Végül biztos Kohász-siker

spigott - 2024. május 21. 7:30

Újabb győzelemnek örülhetett a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a felnőtt NB II-es bajnokságban.

Kép forrása: DKKA-archív

Idegenben, az Érd U21-es csapata ellen folytatta a felnőtt NB II-es bajnokság alsóházi küzdelmeit a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia U21-es együttese a mögöttünk hagyott hétvégén.

Törő Szabolcs gárdája esélyesként vágott neki a találkozónak, de az első felvonásban hiába kezdett jobban ellenfelénél, s vezetett három-négy találattal, a házigazdák a 12. percre utolérték fiataljainkat (9-9). A folytatás is rengeteg gólt hozott, mert nem sokat törődtek a védekezéssel a felek, s bár rendre a mieinknél volt az előny, nem sikerült meglépni az érdiektől, akik az első felvonás hajrájában is ott loholtak az akadémisták nyomában, így a szünetre 21-19-es dunaújvárosi fórral vonultak a csapatok.

A térfélcserét követően nagyon hamar megduplázta fórját a DKKA, de ahogy az első felvonásban, úgy a másodikban sem sokáig örülhetett tetemesebb előnyének, mert a hazaiak megint befogták együttesünket (24-24). A vezetést azonban nem tudta átvenni az érdi alakulat sőt, játékrész derekához közeledve megint meglógott ellenfelétől a Kohász gárdája, mely innentől már nem adott esélyt ellenfelének a felzárkózásra, s végül magabiztos, 37-31-es győzelmet aratva hozta haza a pontokat, amivel megerősítette második helyét az NB II-es felnőtt bajnokság alsóházi tabelláján.

Érdi Sport Kft. U21 – DKKA U21 31-37 (19-21)
A DKKA U21 gólszerzői: Mikó Luca 7, Badacsonyi Edina 5, Borhy Sára 5, Fehér Luca Blanka 5, Dobos Hanna 4, Maurer Lili 4, Faragó Kira 3, Megyeri Bodza Zsuzsanna 3, Somogyi Aisa 1.

A rovat további hírei: Sport

Biztató szavak az olimpia előtt

Biztató szavak az olimpia előtt

2024. júl. 17.

Önkormányzatunk vezetése is köszöntötte a párizsi olimpiára készülő magyar női vízilabda válogatott dunaújvárosi tagjait.

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

Újra köszöntötte legjobbjait a DLSZ

2024. júl. 17.

Több mint ötven díjat adtak át a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetség vezetői a 2023/2024-es szezont lezáró ünnepségén a Campus étteremben.

Gulyás Péter lett a DKKA új vezetőedzője

Gulyás Péter lett a DKKA új vezetőedzője

2024. júl. 16.

A Telekom Veszprém férfi csapatának eddigi másodedzője, Gulyás Péter veszi át a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia felnőtt együttesének irányítását.

Dán csatár az Acélbikáknál

Dán csatár az Acélbikáknál

2024. júl. 16.

A 23 esztendős Mikkel Jensen a dán élvonalból érkezik a DAB jégkorong csapatához.

Párizs 2024 – Czifra Bettina Lili meghatódott az eskütételen

Párizs 2024 – Czifra Bettina Lili meghatódott az eskütételen

2024. júl. 15.

Czifra Bettina Lili Dunaújvárosban készül Párizsra: a DKSE tornásza négy szeren indul a játékokon.

Dunaújvárosi éremeső a Vidék Bajnokságon

Dunaújvárosi éremeső a Vidék Bajnokságon

2024. júl. 15.

Összesen huszonnégy dobogós helyezéssel zárták a DKSE kajak-kenusai a Fadd-Domboriban megrendezett Vidék Bajnokság küzdelmeit.

Előkelő hatodik hely az Európa-bajnokságon

Előkelő hatodik hely az Európa-bajnokságon

2024. júl. 14.

Sokáig közel volt a bravúrhoz, ám a hatodik hely miatt sem kell szomorkodnia Kovács-Seres Hunornak a nyíltvízi úszók junior Európa-bajnokságán.