U20-as vb: a rangadót is simán nyerték a magyarok

spigott - 2024. június 26. 7:30

A dánok elleni nyolcgólos győzelemmel nyerte meg középdöntős csoportját a két DKKA-játékossal felálló magyar válogatott a szkopjei U20-as világbajnokságon.

Főoldali és belső kép forrása: IHF

A norvégok elleni biztos sikert követően a szintén hibátlan dánok ellen folytatta az U20-as női világbajnokság középdöntőjének küzdelmeit a két dunaújvárosi játékossal, Török Fannival és Gajdos Petrával felálló magyar válogatott kedden délután.

A mieink az újabb siker reményében vágtak neki a találkozónak, melynek első felvonása szoros csatát hozott. A találkozó elején ugyanis hiába sikerült gyorsan ellépnie három góllal fiataljainknak, a dánok nem akartak leszakadni, sőt a 21. percre utolérték Szilágyi Zoltán együttesét (9-9). Erre is volt azonban válasza juniorjainknak, akik az utolsó szűk tíz percet 6-3-ra megnyerték, így a szünetre már 15-12-es fórral vonulhattak.

A térfélcserét követően újabb 4-1-es sorozattal kezdtek a magyarok, s innen már nem is adtak esélyt ellenfelüknek a felzárkózásra. Ugyan a dánok próbálkoztak becsülettel, s egyszer sikerült visszajönniük négy találatra, a ennél közelebb már nem jutottak, mert U20-asaink támadásban és védekezésben is remek teljesítményt nyújtva növelték fórjukat, s végül nagyon sima, 31-23-as győzelemmel biztosították be első helyüket a középdöntős csoportjukban.

A DKKA játékosai közül ezúttal is csak Török Fanni volt a meccskeretben, gólt azonban most nem sikerült szereznie.

Magyarország – Dánia 31-23 (15-12)
Magyarország: Imre, Zaj (kapusok), Csernyánszki 2, Csíkos 5, Faragó 4, Farkas 7, Gém 1, Horváth, Kovács 1, Kövér 3, Panyi, Szabó A. 4, Szabó L. 1, Török, Varga 1 (1), Vártok 2. Edző: Szilágyi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Sorsoltak a kupában

Sorsoltak a kupában

2024. okt. 21.

Az UVSE lesz a DFVE női vízilabda csapatának ellenfele a Magyar Kupa fővárosi elődöntőjében.

Dági öröm Esztergomban

Dági öröm Esztergomban

2024. okt. 21.

A harmadik játszmától talált magára a DKSE röplabda csapata a Dág otthonában, de ez csak szettgyőzelemre volt elég, a pontszerzéshez nem.

A hajrát nem bírta a DAB

A hajrát nem bírta a DAB

2024. okt. 21.

Négyszer vezetett két találattal, mégis "csak" egy pontot hozott haza Debrecenből a DAB jégkorong csapata az Erste Liga vasárnap esti fordulójában.

Biztos továbbjutás a kupában

Biztos továbbjutás a kupában

2024. okt. 20.

Itthon is legyőzte a Szentest, így bejutott a Magyar Kupa legjobb négy együttese közé a DFVE női vízilabda csapata.

Fontos DFC-siker a rangadón

Fontos DFC-siker a rangadón

2024. okt. 20.

Négy gólt szerezve szakították meg a listavezető Sárbogárd hibátlan sorozatát a Dunaújváros FC labdarúgói a két gárda szombat délutáni bajnokiján.

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

Átgázolt a Budaörsön a Kohász

2024. okt. 20.

Parádés támadójátékkal aratott kiütéses, tizennégy gólos sikert a Budaörs elleni hazai bajnokin a DKKA női kézilabda csapata szombaton este.

Biztos sikernek örülhettek

Biztos sikernek örülhettek

2024. okt. 19.

Remek mentalitással, nagyon fegyelmezetten játszva aratott háromgólos győzelmet a Mad Dogs elleni hazai bajnokin a Dunaújváros Futsal együttese pénteken este.