségi kapitány szerint mindenre felkészült a magyar kajak-kenu válogatott, amely augusztus 6-tól száll harcba az érmekért a párizsi olimpián.

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

Mindenki előtt példa lehet Hajdu Jonatán életpályája

2024. júl. 22.

Az olimpiai felkészülés véghajrájában jár a DKSE kenusa, Hajdu Jonatán, akit a DKSE és városunk vezetése is köszöntött szombaton délelőtt.

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

Női kézilabda olimpiai felkészülés - Golovin: mindenki a maximumot nyújtotta

2024. júl. 21.

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány szerint a magyar női kézilabda-válogatott minden játékosa a maximumot nyújtotta az olimpiai felkészülés során.

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

Kovács Zsófia igyekszik nem rástresszelni az olimpiára

2024. júl. 21.

Kovács Zsófia, a DKSE tornászainak Európa-bajnoka Rió és Tokió után a harmadik olimpiájára készülhet. Egy szeren, felemáskorláton versenyez majd a francia fővárosban.

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.