Legyél te is "Okos Gazdi"!

doszerk - 2024. április 10. 9:30

Több héten át tartó ingyenes edukációs programsorozatot indított az idén jubiláló Duna Dog Center – míg a kutyaiskola 10., addig az alapítvány az 5. születésnapját ünnepli. Dupla ünnephez rendhagyó sorozat dukál.

Az ingyenes előadásokból álló Dunaújvárosi Okos Gazdi program éppen ma folytatódik a Városházán – de később is több érdekes előadás, bemutató várja a felelős állattartás híveit. 

Minden kutya más tanítást igényel

Fontos: az előadások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek! Április 10-én 17 órától a Városháza „C” szárnyának Házasságkötő termében Nyakas Gábor kutyatréner, a Nyakas Gábor Kutyaiskola alapítója ragadja magához a mikrofont, és egyebek mellett arról is beszél, hogy miért kell minden kutyát másként tanítani? 
Figyelembe kell-e venni a kutya egyéni sajátosságait, illetve lehet-e csak pozitív módszerrel nevelni, vagy szükség van néha a büntetésre is? 

Kerekasztal a DDC Team-el

A folytatás is izgalmas lesz: április 24-én 17 órától a Városháza Közgyűlési termében interaktív, a résztvevők kérdéseire épülő beszélgetés várja az okosodni vágyó gazdikat, ahol a család, a kutyatartás, a gyermekek lesznek középpontban. 
A kerekasztalon kutyakiképző, gyógypedagógus és állattenyésztő mérnök szakemberek válaszolnak a kérdésekre.

Fókuszban a négylábúnk

Újabb fontos téma lesz terítéken a sorozat következő állomásán, egészen pontosan május 8-án 17 órától a Városháza "C" szárnyának dísztermében dr. Kárpáti Dalma kisállat szakorvos, fizioterapeuta, a Dogs 'N Sports alapítója a kutyák egészségéről és gondozásáról tart kiselőadást. 
Itt az érdeklődők feltehetik minden kérdésüket kiskedvencükkel kapcsolatban, legyen szó az etetésről, az ápolásról, vagy akár a mozgásról. 

A kiskedvencek szükségleteiről

A sorozat végállomására május 22-én 17 órától a várják az érdeklődőket a Városháza "C" szárnya dísztermében; ekkor Molnár Ágnes válaszol minden, a kutyák táplálásával, táplálék kiegészítőkkel kapcsolatos kérdésre.  
Táp? Vegyes? Kagylóhéjpor? Lazacolaj? Kurkuma? Spirulina? Ha neked is csak úgy zsong a fejed a sok információtól a megfelelő táplálás és kiegészítő használattal kapcsolatban, akkor itt a helyed! Molnár Ágnes, a Royal Essences alapítója, minden felmerülő kérdésre válaszol ebben a témában! 

A sorozattal és a regisztrációval kapcsolatban minden további információt a Duna Dog Center facebook felületén találnak az érdeklődők. 

A születésnapi sorozat nyitott, szeretettel várnak minden kutyabarátot!

DMJV Önkormányzata
(Archív fotó: Végh Zoltán)

A rovat további hírei: Mozaik

Az utolsó simítások a közösségi nap előtt

Az utolsó simítások a közösségi nap előtt

2024. júl. 17.

Célegyenesbe fordul a szervező csapat, minden eddiginél nagyobb megmozdulást ígér a Jägermeister-gyűjtők idei, immár harmadik összetartása. Színes, változatos, a szó összes értelmében mozgalmas közösségi napra készülnek – mindenkit szeretettel várnak!

Kiderítettük, hogy mi az IT-biztonság 4 alapvető eleme

Kiderítettük, hogy mi az IT-biztonság 4 alapvető eleme

2024. júl. 17.

A biztonságos digitális világ ma már nem csak azt jelenti, hogy be van állítva a tűzfal. Sajnos ennél már korszerűbb védelemre van szükségük a nagyvállalatoknak, mert a kibertámadások valós fenyegetést jelentenek. (X)

Irigylésre méltó környezetben a táborozók

Irigylésre méltó környezetben a táborozók

2024. júl. 17.

A nyári napközis tábor központjának nem is lehetne ideálisabb helyszíne, mint az élményfürdő. Az idei esztendőben is itt tölthetnek el egy-egy hetet a dunaújvárosi kisiskolások. Az első tábori turnus július elején kezdődött és hat héten keresztül várja a gyerekeket.

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

Opcionálisan milyen extrák igényelhetők az épített medencékhez?

2024. júl. 17.

Sokan vannak, akik alig várják, hogy beköszöntsön az igazi nyári meleg, hogy végre kiélvezhessék a szabadtéri fürdőzés, csobbanás, úszás kellemes élményét. Amint felszökik a hőmérséklet 30 Celsius-fok fölé, ők az elsők, akik útba ejtik a strandokat, vízpartokat. (X)

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

Akadályok a változás útjában: a halogatás és megoldásai

2024. júl. 16.

A változás egyik legfőbb akadálya a halogatás. Gyakran azért halogatunk, mert nem látjuk reálisan a helyzetünket és annak súlyosságát. Nem vesszük kellőképpen komolyan, amiben vagyunk, vagy akár saját magunkat. Ehelyett magyarázatokat és válaszokat keresünk a miértekre, és a körülmények jobbra fordulásától várjuk a megoldást. (X)

Nem látni még a hőség végét

Nem látni még a hőség végét

2024. júl. 15.

Tikkasztó nyár, melegrekord-dőlések, és csak elvétve fordul elő egy-egy frissítő zápor: folytatódik a kánikula a DO időjárási szakértőjének friss előrejelzése szerint. Nagyon durva.

Telitalálat a jacuzzi testvérektől

Telitalálat a jacuzzi testvérektől

2024. júl. 15.

Tudta, hogy a jacuzzi elnevezés névadója a kaliforniai Berkeley-ből származó Jacuzzi család? A céget hét testvér alapította és 1915 óta gyártott mezőgazdasági szivattyúkat. 1948-ban készítettek egy olyan vízszivattyút, ami hatásos volt egyik családtagjuk reumás ízületi gyulladásának a kezelésére. (X)