Újra dobogós helyen a DFVE

spigott - 2024. március 21. 7:30

Remek második félidei játékkal aratott 11-6-os sikert a jól küzdő BVSC ellen a DFVE női vízilabda csapata a Fabó Éva Sportuszodában szerdán este.

Kép: DO-archív

A BVSC elleni hazai találkozón ugrott medencébe a DFVE női vízilabda csapata szerdán este, nem titkoltan annak reményében, hogy legyőzze és meg is előzze a tabellán harmadik zuglói alakulatot.

Jonkl révén már az első támadásából megszerezte a vezetést együttesünk, ám a folytatás nem azt hozta, amiben a hazai drukkerek bíztak, mert a vendégek egy perc alatt szerzett két találattal magukhoz ragadták az előnyt, s bár Kardos Dominika a játékrész derekán egalizált, a negyed hajrájában újra a fővárosiak voltak eredményesek, így az első szünetre 2-3-as állással vonultak a felek. A második etapból pont két perc telt el, mikor Mahieu egalizált, de erre is volt válasza a BVSC-nek, mely Fekete emberelőnyös góljával került újra fórba a 13. percben. A hátralévő bő három perc is nagy küzdelmet hozott, melyben Garda azért megvillant, így a félidei pihenőhöz érve 4-4-es állást mutatott az eredményjelző.

A térfélcserét követően Garda bombájával újra hazai vezetésnek örülhettünk, s mivel a védekezésre és Maczkó teljesítményére továbbra sem nagyon lehetett panasz, mikor Dobi is betalált a 20. percben, először vezetett kettővel a DFVE (6-4). Nem sokáig sajnos, mert a vendégek előnyből szépítettek, de Dobi megint pontosan célzott, vagyis a záró nyolc percnek 7-5-ről vágott neki együttesünk. Az utolsó etap gyors gólváltással kezdődött, majd Horváth és Garda találataival eldöntötte a meccset Vad Lajos alakulata, s végül 11-6-os sikerrel tartotta itthon a pontokat, amivel újra feljött a tabella harmadik helyére.

DFVE – BVSC-Zugló 11-6 (2-3, 2-1, 3-1, 4-1)

DFVE: Maczkó – Jonkl 1, Dobi 2, Mahieu 1, Szabó, Garda 3, Kardos D. 1. Csere: Horváth 2, Somogyvári, Pál, Sümegi 1. Vezetőedző: Vad Lajos.

A rovat további hírei: Sport

Éremközelben a fiatalok

Éremközelben a fiatalok

2024. júl. 20.

Negyedik helyen végzett a strandkézilabdázók Európa-bajnokságán a két DKKA-játékossal felálló magyar női U16-os válogatott.

Újabb kanadai a DAB keretében

Újabb kanadai a DAB keretében

2024. júl. 20.

A 28 esztendős, védőként és támadóként is bevethető Colton Leiter Norvégiából érkezik Dunaújvárosba.

DSTV: szezont zártak a kispályások

DSTV: szezont zártak a kispályások

2024. júl. 19.

Megtartotta hagyományos évzáró-díjátadó ünnepségét a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség – lezárult a 2023/2024. évi Markó Lajos Városi Kispályás Amatőr Labdarúgó Bajnokság. Az esemény részeként nem pusztán az osztályok dobogós csapatait díjazták, számos egyéni elismerés és különdíj is gazdára talált. Hangkép.

Aranyos úszók az országos bajnokságon

Aranyos úszók az országos bajnokságon

2024. júl. 19.

A Hódmezővásárhelyen megrendezett országos gyermek bajnokság első és második napján is jutott egy-egy aranyérem a DKSE úszóinak.

Véghajrában az olimpiai felkészülés

Véghajrában az olimpiai felkészülés

2024. júl. 18.

Várják már olimpiát női vízilabda válogatottunk dunaújvárosi tagjai, de még elsősorban az edzéseken tesznek meg mindent azért, hogy a lehető legjobban szerepeljenek a francia fővárosban.

Érmes helyek a strandon

Érmes helyek a strandon

2024. júl. 18.

Jól szerepeltek a DKSE versenyzői a Kiskőrösön megrendezett országos strandbirkózó bajnokság második fordulójában.

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.