Első tízben a DKSE a csapatbajnokságon

spigott - 2024. június 19. 7:30

Izgalmas, jó csatákat hozott a fővárosban megrendezett U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokság, melyen a DKSE és a Gurics György BDSE együttese is részt vett.

Kép forrása: DKSE birkózó szakosztály

A fővárosi Kruj Iván Sportcsarnokban rendezték meg az U12-es Birkózó Szabadfogású Országos Csapatbajnokságot a mögöttünk hagyott hétvégén. Az ESMTK által rendezett szombati eseményen 24 csapat állt rajthoz, s köztük volt a DKSE és fiókszakosztálya, a Gurics György BDSE is. A DKSE az első mérkőzésen a nagyon erős későbbi bajnok hazai csapattal (ESMTK) szemben sima vereséget szenvedett, a második meccset viszont remek versenyzéssel megnyerte a Nagykanizsa ellen 34-20-ra. A harmadik fordulóban szintén jó birkózással, 29-24-re múlták felül a Dorog csapatát, míg a negyedikben a Soltvadkert 30-25-re legyőzte fiataljainkat, akik így a nyolcadik helyet szerezték meg az erős mezőnyben.

A Gurics GYBDSE a sorsolásnak köszönhetően a második körben csatlakozott be a küzdelmekbe, s az első körben a későbbi bronzérmes BVSC Zugló csapatától szenvedtek vereséget, így a vigaszágon folytathatták a küzdelmeket. Első vigaszági találkozójukon jó taktikával legyőzték az orosházi egyesületet, majd szoros csatában ugyan, de kikaptak a Soltvadkerttől, így búcsúztak a további küzdelmektől, s végül a tizennegyedik helyen zárták a bajnokságot.

A DKSE csapata: Szabó Viktória, Katona Kristóf, Twardon Áron, Szabó Szilvia, Boromisza Norbert, Telek Emma, Kovácsik Nimród, Szentesi Noel, Szloboda Lóránt, Utassy Lilla és Kéri Dániel. Felkészítő edzők: Kiss Károly, Sipos Zsolt, Telekné László Csilla.

A Gurics György BDSE csapata: Német Bálint, Csepreghy Péter, Fekete Csanád, Mazzag Olivér, Várnagy Ákos, Kollányi Zoltán, Szélpál-Stadler Benett, Bayerle-Berecz Levente, Hir Tamás Felkészítő edzők: Tombor István, Fehér Krisztián, Dudás György.

A rovat további hírei: Sport

Amerikai csatárt igazolt a DAB

Amerikai csatárt igazolt a DAB

2024. jún. 29.

A 24 esztendős Tyler Watkins a tengerentúlról érkezik a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatához.

Vb-döntőben a junior válogatott

Vb-döntőben a junior válogatott

2024. jún. 29.

Nagyot hajrázva győzte le a hollandokat a két DKKA-játékost is soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság elődöntőjében.

DSTV: értékelték a szezont

DSTV: értékelték a szezont

2024. jún. 28.

Kemény, viszontagságos, de a tavalyinál sikeresebb szezont zárt a DKKA felnőtt együttese. Horváth Tibor ügyvezető idézte fel, milyen célokkal vágtak neki a bajnokság 2023/2024-es kiírásának, ezekből mit sikerült megvalósítani, s hogyan készülnek a következő szezonra. Hangkép.

Már négy között a juniorok

Már négy között a juniorok

2024. jún. 28.

A vártnál lényegesen nagyobb csatában, de Izlandot is legyőzte a magyar U20-as női válogatott a korosztályos világbajnokság negyeddöntőjében.

DSTV: megszépül a sportcsarnok

DSTV: megszépül a sportcsarnok

2024. jún. 28.

Több pályázatnak is köszönhetően elkezdődött és jelenleg is zajlik a Dunaújvárosi Sportcsarnok játékfelületének parketta cseréje. Ezenfelül pedig az is jó hír, hogy a kiszolgáló helyiségeket is felújítják. Hangkép.

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

Hosszabbításban dőlt el az aranyérem sorsa

2024. jún. 28.

A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat csütörtök esti fináléjában.

DSTV: főszerepben a sport

DSTV: főszerepben a sport

2024. jún. 27.

Júniusban is mozgalmas időszakot élt a Szent Pantaleimon Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola közössége. Több programjuk is volt – ezek közül most a sportos elfoglaltság összefoglalója következik. Hangkép.