Ezüstös juniorok

spigott - 2024. július 1. 7:30

Nagy csatában szenvedett háromgólos vereséget a franciáktól a magyar U20-as női kézilabda válogatott a korosztályos világbajnokság döntőjében.

A tornán még hibátlan franciák ellen lépett pályára a két DKKA-játékost, Gajdos Petrát és Török Fannit soraiban tudó magyar junior női kézilabda válogatott az észak-macedóniai U20-as világbajnokság döntőjében vasárnap este.

Fiataljaink nem is kezdtek rosszul, egy 3-1-es etappal vágtak neki a meccsnek, de nem sokáig örülhettek a vezetésnek, mert a franciák egy 3-0-s sorozattal fordítottak sőt, az első játékrész derekán már két góllal megléptek a magyar csapattól (5-7). A folytatás óriási küzdelmet hozott, melyben rendre a mieink futottak az eredmény után, de többször is sikerült egalizálniuk, így még a 26. percben sem lehetett megtippelni, ki mehet majd elégedettebben a szünetre. A játékrész hajrájában sajnos újra meglépett kettővel az ellenfél, s ugyan az utolsó percben sikerült megfelezni a hátrány, a második etapnak 14-13-as francia-fórral vágtak neki a felek.

Képek forrása: IHF

A térfélcserét követően sajnos beragadtak a mieink, így három perc alatt szerzett három góllal húztak el a franciák, de Szilágyi Zoltán alakulata is hatalmasat küzdött, s fokozatosan ledolgozta hátrányát, majd a 47. percben végre sikerült egyenlítenie is (21-21). A következő magyar támadás után már a mieink vezetését mutatta az eredményjelző, de nem sokáig, mert az 51. és az 56. perc között négy találatot szerzett az ellenfél úgy, hogy a mieink csak egyszer voltak eredményesek (24-26). A véghajrában mindent elkövetett együttesünk azért, hogy egyenlítsen, de hiába jött fel egy találatra, a franciák egy újabb 3-1-es sorozattal döntötték el a meccset, s végül 29-26-os győzelemmel szerezték meg a junior világbajnokság első helyét.

Magyarország – Franciaország 26-29 (13-14)

Magyarország: Zaj, Imre (kapusok), Csernyánszki, Csíkos 4, Faragó 6 (2), Farkas J. 2, Gajdos, Gém 2, Kovács A. 4, Kövér 1, Panyi 1, Szabó 1, Szabó 2, Török, Varga 3 (1), Vártok. Szövetségi edző: Szilágyi Zoltán.

A rovat további hírei: Sport

Nyikos Veronika bronzérmes az Európa-bajnokságon

Nyikos Veronika bronzérmes az Európa-bajnokságon

2024. júl. 05.

Két győzelemmel és egy vereséggel, a harmadik helyen fejezte be az újvidéki U20-as birkózó Európa-bajnokság küzdelmeit a DKSE versenyzője, Nyikos Veronika.

Lett csatárral erősített a DAB

Lett csatárral erősített a DAB

2024. júl. 04.

Újabb támadóval bővült a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorong csapatának kerete a 2024/2025-ös szezonra.

DSTV: véget ért a sorozat

DSTV: véget ért a sorozat

2024. júl. 04.

Izgalmasra sikeredett a végjáték a kispályás labdarúgóknál. A Jóbarátok Ködi Generál együttese nyerte az idei Dunaújváros Kupát, miután 4-2-es győzelmet aratott a Kemi-Ker ellen a sorozat fináléjában. Hangkép.

Eredményes edzőtábor

Eredményes edzőtábor

2024. júl. 04.

A sportági technikák gyakorlása mellett a kikapcsolódásra is jutott idő a DKSE birkózó szakosztályának és fiókszakosztályainak nyári edzőtáborában.

Zsófi megmutatta, mitől nagy egy sportoló

Zsófi megmutatta, mitől nagy egy sportoló

2024. júl. 03.

Rettentő mélyről jött vissza, amikor nagyon kellett, akkor teljesített remekül a DKSE tornásza, Kovács Zsófia, aki mostantól már minden idegszálával a párizsi ötkarikás játékokra készül.

Érmes helyek a strandról

Érmes helyek a strandról

2024. júl. 03.

Több dobogós hellyel, hasznos tapasztalatokkal zárták a dunaújvárosi versenyzők az strandbirkózók országos bajnokságának első, soltvadkerti fordulóját.

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

Kanadai hátvéddel erősítettek az Acélbikák

2024. júl. 03.

A kanadai egyetemi ligából érkezik Dunaújvárosba az Acélbikák hokisainak újabb igazolása, aki a hátvédsorban jelenthet erősítést a csapat számára.